Grey's Anatomy, Season 3, Episode 18


Μεγάλα spoilers για το Grey's Anatomy της Πέμπτης...

Αρχίζω να βλέπω ένα pattern εδώ. Πέρσι μετά το explosive sweeps two-parter, o George έκανε inappropriate sex με τη Meredith κι εκείνη έδειξε να το μετανιώνει. Φέτος μετά το explosive sweeps three-parter, o George έκανε inappropriate sex με την Izzie κι εκείνη έδειξε να το μετανιώνει. Το καλό είναι οτι οι συνθήκες αυτή τη φορά είναι πολύ μα πολύ διαφορετικές.

Ο George πέρσι ήταν το πιστό σκυλάκι που πλησίασε τη Meredith και της είπε ακριβώς τα λόγια που εκείνη χρειαζόταν να ακούσει εκείνη τη δεδομένη στιγμή, μετά από μια από τις χειρότερες εβδομάδες της ζωής της. Μετά την πράξη, και οι δύο τους σκιαγραφήθηκαν αρνητικά στη συνέχεια της σειράς, σε μια σπάνια τηλεοπτική στιγμή όπου οι σεναριογράφοι μιας σειράς έχουν τα κότσια να βάλουν τους χαρακτήρες τους να πάρουν τις απόλυτα λάθος αποφάσεις. Φέτος θα συμβεί κάτι παρόμοιο?

Ο τωρινός George πήγε στην Izzie ακριβώς επειδή βαρέθηκε να είναι το πιστό σκυλάκι. Με τον τρόπο της, η Callie του φερόταν σα σκουπίδι αρκετό καιρό τώρα, απαιτώντας από αυτόν να σκέφτεται και να φέρεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, τη στιγμή που η ίδια του έκρυβε κάτι τόσο σημαντικό για αυτήν. Φυσικά δε λέω οτι της άξιζε να την απατήσει ο σύζυγός της με την γυναίκα που αυτή αντιπαθεί περισσότερο, και αυτό είναι κάτι που ελπίζω να υπογραμμιστεί επαρκώς στη συνέχεια. Και by the way, ο George κερδίζει το βραβείο Πιο Inappropriate Ατάκας Που Μπορείς Να Πεις Στη Γυναίκα Σου (Όταν Μαλώνετε). Seriously. "She's a supermodel"?! Smooth, dude. Very smooth.

Στέκει λοιπόν μια τέτοια εξέλιξη? Σίγουρα όταν συμβαίνουν αυτά τα mix & match υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί πολύ μεγάλο μέρος της credibility της σειράς, αλλά για μία ακόμα οι συγγραφείς του Grey's έχουν προβεί στην όποια εξέλιξη με φροντίδα που κρατάει τη σειρά μια σκάλα πάνω από κάθε άλλη σαπουνόπερα. Ο George παντρεύτηκε την Callie ως αντίδραση στο σοκ του θανάτου του πατέρα του, και όταν άρχισε να περνά η επίδραση συνέπεσε με την απόφαση της Izzie να αφήσει πίσω της το φάντασμα του Denny, απόφαση που οριοθέτησε η ανατριχιαστική τελευταία σκηνή του προηγούμενου επεισοδίου. Οι δυο τους είχαν πολύ έντονη σχέση εξαρχής, με την Izzie τελευταία να μοιάζει αυξανόμενα ενοχλημένη από τις επιλογές του George, και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως κάτι έτρεχε μεταξύ τους. Θα μπορούσε και όχι, αλλά αυτή την πορεία διάλεξε η Shonda Rhimes, και ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε (τόσο με το build-up των προηγούμενων επεισοδίων που retrospectively βγάζει απόλυτο νόημα, όσο και με σκηνές-keepers σαν αυτή όπου η Izzie ξυπνάει και έχει το πιο ανεκτίμητο ύφος) με αφήνει να θέλω πολύ να δω πού το πάνε.

Κατά τα άλλα, ένιωσα πως η σειρά προετοιμαζόταν για το αναπόφευκτο split που θα γίνει το Μάϊο με το Addison-centered spin-off. (speaking of, η πρόσφατη προαγωγή της Marti Noxon σε executive producer μπορεί να σημαίνει οτι είναι η εκλεκτή της Shonda Rhimes να επιβλέπει το Grey's, τώρα που η δημιουργός θα ρίξει περισσότερο βάρος στη δημιουργία της νέας σειράς?) Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ένα κάποιο φρεσκάρισμα του καστ, και μια που θα αδειάσει κάποιος χώρος είναι ευκαιρία να έρθει λίγο νέο αίμα στο Seattle Grace. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο με τον Roger Rees (λατρεμένο από το West Wing), ειδικά τώρα που με το θάνατο της Ellis, o chief μοιάζει να έχει ξεμείνει παντελώς από στόρι, αλλά δε θα με χάλαγε. Όπως θα λάτρευα αν βλέπαμε το συχνότερο δυνατό της Shohreh Aghdashloo, η αδυναμία που τρέφω προς το πρόσωπο της οποίας είναι κάτι που ποτέ δεν έχω κρύψει.

Με το παρόν καστ, νομίζω πως ό,τι άλλο συνέβη, δούλεψε άψογα. Το δείπνο και το bonding της Meredith με τη θετή της μητέρα και τον πατέρα της (ο οποίος έβγαλε το thingamabob από την κούνια!), το ραντεβού του Alex με την Jane Doe του (και ωραία τα misdirections του επεισοδίου- για μια στιγμή έμοιαζε πως η Izzie θα ξεπέρναγε τον Denny στην αγκαλιά του Alex), η παραδοχή της Cristina για μια ακόμη φορά του πόσο πολύ μισεί το θεσμό του γάμου, οι big-shot χειρούργοι να μαλώνουν στους διαδρόμους σα μικρά παιδιά για να εντυπωσιάσουν τον υποψήφιο νέο chief. Αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο George κοιμήθηκε με την Izzie. Όλα τα υπόλοιπα, απλώς δεν υπήρχαν.

1 σχόλιο: