Last Week...



Στο Παρίσι η Obamania ήταν ακόμα στο κόκκινο, ο καιρός υπέροχα μελαγχολικός, οι Sigur Ros εμπειρία ζωής, και όσο εμείς το νιώθαμε στο Μαρέ και τη Βαστίλλη, μια βδομάδα sweeps πέρασε στην αμερικάνικη τηλεόραση. Πάμε μετά το άλμα μια σύντομη ματιά σε όσα εξ αυτών πρόλαβα να δω μετά την επιστροφή, κατά σειρά 'Grey's Anatomy', '30 Rock', 'The Office' και 'House'

Oh, Grey's, γιατί μου το κάνεις αυτό; Mέσα σε ένα επεισόδιο (5x08 These Ties That Bind), τόσο λάθος από τη σύλληψη μέχρι την εκτέλεσή του, καταστράφηκαν όλα όσα χτίζονταν μέχρι τώρα σε μια αναπάντεχα δυνατή επιστροφή σε φόρμα για τη σειρά που ήταν η φετινή της σεζόν. Να ξεκινήσω από το χειρότερο; Μια που αρέσει στη Shonda όλο το meta παιχνιδάκι (βλέπε season premiere) που βάζει τον εαυτό της στη θέση κάποιου χαρακτήρα της σειράς, πώς θα της φαινόταν αν της λέγαμε οτι είναι η Izzie; Γιατί είναι η Shonda που δε μπορεί στην πραγματικότητα να αποχωριστεί το φάντασμα του Denny-- κανείς πλέον δεν έχει ανάγκη τις διαρκείς επιστροφές του χαρακτήρα, που με κάθε του νέα εμφάνιση οδηγεί σε όλο και μειούμενη αγάπη για το αρχικό του arc. Δεν ξέρω πού το πάνε αυτή τη φορά, αλλά δε θα με ένοιαζε ακόμα κι αν δεν έμοιαζε τόσο άβολο και λάθος το όλο σκηνικό.

Κατά τα άλλα, σαχλαμάρες. Η αποχώρηση της Hahn εξηγήθηκε με μισόλογα και έδωσε πάσα σε άβολο και κακοπαιγμένο δράμα από την Sara Ramirez, η είσοδος της Mary McDonnell απογοήτευσε οικτρά με έναν χαρακτήρα που δεν γράφτηκε με την παραμικρή ευαισθησία (χοχο, είναι κοινωνικά δύσκολη, *χαζοχαρούμενη μουσικούλα*), και η Melissa George παραμένει κουκλάρα, αλλά για όνομα του θεού, για πόσα σερί shows θα καταφέρει να είναι το χειρότερο πράγμα που συμβαίνει σε αυτά; Το ανεχτήκαμε στο 'Alias' γιατι όλη η 3η σεζόν ήταν ούτως ή άλλως σκατά, το ανεχτήκαμε στο 'In Treatment' γιατί όλη η υπόλοιπη σειρά ήταν φανταστική, αλλά τώρα και στο 'Grey's'; Ήμαρτον! Ήρθε το κακό κορίτσι που είναι bisexual (ή ήταν τελοσπάντων όταν γραφόταν) και αυτοτραυματίζεται και έχει παλιές κρυφές ιστορίες με τη Meredith (ερμ, Death ήθελα να πω) και και και. Μπλιαχ. Όλα αυτά ήταν τόσο ενοχλητικά, που σχεδόν με απέσπασαν από το γεγονός οτι όλες οι ιστορίες αυτού του επεισοδίου ήταν τόσο ενοχλητικά πανηλίθιες. (Ινδιάνικες καρδιές, παράνομο κύκλωμα αυτοτραυματιζούμενων interns κτλ.) Γερή σφαλιάρα, όχι σαχλαμάρες.

~-~

Το '30 Rock' (3x03 The One With the Cast of 'Night Court') πάντα αποδίδει, τουλάχιστον. Όχι όσο καλά την προηγούμενη βδομάδα που πυροβολούσε αδιάκοπα και αρμονικά, αλλά υπα΄ρχει κάτι σε μια κωμωδία που είναι διαρκώς αστεία κι ας μην είναι πάντα άρτια ρε παιδί μου. Συγκεκριμένα, βρήκα εντελώς ασύνδετα τα δύο κομμάτια του επεισοδίου, και το ένα να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και αστείο από το άλλο, κάτι που δεν πολυβοηθάει. Η επανασύνδεση του καστ του 'Night Court' ήταν ξεκαρδιστική όσο και random, και έδωσε ευκαιρία για ένα σωρό meta-in-jokes. (Με το ζόρι κρατήθηκα να μην ουρλιάξω από τα γέλια όταν ο Kenneth έκανε το ψεύτικο freeze frame του!)

Κι ενώ τα καλύτερα αστεία κρατήθηκαν για εκείνο το κομμάτι του 20λέπτου (Were-lawyer! "It's like a reunion of friends.... of 'Night Court'."! Tο χαμένο quarter που βρήκε ο Kenneth!), η εξίσου random παρουσία της Jennifer Aniston δεν τσούλησε εξίσου καλά, αλλά τουλάχιστον έδωσε πολλές στιγμές άβολου χιούμορ από τον Alec Baldwin, και πραγματικά δε μπορώ να ζητήσω πολύ περισσότερα πράγματα από μια κωμωδία.

~-~

Το φινάλε αυτού του 'Office' (
5x07 Business Trip) με χάλασε αρκετά ώστε να μην με πολυνοιάζει όλο το υπόλοιπο επεισόδιο. Αστείες στιγμές υπήρχαν (ο Daryl να πανηγυρίζει από μακριά μετά τον χωρισμό με την Kelly) και συναισθηματικές επίσης (ο Michael να τη λέει χονρά στον David Wallace) και ωραίες στιγμές μεταξύ χαρακτήρων (το bonding του Oscar και του Andy) αλλά το τέλος; Ώστε το graphic design ξαφνικά δεν είναι το όνειρο της Pam; Kαι τόσο εύκολα και βολικά λήγει μια ιστορία που περίμενα με περιέργεια να δω πού θα πάει; Aλλά ακόμα και στην περίπτωση που η Pam απλώς λέει ψέμματα για να μην στεναχωρηθεί ο Jim, θα μιλάμε για αχρείαστα μπλεξίματα προς μια κατεύθυνση έτσι κι αλλιώς δυσνόητη: δε μπορώ να σκεφτώ έναν καλό λόγο για τον οποίον οι δυο τους δε μπορούν απλά να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη. Oh well. Τουλάχιστον διασκέδασα την cluelessness του Michael σχετικά με το όλο concept του ταξιδιού σε μια ξένη χώρα, (στην Ιταλία πλένουν τα χέρια τους!) έστω κι αν μέρος αυτού καταστράφηκε με το τηλεφώνημά του στον David Wallace.

~-~

Στο βαρύ το συναίσθημα το έριξαν και στον 'House' (5x07 The Itch), έχοντας ως αποτέλεσμα το πιο αδιάφορο για φέτος ιατρικό μυστήριο. Αυτό δε θα ήταν απαραίτητα κακό, αλλά στη λίστα με τα πράγματα σε όλο τον κόσμο που με ενδιαφέρουν λιγότερο από τη σχέση του Chase και της Cameron, θα βρει κανείς ελάχιστα entries. Μπράβο στα παιδιά που κάνουν πρόοδο δηλαδή, αλλά εγώ το fast-forward μου το έριξα. Τουλάχιστον διασκέδασα το κεντρικό δράμα, που είχε και το κωμικό του timing (μου άρεσε που ο Wilson ήταν ο μόνος που δεν πήρε ως αστείο το "I tapped that" του House), είχε και τις διφορούμενες στιγμές του (είμαι ο μόνος που δεν πείστηκε οτι ο Wilson δεν ζήτησε πραγματικά ραντεβού από την Cuddy; Είχε περίεργο βλέμμα όταν αυτή έφυγε από το γραφείο της), και είχε και τον House στην αρχή αυτού που μοιάζει να είναι το πιο ενδιαφέρον του ever arc στη σειρά. Επιπλέον, η δείλια του στο τέλος του επεισοδίου ήταν και αυτό που το έσωσε για μένα-- αν όλοι τους κατάφερναν να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους κατά τη διάρκεια του ίδιοιυ μουσικού μοντάζ, νομίζω θα ξέρναγα λίγο μέσα στο στόμα μου. Αναμένοντας τη συνέχεια...

18 σχόλια:

  1. den itan toooooso mayro!

    to kyklwma twn aytorabwmenwn interns ine panta fun fun fun, to ekollaptiomeno romantzo Lexie-McSteamy ine... endiaferon gia kapoio logo, kai oso gia ton Denny...

    S

    P

    O

    I

    L

    E

    R

    S

    S

    S
    S

    diladi, entaksei, ine TOSO profanes oti i Izzie exei brain tumor pou prokalei tis paraisthiseis tis apo tin arxi tis sezon, k logika siga siga tha arxisei na ginetai k pio emfanes. nomizwe oti to storyline ayto tha ine oti pio sparaksikardio exoume dei sto Greys...

    [NO MORE SPOILS]

    oso gia tous neous xaraktires, entaksei, apoluta sfines mou fanikan. me poia apo tis 2 upotithetai oti tha ta ftiaksei i hmilesbia mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. a nai, k molis anoikse i porta tou asanser k bgike i Aniston, fonaksa WOO!

    geek :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ήταν spoiler ή speculation? Γιατί κι εγώ το έχω δει να περιφέρεται ως θεωρία, αλλά όχι ως κάποιο επιβεβαιωμένο spoiler...

    To εκκολαπτόμενο ρομάντζο που λες κι εμένα θα μου αρέσει, αν μη τι άλλο γιατί συμπαθώ και τους δύο χαρακτήρες, αλλά όχι επειδή προέκυψε από κάπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :D

    speculation ine, alla ine tooooooso profanes... diladi ti allo mporei na einai? tha to gurisei se X-Files k tha gurisoun oloi oi palioi xaraktires na stoixeiwsoun to platw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, όντως, καρα-προφανές είναι, αλλά και πάλι δεν ξέρω πώς νιώθω γι'αυτό. Θα δούμε, φαντάζομαι.

    Για την άλλη ερώτηση, η ημι-λεσβία μας φαντάζομαι θα τα έφτιαχνε με τη Melissa George που κάνει το πολύ τρελιάρικο και σκοτεινό και δίχως όρια κορίτσι (δηλαδή bisexual στα τηλεορασέζικα) αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ η Shonda την έκανε straight ταυτόχρονα με την απόλυση της Brooke Smith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den tha mporousa na tis fantastw mazi.. .ma ti gousto ayti i kopela! apo ton George, stin Hahn k tora..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε όχι! I take a stand: η Melissa George είναι γαμώ τις γκόμενες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Melissa George Mrs. Robinson? Μόνο στην αμερικάνικη TV! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τyler, I second that stand με παρρησία! H Melissa ειναι γυναικάρα, ατάλαντη μεν αλλά γυναικάρα δε...και το Grey's ήταν επιοικώς πανάθλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. tis fantazomai mono sto krebati, me tin George (ha! ti mania me to onoma k ayti i Callie) na prospa8ei na akolou8isei [pista tous kanones tou Kama Sutra alla na tis leipei o lebies... ti lew o kakistos bradiatika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ego pali giati eimai sxedon sigouros oti tha paixtei fasi anamesa ston Oscar kai ston Andy??? (na mou to thimitheis).

    afto me Pam nomizo pos itan apla gia na kleisei ta stomata. kati ipopto simvainei kai ekei...

    genikotera, metrio epeisodio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. i izzie den exei ayto pou lete!!!
    i izzie exei na kanei sex kai ego den jero apo pote ara ayto einai!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ta exeis xamena giwrgaki

    afou tin kanonizei o aksiagapitos se olous xazomalakas edw k tosa episodia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί είναι η Shonda που δε μπορεί στην πραγματικότητα να αποχωριστεί το φάντασμα του Denny-- κανείς πλέον δεν έχει ανάγκη τις διαρκείς επιστροφές του χαρακτήρα



    Hey, speak for yourself! :P Oute egw mporw na apohwristw ton Denny...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπήρχε περίπτωση κανένας να πίστεψε ότι το House θα έκλεινε με γενικό happy ending;
    Δεν πίστεψα ούτε για δευτερόλεπτο ότι ο House δεν θα δείλιαζε τελευταία στιγμή, ειδικά από την στιγμή που ξεκίνησε σαν μουσικό μοντάζ η όλη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xmmm
    mallon prepei na vlepo to grey's stin kanoniki taxitita kai oxi sto fast forward

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hey, speak for yourself! :P Oute egw mporw na apohwristw ton Denny...

    Νάτη ξεπετάγεται! Τι να πω, επιφυλάσσομαι μέχρι να δούμε πού το πάει (σήμερα η Shonda βγήκε και είπε στον Ausiello οτι ΔΕΝ είναι όγκος στον εγκέφαλο), αλλά κάπου αυτό το ερωτικό τρίγωνο με έναν προβληματικό τύπο, ένα φάντασμα και μια υστερική δε μου πολυκάθεται καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή