This week in Drama


Σχόλια κατά σειρά για 'Gossip Girl', 'Skins', 'Grey's Anatomy' και 'American Idol'.

~-~

Gossip Girl, 2x17 Carnal Knowledge: OK, απλά πρέπει πρώτα να βγάλω αυτό από τη μέση. Ευχαριστώ, συνεχίζουμε. Πρέπει να το
νίσω για μια ακόμη φορά πόσο πολύ κερδίζει αυτή η σειρά σε απόλαυση κάνοντας πράματα που μπορεί να είναι παρόμοια με άλλα σαπουνάκια, αλλά τα κάνει πρώτον πιστεύοντας απόλυτα στη σοβαρότητά τους και κυριότερα ακόμα, τα κάνει σε φρενήρεις ρυθμούς. Φανταστείτε την ίδια ιστορία παιγμένη σε 6-7 επεισόδια. Εδώ μετρήστε πόσα συνέβησαν σε μόλις ένα!

Τελοσπάντων, γουστάρω τη Laura Breckenridge και κατά συνέπεια χαίρομαι ιδιαίτερα για τις εξελίξεις. Αντίπαλός της Blair, hot teacher, όχι ξενέρωτο alternative της Serena για τον Dan. Τριπλή επίθεση! Και κατά τα άλλα είχαμε τον Lex Luthor να παίρνει μια πρώτη γεύση για το αληθινό πρόσωπο της κορούλας τ
ου, την Dorotta σε πλήρη αμφίεση κατασκόπου, και τον Chuck Bass να το σκάει για αυτό που apparently είναι ένα 'Eyes Wide Shut' spin-off, τέλειο (και ταιριαστά έχουν-ξεφύγει-τελείως παρένθεση για όσο η Blair ασχολείται με άλλα θέματα πλην αυτού). Α, και επίσης λατρεύω το πώς η σειρά έχει αρχίσει να φέρεται στους Nate-Vanessa εντελώς σα να είναι ένα αστείο. Απόλαυση all around.

~-~

Skins, 3x03 Thomas: Τώρα μιλάμε. Κάθε σεζόν εκεί που πάς να ανησυχήσεις έρχονται και κάνουν ένα τόσο καλό και απροσδόκητο επεισόδιο και είσαι πάλι αιχμάλωτος. Γιατί αυτό το πρώτου προσώπου-σήμα κατατεθέν της σειράς καταφέρνει κατ'επανάληψη να χτίζει νέους και ολοκληρωμένους κόσμους, να κοιτάζει τους established χαρακτήρες από μια φρέσκια σκοπιά του εξωτερικού παρατηρητή, και να μας κάνει να αφοσιωνόμαστε σε μια μίνι τραγωδία που αρχίζει, αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε 40 λεπτά. Καμία άλλη σειρά δε μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο, καμία.

Η εικονογραφία για μια ακόμα φορά ήταν εκπληκτική, και σε συνδυασμό με τους ξεχωριστούς και εντελώς φρέσκους ήχους
εξ Αφρικής, έκανε για μια ώρα αισθητικά διαφορετική από ό,τι έχει δοκιμάσει η σειρά ως σήμερα, πειραματισμό βέβαια που δεν επιχειρεί ούτε για πρώτη ούτε για τελευταία φορά. Ο Thomas μπορεί να έφυγε από τη σειρά στο ίδιο επεισόδιο που ήρθε, αλλά χάρη στο γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία προσωπικό του επεισόδιο, οι σε μεγάλο βαθμό άγνωστοί μας νέοι χαρακτήρες είναι πλέον κατά τι λίγο ανθρώπινοι. Κακώς ανησυχούσα, μου φαίνεται.

~-~


Grey's Anatomy
, 5x14 Beat Your Heart Out: No Denny, cool episode. Τυχαίο; Δε νομίζω. Χωρίς τον Casper να τριγυρίζει τους διαδρόμους του Seattle Grace είχαμε όλη την ελευθερία να απολαύσουμε τις μικρές στιγμές μεταξύ Cristina-Owen (με τις κλασσικές μουσικές, και με τις angsty αγκαλιές, και με τις τρυφερές σιωπές), και τα άγχη της Bailey, και το χιούμορ με τον ασθενή που δοκίμασε τη στάση #9, και τη χαριτωμένη αγωνία του Derek για την πρόταση γάμου, και την -σπάνια- ανθρώπινη στιγμή του Mark, και όλα βασικά.

Ναι μεν είχαμε την παρουσία της Dixon (που όμως δεν ήταν αρκετή να επισκιάσει όλα τα παραπάνω) και ναι μεν με την Izzie πάλι το τραβάνε (duh, προφανώς έχει καρκίνο και η ηλίθια η Melissa George έμπλεξε τα δείγματα αίματος) αλλά κατά κύριο λόγο το επεισόδιο ήταν πολύ καλό. Και επίσης από το πουθενά συνειδητοποίησα κάπου γύρω στα μέσα οτι συμπαθώ πάρα πολύ την Dr. Arizona που ήρθε ως νέος χαρακτήρας χωρίς να πολυγίνει θέμα, οπότε όταν φίλησε την Callie ομολογώ οτι χάρηκα. Ήταν εκεί εδώ και κανά μήνα, σιωπηλά και σταθερά να χτίζει μια συμπαθητικότατη περσόνα, ούτε για μια στιγμή δεν ένιωσα οτι μας τη φόρτωνε η Shona (hello και πάλι, Melissa George!), οπότε καλοδεχούμενη so far η εξέλιξη.

~-~

American Idol, Season 8 Hollywood Week Pts. 1&2: Γιατί είναι αυτό στα δράματα; Γιατί νιώθω πως μπροστά σε αυτά τα δύο επεισόδια (ειδικά το δεύτερο φυσικά, με την ημέρα των γκρουπ) το 'Laguna Beach' είναι Shakespeare διασκευασμένος από Kubrick. Τουλάχιστον. Σοβαρά τώρα, ζητήσαμε πίσω την Hollywood Week σε όλη της την δόξα για να πάρουμε αυτό το πράμα; Αντί να δούμε περισσότερες από τις ερμηνειάρες που ο Seacrest υμνούσε καθόλη τη διάρκεια της αφήγησής του, πήραμε ένα ζευγάρι από αδιάφορα conflicts απλωμένα σε διάρκεια 40 λεπτών; Και την Bikini Girl κουκουλωμένη κάτω από τα σκεπάσματά της για 5 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου; Ήμαρτον.

Ελπίζω απέναντι σε κάθε ελπίδα, το 3ο Hollywood επεισόδιο, μιας και θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο σε ένα μόνο ακόμα τραγούδισμα από κάθε υποψήφιο, να μας κάνει ένα δυνατό πέρασμα από όλους όσους εν τέλει θα βρεθούν στην τελική 32άδα στο Επεισόδιο της Καρέκλας την Τετάρτη. Φέτος δεν έχουν καμία δικαιολογία αν προκρίνουν άνθρωπο με μηδενικό screen time.

.

6 σχόλια:

  1. Παίζει να'ναι το αγαπημένο μου επεισόδιο της σειράς so far... (Αν μπορούσαμε να αφαιρέσουμε όλες τις σκηνές με Chuck/Nate/Vanessa θα έλεγα το παραπάνω με απόλυτη βεβαιότητα.)

    Ο μονόλογος της Blair γύρω στο 6m30s mark ("Can't you see? [..] What we do here today echoes through eternity.") με τη "West Wing" μουσική να παίζει από πίσω είναι τοσο over the top που δεν μπορείς παρά να τον λατρέψεις.

    Bonus points και για τα "is a scandal still a scandal if you can't text about it?" και "straight outta Constance."

    Awesome!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good, μάλλον great, old Greys Anatomy episode, με τα όλα του.
    Γεμάτο με πολύ καλές ατάκες-quotes που μένουν.
    Και να μήν ξεχάσω..
    "Bending over backwards.." το είπε στον ασθενή και περίμενα πότε θα σκάσει το γέλιο. Ακόμα γελάω :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dorota <333

    Ο Nate και η Vanessa ας σκοτωθούν σε ένα ατύχημα, σας παρακαλώ!!

    Μισώ το γεγονός ότι κάνανε τη Jenny κομπάρσα από κει που έκλεβε αβέρτα φουστάνια αλλά το καταλαβαίνω να απεχθάνονται τα δροσερά νιάτα προς όφελος του γεροντοζεύγους. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαφνικά μετά από από την πρεμιέρα υπάρχει επεισόδιο Grey's που βλέπεται. Ανύπαρκτος JD Morgan, σχεδόν ανύπαρκτος TR Knight και καλές στιγμές μεταξύ των ζευγαριών τα θετικά.

    Παρ'όλα αυτά η τρικυμία εν κρανίω των συντελεστών αυτής της σειράς φαίνεται ακόμη μια φορά. Η George τους κουνάει το μαντίλι και καλά κάνει οπότε που να βρουν οι συντελεστές αλλη υποψήφια λεσβία; Α, ναι η ξανθιά παιδίατρος. Σε αυτό το νοσοκομείο οι γυναίκες γιατροί είναι κατά 50% λεσβίες.

    Η Chandra Wilson βγάζει πραγματικό γέλιο όταν παίζει την τραγική ηρωίδα. Overacting σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά ίσως να μην είναι δικό της το φταίξιμο. Πολλοί ηθοποιοί που έχουν δείξει δείγματα ταλέντο - George στο In Treatment, McDonnel στο BSG και όπου αλλού - δείχνουν τον κακό τους εαυτό εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pragmatika apo to pouthena ksetrypwse i Arizona! to paiksane k polu eksupna apo pleuras hype nomizw. kounagan to mantili tis lesbiosunhs me tin mellissa george k enw oloi griniazame k tin antipathousame, erxetai k mas zestainei tin kardia i agapiti Arizona.

    I ocd giatros akoma den kserw pou kollaei. poly spastiko to thema, ine ekei mono gia gag effect?

    latremeni instant classic skini otan suzhtane oloi metaksu tous ta agapimena noumera-staseis.

    p.s. o George giati exei papsei na exei skines/storylines? ithela na dw pou tha pigaine me tin little Grey, eixan orea ximeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "straight outta Constance."
    Ούτε που το είχα πιάσει. Απλά απίστευτη αναφορά!

    Ο Nate και η Vanessa ας σκοτωθούν σε ένα ατύχημα, σας παρακαλώ!!
    If only! Κάτι διάβαζα τώρα σε γνωστά σποϊλεράδικα για μεγαλεπήβολα σχέδια...

    (Σημείωση, στα πεταχτά έριξα μια ματιά, όχι αναλυτικά αν θα γίνει κάτι και τι. Εξακολουθεί η spoiler-free-οσύνη του μπλογκ.)

    Στη διαμάχη για την Dr. Arizona εγώ μάλλον είμαι στο "yay" αυτή τη στιγμή. Το suspension of disbelief έτσι κι αλλιώς είναι τεντωμένο μέχρι... εκεί από όπου ήρθε ο Denny, οπότε δε με ενόχλησε άλλη μια ξανθιά λεσβία γιατρός. Τη βρήκα πολύ ζεστή τη σκηνή, και την Arizona αληθινά συμπαθητικό (με έναν low-key τρόπο) χαρακτήρα.

    Από την άλλη, αυτό:
    Η Chandra Wilson βγάζει πραγματικό γέλιο όταν παίζει την τραγική ηρωίδα.
    με έχει βάλει σε πολύ βαθιές σκέψεις. Νιώθω πως επίκειται κάποιο επίπονο "spoiler alert". Δώσμου δυο μέρες, θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή