Lost: Here Comes Tomorrow


Στο ψητό. Spoilers για την επιστροφή του "Lost" μετά το άλμα.

Πόσο πολύ αγαπάμε τον Hurley αυτή τη στιγμή? Όχι, πόσο? Ο συμπαθέστατος αρκούδος λειτουργούσε πάντα στη σειρά ως κάποιου είδους δοχείο για εμάς, το κοινό, κάνοντας τα αστεία που ένας θεατής θα έκανε, ανησυχώντας για όλους τους ναυαγούς, ρωτώντας τις σωστές ερωτήσεις. Η χθεσινή πρεμιέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς όταν όλοι οι υπόλοιποι ήταν απασχολημένοι με το να είναι πρωταγωνιστές στο "Lost" (και τα όσα εκνευριστικά πράγματα αυτό συνεπάγεται), ο Hurley ήταν και πάλι ο μόνος που επέβαλε μια κάποια έννοια λογικής. Ironically enough.

Ο Desmond επιστρέφει από το Looking Glass και του ορμάνε 4 άνθρωποι φωνάζωντας και ρωτώντας για οτιδήποτε πλην του Charlie. Λίγο πριν είχαμε συνειδητοποιήσει οτι κανείς στο νησί δεν γνωρίζει τη μοίρα του δυστυχούς χόμπιτ όταν η Claire το έπαιξε περήφανη μέλλουσα σύζυγος, οπότε φυσιολογικά περιμέναμε να δούμε τους υπόλοιπους χαρακτήρες να το μαθαίνουν. Και φυσικά ήταν ο Ηurley που πρώτος σκέφτηκε να ρωτήσει.

Αργότερα στο επεισόδιο, στην σκηνή Διαλέγουμε Ομάδες Στο Προαύλιο Του Σχολείου, όταν η Lost-sickness χτύπησε κόκκινο (θα επανέλθω αναλυτικότερα παρακάτω) ο Hurley ήταν και πάλι εκείνος που έβαλε λόγια στις σκέψεις μας, εξηγώντας σαν άνθρωπος τους λόγους για τους οποίους ο Jack είναι για μια ακόμα φορά ένας μονολιθικός και πεισματάρης κρετίνος. Το οτι ο Hurley, ίσως ο μοναδικός λογικός άνθρωπος στη σειρά, είναι εκείνος που τελικά καταλήγει στο τρελάδικο, δεν ξέρω αν είναι απλώς μια συμπωματική ειρωνία ή μια conscious επιλογή των showrunners που υπογραμμίζει την παράνοια του σύμπαντός τους.

Η γλύκα και η ανθρωπιά αυτού του χαρακτήρα, στοιχεία που διαρκώς μας υπενθυμίζονται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αποκτούν μια αναπάντεχα δραματική διάσταση όταν αντιπαραβάλονται με τον ίδιο Hurley του μέλλοντος. Παραιτημένος, κυνικός, μετανιωμένος, ένας άνθρωπος σπασμένος, μίλια μακριά από το γεμάτο ενέργεια και ζωή Hugo που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο νησί. Υπονοείται πως το turning point του ήταν ο θάνατος του Charlie, ο οποίος δίνει την ευκαιρία στον Jorge Garcia να λάμψει με έναν τρόπο που ήμουν σίγουρος οτι μπορούσε, αλλά δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία μέχρι καθώς οι συγγραφείς του φερόντουσαν κυρίως σαν comic relief. Ήταν ο Garcia που έφτιαξε τον χαρακτήρα του μέσα από δισδιάστατο γράψιμο, κι εδώ λαμβάνει τα χρωστούμενα, όντας καθηλωτικός από την αρχή ως το τέλος, είτε παίζει για το γέλιο, είτε για τη συγκίνηση, είτε για την αβεβαιότητα, είτε για την παραίτηση. Στη σκηνή που αναλαμβάνει να παραδώσει αυτός τα τραγικά νέα στην Claire μου έκλεψε ένα μικρό δακράκι, έτσι όπως έσπασε ο ίδιος λέγοντας ένα ξερό "He's dead" (το μόνο που κατάφερε να πει) αντί να το παίξει στωικός ήρωας που προσφέρει παρηγοριά στη χαροκαμμένη girlfriend. Hello, Emmy?

Παραπέρα όμως από το θάνατο του Charlie, τι ήταν αυτό που άλλαξε τον Hurley? Τι τον έκανε να χάσει ελπίδα, και ρούφηξε τη ζωή από μέσα του? Πώς έφυγε από το νησί αφού ακολούθησε τον Locke, και τι συνέβη που τον έκανε να αλλάξει γνώμη στο μέλλον? Γιατί προσπαθεί να πείσει τον Jack οτι πρέπει να επιστρέψουν? Τι ξέρει που δεν ξέρει κανένας άλλος? Και μπορούμε με βεβαιότητα να θεωρήσουμε οτι έχει δίκιο, αφού εν τέλει ο Jack καλλιεργεί γενειάδα και τηλεφωνεί στην Kate από το cool new phone του για να της πει το ίδιο πράγμα? Ποιος ήταν ο δικηγόρος της Oceanic για τον οποίο οι επαγγελματικές του κάρτες δεν αποτελούν και τόσο μεγάλη προτεραιότητα? Γιατί έφυγαν από το νησί μόνο έξι (?) άνθρωποι, και ποιοι είναι αυτοί? Και γιατί πρέπει να γυρίσουν πίσω?

Καλωσήρθατε στην 4η σεζόν του "Lost".

Νιώθω πως γενικά το επεισόδιο ήταν πολύ δυνατό και πέτυχε ένα σημαντικό στόχο, στόχο από τον οποίο η περσινή πρεμιέρα δεν είχε περάσει ούτε ξώφαλτσα. Να χτίσει πάνω στο φινάλε που είχε προηγηθεί, αντί να μαζευτεί ξανά στη σιγουριά του καβουκιού της σειράς. Το φινάλε της 2ης σεζόν επέκτεινε το σύμπαν του "Lost" με εντυπωσιακό τρόπο, πρόσθεσε δεκάδες ερωτήματα, και τότε ήρθε η πρεμιέρα της 3ης με το jaw-dropping teaser της και τα υπόλοιπα 38 λεπτά πλήρους ασημαντότητάς της, σχεδόν προσποιούμενη πως τίποτα δεν είχε συμβεί. Στην πορεία τα ξεχάσαμε όλα-- το πόδι, τον μωβ ουρανό, τους επιστήμονες της Penny. Περάσαμε τη μισή σεζόν σε κλουβιά, με τους Others να βασανίζουν τον Sawyer και την Kate να είναι ντυμένη σαν πορσελάνινη κούκλα και τον Jack να ρωτάει αν είναι ευτυχισμένη η γυναίκα του. Μπρρρ.

Τώρα, ακολουθώντας ένα ακόμα πιο game-changing φινάλε, η φετινή πρεμιέρα δεν πήρε τίποτα πίσω, δεν αγνόησε καμία από τις τεράστιες ερωτήσεις που προέκυψαν τη στιγμή που η Kate βγήκε από τις σκιές στο μέλλον, κι αν μη τι άλλο τις τόνισε περισσότερο. Έδωσε κάποιες μικρές απαντησούλες και δημιούργησε χίλιες νέες ερωτήσεις, αλλά όλες στη λογική της θεμελίωσης του νέου "Lost". Αν δεν ήταν ξεκάθαρο πέρσι οτι η σειρά άλλαξε ταχύτητα και πέρασε σε ένα άλλο στάδιο, τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

That said, οι συγγραφείς είναι αυτοί που είναι, και έχουμε μάθει πια να περιμένουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα από αυτούς που φοβάμαι πως δε θα αλλάξουν ποτέ. Μαθαίνεις να ζεις μαζί τους όταν το υπόλοιπο πακέτο είναι τόσο συναρπαστικό, αλλά διάολε, δε θα σταματήσει ποτέ να με ενοχλεί ο contrived τρόπος με τον οποίον δημιουργούνται σχεδόν όλες οι διαπροσωπικές συγκρούσεις. Ο Jack που χρειάζεται επειγόντως να ρίξει ένα κατούρημα (για να μην πω κάτι άλλο και γίνω χυδαίος) προκειμένου να χαλαρώσει λίγο, έχει πάρει φόρα και αγνοεί τους πάντες παρότι οτιδήποτε του λένε βγάζει απόλυτο νόημα. Λίγο πιο μετά πυροβολεί τον Locke, ποιος τώρα, ο υπερηρωικού τύπου ηθικός Jack, αλλά κανείς από τους εφτακόσιους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω δε μπαίνει στον κόπο να του πει να χαλαρώσει λίγο γιατί ο Locke μπορεί και να έχει δίκιο γιατί ξέρεις ο Charlie μας είπε αυτό κι αυτό. Πιο μετά όταν χωρίζονταν σε ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο την ώρα της γυμναστικής, ο Locke ξερνάει απλά ένα "O Jack τον παίρνει και βρωμάει και έχω δίκιο και ελάτε πάμε", ο Jack κοιτάει γενικά θυμωμένος όντας Jack, και κανείς τους δεν λέει κάτι λογικό μέχρι που ο Hurley -ποιος άλλος?- παρεμβαίνει και επιτέλους εξηγεί οτι ναι, βασικά ο Charlie μας είπε το και το και εγώ πάω με τον Locke γιατί ο Jack θα μας οδηγήσει στο θάνατό μας. Και ο Ben? O Ben περνάει όλο το επεισόδιο κοιτώντας ειρωνικά αντί να μας πει για ποιο διάολο λόγο δεν ήθελε να επικοινωνήσουμε με τον έξω κόσμο, και κανείς δεν κάνει κάτι για του αποσπάσει αυτή την πληροφορία!

Με τσαντίζει αυτή η σειρά γαμώτο μου, αλλά τι να την κάνω που αποδεικνύει οτι το περσινό φινάλε δεν συνέβη κατά λάθος και παραμένει γενικότερα awesome και εθιστική? Grr. Argh. Πάμε μερικά ακόμα σχόλια:
  • Έχει πλάκα που μόλις χθες έγραφα οτι ο Christian μπορεί να είναι ο Jacob και ιδού, σήμερα ο Christian έκανε κούνια στην καρέκλα του Jacob. Τι σημαίνει αυτό? Μπορεί ο Dr. McDrinky να είναι όντως αυτό το μυστηριώδες πνεύμα του νησιού, ή απλώς ο Jacob κατέλαβε το σώμα του όταν αυτό προσγειώθηκε κάπου πάνω στο νησί? Αλλά τότε τι ήταν αυτό το "go find my son" που είπε στον Vincent στο mobisode 'So It Begins'?
  • Ποιος ήταν ο άλλος τυπάκος μέσα στην καλύβα? Καινούριος χαρακτήρας ή μήπως ήταν ο Mikhail που φυσικά και πάλι δε θα είναι νεκρός?
  • Ben! Τον αγαπώ! Εδώ είχε ένα ξεκάθαρο Spike circa "Buffy" season 4 vibe, με τα ειρωνικά σχόλια που πέταγε με ρυθμό πολυβόλου μέσα στο επεισόδιο. "Jack, if that's alright with you, I think I'll go with John...?"
  • Ποιος είναι ο Abbadon? (spelling?) Ποιον εκπροσωπεί στα αλήθεια, και τι ξέρει για το νησί? Πάντως χαίρομαι αφάνταστα που το "Lost" βρήκε ρόλο για αυτό τον φανταστικό ηθοποιό, τον Lance Reddick. Κάθε φορά που ένας πρωταγωνιστής του "Wire" βρίσκει δουλειά σε hit show, μια νεραϊδούλα ανασταίνεται.
  • Δεν ήταν ωραία αλλαγή ρυθμού το πώς το επεισόδιο επικεντρωνόταν λίγο-πολύ σε όλο το καστ, αντί για μια ακόμα φορά να αφορά τον Jack και τρεις ακόμα ανθρώπους?
  • Ο Sayid για ποιο λόγο πήγε με τον Jack? Αφού άκουσε κι αυτός τι είπε ο Charlie.
  • H Naomi έχει ενδιαφέροντα stealth skills, πρέπει να πω. Κατάφερε να συρθεί και να το σκάσει ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους και μετά να τους ξεγελάσει κιόλας με το blood trail, κι όλα αυτά ενώ είχε μια τεράστια τρύπα στην πλάτη της? Εντάξει.
  • H Rose τι κόλλημα έφαγε? Αυτή δεν είναι που θέλει να μείνει στο νησί γιατί θεράπευσε τον καρκίνο της? Ή μήπως τώρα κατάλαβε πόσο κούκου είναι ο Locke?
  • Eπαναλαμβάνω αυτούσια μια παράγραφο από παραπάνω: Tι ήταν αυτό που άλλαξε τον Hurley? Τι τον έκανε να χάσει ελπίδα, και ρούφηξε τη ζωή από μέσα του? Πώς έφυγε από το νησί αφού ακολούθησε τον Locke, και τι συνέβη που τον έκανε να αλλάξει γνώμη στο μέλλον? Γιατί προσπαθεί να πείσει τον Jack οτι πρέπει να επιστρέψουν? Τι ξέρει που δεν ξέρει κανένας άλλος? Και μπορούμε με βεβαιότητα να θεωρήσουμε οτι έχει δίκιο, αφού εν τέλει ο Jack καλλιεργεί γενειάδα και τηλεφωνεί στην Kate από το cool new phone του για να της πει το ίδιο πράγμα? Ποιος ήταν ο δικηγόρος της Oceanic για τον οποίο οι επαγγελματικές του κάρτες δεν αποτελούν και τόσο μεγάλη προτεραιότητα? Γιατί έφυγαν από το νησί μόνο έξι (?) άνθρωποι, και ποιοι είναι αυτοί? Και γιατί πρέπει να γυρίσουν πίσω?
  • Και προσθέτω: θα γυρίσουν πίσω? Θα δούμε δηλαδή κάποια στιγμή το τωρινό μέλλον να γίνεται παρόν, και τους μελλοντικούς χαρακτήρες να επιστρέφουν στο νησί? Κι αν ναι, πότε? Αν κρίνω από το πώς, plot-wise, δεν έγινε πρακτικά τίποτα στην πρεμιέρα (βασικά κυνηγούσαν τη Naomi χωρίς κάποια πειστική αιτία, Lindelof) δεν παίζει αυτό να συμβεί πριν το τέλος της σεζόν, ε?
Whew.

20 σχόλια:

  1. episodiara gia mena,ta espase i premiera! respect ston Jorge Garcia! to episodio itan poli sigkinitiko katholi tin diarkia.to F.F itan siglonistiko ke toso endiaferon,pragmatika xerome pu pleon tha vlepoume F.F (mazi me merika F.B an den kano lathos).
    episis xerome pu afierosan xrono ston Charlie,pu den eksafanistike etsi apla,pou akomi ke meta ton thanato tou pezi kapio rolo. epipleon, itan poli sosto pu sinexisan akrivos apo eki pu eminan sto proigumeno finale.afto thelame na doume.
    Den ksero ti pezi me ton Jacob,ton charlie ke ton neo xaraktira pu episkeftike ton Hurley ke perimeno siga-siga na matho perissotera.can't wait!
    Welcome back lost ki as argises poli! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα καλα και ωραια,σουπερ ντουπερ,κτλ...Αλλα λεω μπας και με τα flash forwards αποδυναμωνεται η πλοκη στο νησι΄;;;;;;λεω, μηπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος τα λέει όλα. Δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην πρεμιέρα και αυτό ήταν που μου την έδωσε. Και αφού το freighter τους βρήκε επιτέλους, πόσους ακόμη αλεξιπτωτιστές χρειάζεται να στείλει για να σιγουρευτεί πριν τους μαζέψει (και τους σκοτώσει;);

    Η ατάκα του δεμένου σα σκυλάκι Ben στον Jack ήταν η καλύτερη ως τώρα ever.

    Θα πρέπει να το ξαναδώ το επεισόδιο γιατί δεν είδα Christian στην καρέκλα. Του φερνε; Πάντως θεωρήσαμε στην παρέα πως αυτός που ήταν μέσα στην καλύβα του Jacob ήταν ο Locke. Scary moment! Αν κάνουμε λάθος τότε είμαι ανάμεσα σε Mikhail και Richard.

    Και μιας και τον ανέφερα αυτόν. Tι παίζει με το Dharma Initiative και τους "αυτόχθονες"; Γιατί έγινε το ξεπάστρεμα (με μπαμπά Μπεν νεκρό); Άσε που ακόμη προβληματίζομαι γιατί οι Others το έπαιζαν Flintstones και είχαν φτιάξει ολόκληρη συνοικία με καλύβια σε χρόνο dt (μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Losties???);

    Πόσο χάλια ήταν πια αυτή η δεύτερη season?

    P.S. Show us the foot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για Charlie. Ο θάνατός του έτσι όπως γράφτηκε και παίχτηκε, και λόγω των όσων σήμαινει, είναι νομίζω ο μοναδικός Μεγάλος και Σημαντικός θάνατος της σειράς, ο πρώτος που μοιάζει να προέκυψε ως κομμάτι της ιστορίας παρά ως stunt. Και ως τέτοιον, του φέρονται τώρα με την πρέπουσα σημασία, δηλαδή δεν ξέχασαν οτι συνέβη. Good form, producers.

    Για τα flash-forwards θα έλεγα πως ίσα-ίσα, μοιάζουν να δίνουν νέα ενέργεια στα του νησιού. Εγώ είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένος με τη σειρά τώρα που ξέρω οτι άνθρωποι καταφέρνουν να φύγουν, ας πούμε. Αλλά θα είναι tricky ως concept, και πρέπει να προσεχθεί πολύ στο χειρισμό του. It can get old.

    Oni, μην κρατήσεις την ανάσα σου για τον Richard. O ηθοποιός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Cane" και μέχρι αυτό να κοπεί δε θα τον ξαναδούμε εδώ.

    Οι Others τις καλύβες δεν πολυέχω καταλάβει κι εγώ γιατί τις έφτιαξαν. Ίσως για να έχουν έναν καταυλισμό να υπάρχει κι εκτός του φραγμένου χωριού τους?

    Το ξεπάστρεμα υποθέτω έγινε γιατί η Dharma καταπίεζε τους αυτόχθονες? Ή γιατί οι αυτόχθονες δεν ήθελαν να ανακαλύψει η Dharma κάποιο μυστικό? Δεν είμαι σίγουρος.

    Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, στην καρέκλα ήταν ο Dr. McDrinky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Abaddon είναι το spelling και αφού μιλάμε για το lost όπου τα ονόματα όπως και οι τίτλοι και ΟΛΑ παιζουν ρόλο :
    Abaddon (Hebrew Avaddon, meaning "destruction"). In Biblical poetry (Job 26:6; Proverbs 15:11), it comes to mean "place of destruction", or the realm of the dead, and is associated with Sheol. Abaddon is also one of the compartments of Gehenna.By extension, it can mean an underworld abode of lost souls, or hell.

    In Revelation 9:11, it is personified as Abaddon, "Angel of the Abyss",rendered in Greek as Apollyon; and he is described as king of the locusts which rose at the sounding of the fifth trumpet. In like manner, in Rev. vi. 8, Hades is personified following after death to conquer the fourth part of the earth.

    Abaddon is one of the infernal names used in LaVeyan Satanism, and is first in the list—only as it comes first alphabetically—and means "the destroyer."


    Το θυμόμουν από τις παλιότερες "metal" αναζητήσεις μου το όνομα και όταν το είπε ο oceanic τύπος λέω "όπα ρε, κάτι παίζει εδώ"
    Ίδωμεν.

    Πάντως σαν επεισόδιο δεν ήταν σούπερ σε θέμα plot, αλλά λόγω του ότι συνέχισε, όπως είπε και ο Τyler, εκεί που μας άφησε το απίστευτο φινάλε της προηγούμενης σαιζόν αλλά και η απίστευτη ερμηνεία του Hugo άξιζε η αναμονή και είμαστε ακόμα στο πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά διαβάζω και μου έρχεται να ανατινάξω την κεφάλα μου με ΤΝΤ, που είναι και ακριβό διάολε. Θα το κάνω με καμιά γουρούνα, από αυτές που βάζαμε μέσα στα πορτοκάλια στο δημοτικό και μετά χαιρόμασταν σαν μαλακισμένα που είχαμε γεμίσει βιταμίνη ΣΕ πάνω στις φόρμες μας και μυρίζαμε σαν πάτωμα μαγαζιού με γυναικεία ρούχα.

    Μετά από ένα μάλλον γαμηστερό επεισόδιο, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα κείμενο του Τάιλερ και μερικά σχόλια από τους επισήμονες ΛΟΣΤ-ολόγους. Να 'στε καλά παιδιά, ψοφάω να σας διαβάζω, αλλά το μικρό μου το μυαλό αδυνατεί να προσθέσει κάτι στα όσα λέτε ;)

    (Πειράζει πο δεν θέλω να τελειώσει η σειρά, αλλά να με ταλαιπωρεί αιωνίως; Όοοοοχιιιιι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, εμένα τα flash forwards (με μοναδική προφανή εξαίρεση το περσινό season finale) δεν μου αρέσουν καθόλου...

    Μού μοιάζουν λίγο σαν ευκολία, σαν τεμπελιά να γράψουν αξιοπρεπή επεισόδια για το "εδώ και τώρα". Με πέντε σοβαρά plots (όπως πολύ σωστά παρατήρησες, plot-wise το επεισόδιο δεν υπήρχε...), με κάμποσους έξυπνους διαλόγους (ο Μάθιου Φοξ είναι περήφανος διαβάζοντας αυτά που του γράφουν;) και με ένα μυστήριο ("θα φύγουν; δεν θα φύγουν; θα ζήσουν; θα σκοτωθούν;") να αιωρείται διαρκώς...

    ΟΚ, τώρα ξέρουμε ότι έξι θα τη γλιτώσουν. Βγάλε Χάρλεϊ, Τζακ και Κέιτ, μένουν τρεις. Δια της ατόπου απαγωγής μπορώ να συμπεράνω άλλους τρεις, με ικανό ποσοστό επιτυχίας.

    Και λοιπόν; Θα προτιμούσα να "παίξουν" με το πόδι (το αγνοούν εδώ και τρία χρόνια!), με τον Κρίστιαν και τα υπόλοιπα οράματα, με τους ψιθύρους, με την κληρονομιά της Dharma, με το Black Rock, με το "τέρας", με τον αθάνατο Richard. Δεν απαντούν στα προφανή ερωτήματα, παρά μόνον εισάγουν περισσότερα και για τον λάθος χρόνο!

    Εγώ θα ήθελα να μην ξέρω πόσοι θα γλιτώσουν. Και πόσο κατεστραμμένοι θα είναι στο μέλλον. Προτιμούσα να δω καλύτερο Lost τώρα και να μού "κουμπώσουν" όλα στην πορεία προς το φινάλε όταν όντως θα φτάσουμε να φύγουν από το νησί.

    Το Lost είναι -δικαίως- περήφανο για το συνεπές timeline του. Ας το θυμόταν λίγο περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αλλά δεν είναι κατεστραμμένοι στο μέλλον για κάτι που συνέβη εκεί, σε ανεξάρτητα future plots. Αν συμβεί αυτό (όπως άρχισε eventually να συμβαίνει με τα flashbacks) τότε θα έχουν χάσει το παιχνίδι οι συγγραφείς. Αλλά με σωστή εναλλαγή FFs και FBs υπάρχει εδώ μοναδική ευκαιρία για τη σειρά να κινείται ταυτόχρονα σε 3 timelines για να διηγηθεί μία ιστορία σαν παζλ, χωρίς καθόλου νεκρά διαστήματα τύπου Ο Τζακ και η Πρώτη του Περίοδος.

    Για την ώρα τα συμβάντα του μέλλοντος έχουν ως αποκλειστική πηγή τα όσα συμβαίνουν στο τώρα της σειράς, κι ως εκ τούτου νιώθω πως αυξάνουν το effect και την αγωνία για όσα συμβαίνουν στο νησί.

    By the way, είμαι ο μόνος που είναι ήδη σκεπτικός απέναντι σε αυτό το Oceanic Six? Δηλαδή η φυγάς και πατροκτόνος Kate επέστρεψε από το νησί εν μέσω φανφάρων από τα media και υποδοχή celebrity? Το βλέπω άνετα να μιλάμε για πάνω από 6 άτομα, και -αφού μας έχουν αποκαλύψει 6- κάποια στιγμή αργότερα στη σεζόν (ή ενδεχομένως στο τέλος της) να σκάσει twist τύπου Ο Sawyer στο Μέλλον?! Μα πώς! Αφού ήταν ήδη 6!

    Antonymous, thanks for the info. Μπορούμε άρα να υποθέσουμε οτι ο τύπος δεν είναι one of the good guys...? (LOL)

    Κύριε Πάνο μας, είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετούμε, χαρά μας! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω κι εγώ μία απορία για να προστεθεί στην λίστα.

    όταν ξέσπασε η καταιγίδα στο προαύλιο την ώρα που χωρίζανε τις ομάδες, δεν σκέφτηκε κανείς ότι στο Survival Guide 101, το #1 της λίστας "μέρος που δεν πρέπει να κάθεσαι όταν πέφτουν κεραυνοί" είναι το κήτος ενός αεροπλάνου? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Plan B έκανε το παρακάτω σχόλιο:

    Ναι ρε συ, ΟΚ, όμως εμένα μού φαίνονται ως μία εύκολη δικαιολογία για οποιαδήποτε πράξη κάνουν οι Losties στο νησί.

    Ας πούμε, με χάλασε φριχτά το ότι ο Hurley πήγε με τον Locke και α-μέ-σως μετά διέλυσαν την υπέροχη στιγμή του (τη μόνη φορά που ο Hurley πάτησε πόδι) δείχνοντάς τον να απολογείται για το λάθος που έκανε!

    (Διέγραψα το σχόλιο γιατί είχε μέσα μια γραμμή spoiler για επερχόμενο επεισόδιο, αλλά το μετέφερα αυτούσιο το υπόλοιπο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τώρα απαντώ! (εντελώς σχιζοφρενής! LOL)

    Στο παράδειγμα που χρησιμοποιείς, συμφωνώ απόλυτα. Το flash-forward όμως ως concept δούλευε μια χαρά, απλά έκαναν το λάθος να προσθέσουν αυτή τη λάθος ατάκα στη λάθος στιγμή. Γιατί κι εγώ μέχρι εκείνο το σημείο είχα ενθουσιαστεί με το πώς ο Hurley πάτησε πόδι στον Jack, και όταν στο μέλλον παραδέχτηκε πως έκανε λάθος ένιωσα σα να τραβάνε οι συγγραφείς το χαλί κάτω από τα πόδια μου, με όχι ωραίο τρόπο.

    Αλλά το χρεώνω απλώς σε κακό timing, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ίδωμεν.

    Και μια που ο rotweiler με έβαλε να σκέφτομαι τρύπες, ερώτηση: ο Locke πώς έμαθε για το θάνατο του Charlie και το συζήτησε κιόλας με τον Hurley? Του το σφύριξαν τα περιστέρια? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oooops! Sorry για το spoiler! My bad!

    Στα υπόλοιπα: Με προβληματίζει αυτό το νέο narrative επειδή φοβάμαι ότι η εισαγωγή του θα προσθέσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσει.

    Φοβάμαι πως οι συγγραφείς έχουν απλώσει πολλά, πολλά περισσότερα ερωτήματα απ' όσα μπορούν να απαντήσουν και τρέμω μήπως δεν τους φτάσουν τα επεισόδια (πρέπει να μένουν μόνο καμμιά 40ριά ως το grand finale) για να τα απαντήσουν όλα ικανοποιητικά.

    Ούτωε ή άλλως, το Lost έχει περάσει σε speed mode με την απεργία και τώρα δεν υπάρχει χρόνος για "νεκρά" επεισόδια. Τώρα ό,τι γίνεται πρέπει να έχει νόημα και φοβάμαι πως τα FFs θα χρησιμοποιηθούν για να δώσουν εύκολες λύσεις.

    Πάντως, προς υπεράσπισίν τους, με FF εισήγαγαν τον πιο ενδιαφέροντα νέο χαρακτήρα. Ο Abaddon είναι ό,τι πιο ανατριχιαστικά cool έχει μπει στο Lost universe από τον Desmond κι έπειτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επεισοδιάρα, με ένα Hurley που τα έσπαγε όλα και flashforwards που σε πώρωναν αμέσως. Περιμένουμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Me to pou eida to epeisodio epsaksa na brw ta sxolia sas!!!

    Erwtisi: Stin kaluba ontws itan o Christian (ebala tin skini ksana kai ksana se slow motion gia na bebaiwthw...)

    Omws autos pou skaei muti ksafnika sto tzami kai tromazei ton Hurley, den einai to Jack me genia??? 'H emena mou fanike??? Ti paixnidia paizei o xwroxronos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχε γένια αυτός που ήταν στο παράθυρο? Δεν πρόλαβα να το προσέξω. O Mikhail έχει γένια? Κάτι λίγα τα είχε νομίζω, οπότε μπορεί να ήταν αυτός.

    Ο Jack θα μπορούσε να είναι στη λογική οτι στην καρέκλα ήταν ο πατέρας του, αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο ακόμα και για Lost!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο lostworld έγραψε:

    o Mikhail den ine aftos pu petaxtike brosta ston hurley stin kaliva tu Jacob.mono mati idame,tipote allo.


    (To post είχε και μια γραμμή spoiler, γι'αυτό το έσβησα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντώ:

    Αυτό είναι το καλύτερο screencap που μπόρεσα να βρω. Όντως, δε μοιάζει να είναι ο Mikhail. Eίναι ιδέα μου, ή φέρνει στον Desmond? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ke ego na su po tin alithia molis ida to mati ton Desmond mu thimise amesos,alla den nomizo na ine aftos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. to mati moiazei perissotero me tou jack para me tou desmond.

    anathema an iparxei kapoia logiki eksigisi gia ta erotimata mas.

    ftou tous!
    ade pali ethismos! :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Im looking in to getting one, who has got experience of one of these:

    http://www.clipfish.de/video/3219257/

    ΑπάντησηΔιαγραφή