The Chicago Code: Pilot


Πώς είναι η νέα σειρά του Shawn Ryan;

Μια σύντομη πρώτη εντύπωση θα δώσω γιατί και χρόνο δεν έχω, και νωρίς είναι ακόμα. Χωρίς να είναι κάτι εντυπωσιακό, το αποτέλεσμα ήταν αρκετό σαν εισαγωγή για να με κάνει να θέλω να δω ακόμα περισσότερα. Είδαμε ουσιαστικά ένα σύντομο τουρ σε μια ομάδα αστυνομικών που μας αυτοσυστήθηκαν, σε ένα Σικάγο που δεν ξέρω αν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά στα μάτια μου έμοιαζε σκηνικό ιδανικό για μια ιστορία μπάτσων που κάνουν του κεφαλιού τους, έχοντας βάλει στόχο την αστυνομική διαφθορά. Είχε μια old-school ποιότητα, είχε χαρακτήρα, και παρότι θα ήταν πολύ εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, το Chicago Code δε μου θύμισε κάθε άλλη αστυνομική σειρά.

Ο χαρακτήρας της Beals είναι γαμάτος γυναικείος ρόλος με την έννοια ότι δεν προσπαθεί να κάνει κάποιο ιδιαίτερο statement, είναι απλά σκληρή, είναι εκεί, και κάνει τη δουλειά της γαμάτα πετώντας και ωραίες ατάκες άμα λάχει. Παρόμοια προσέγγιση με την Claudette της CCH Pounder δηλαδή, και αυτό μου είναι για την ώρα αρκετό. Ο Jason Clarke (που τον είχα βρει φοβερό στο Brotherhood) στήνει εδώ χαρακτήρα με το καλημέρα, ούτε λόγια χρειάζεται ούτε τίποτα. Η συνύπαρξη των δύο θα αρκούσε για να κουβαλήσει μια σαχλαμάρα, πόσο μάλλον κάτι που σαφώς δεν είναι σαχλαμάρα.

Δεν είναι ότι με καθήλωσε κάτι σε αυτό τον πιλότο, με τον τρόπο που ας πούμε το Shield ήταν ίσως ο καλύτερος πιλότος στην ιστορία. Και ήταν και προφανές, υπερπεπεξηγηματικό σε σημεία. Εξάλλου δεν είναι πως έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον Ryan: Από τις 4 σειρές του, τις δύο τις έχω λατρέψει παράφορα, και τις άλλες δύο τις βαριόμουν. Η αλήθεια είναι πως το Chicago Code μοιάζει να έρχεται και να ισορροπεί κάπου στη μέση, κάτι που υποθέτω δεν είναι και τόσο άσχημο.

Όμως δες. Και μια ομάδα από χαρακτήρες που ήδη μοιάζουν σαφείς και συναρπαστικοί, και ένα ωραίο setting που σε προδιεθέτει ευχάριστα για μια τέτοια σειρά, και μικρές εκπλήξεις σαν την καλύτερη σκηνή αυτού το πιλότου: Όταν ο πιτσιρικάς που η Colvin είχε μεγαλώσει από μικρό στην αστυνομία τρώει σφαίρα για να την προστατέψει, κόβοντας απότομα την αφήγηση του origin story του.

Ο Ryan πάντοτε έχει καλά ένστικτα στο πώς να πει ανατρεπτικά μια ιστορία, και τέτοιες είναι οι στιγμές που περιμένω από αυτόν και με κάνουν αισιόδοξο για τη συνέχεια. Κουβαλάει μαζί του τον καταραμένα λατρεμένο σεναρίστα Tim Minear (δεύτερη κολλητή συνεργασία τους μετά το Terriers) και έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως αυτοί οι δύο μαζί θα ξύσουν μεθοδικά και καθηλωτικά την επιφάνεια που μόλις μας παρουσίασαν, για να αποκαλύψουν κάτι πραγματικά καλό. Αν δεν είναι ήδη εκεί, δεν πειράζει - είναι νωρίς. Εξάλλου, το μεν Terriers γινόταν καλύτερο με κάθε επεισόδιο που πέρναγε, το δε Shield γινόταν καλύτερο με κάθε σεζόν που πέρναγε.


.

9 σχόλια:

  1. Προσωπικά μου άρεσε. Φυσικά το περίμενα πως και πως, οπότε ίσως είμαι λίγο biased με τον πιλότο.

    Το μόνο που με χάλασε είναι ότι κάποιες σκηνές έμοιαζαν "ασύνδετες", σαν να έχει γίνει κακό μοντάζ. Επίσης το αφηγηματικό κομμάτι δεν το πέτυχαν 100%, ψάχτηκα 1-2 φορές να καταλάβω ποιος μιλάει.

    Αν δεν με ξενερώσει στα επόμενα, μιλάμε για ακόμη μια σειρά στην εβδομαδιαία λίστα... την κάτσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμένα είναι σίγουρα στα εβδομαδιαία μου. Αυτό που λες με το μοντάζ το παρατήρησα κι εγώ σε κάποια σημεία. Υποθέτω πως είναι κάποιο πρόβλημα που αφορά κυρίως τον πιλότο- είχε πολλά πρόσωπα να παρουσιάσει, και ίσως κάπου ανάμεσα στις επιθυμίες των δημιουργών και στις ανάγκες των executives να χάθηκε κάπου κάτι σε τεχνική. Αλλά όχι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν τα voice overs των χαρακτήρων. Μου έβγαλαν μια αχρείαστη ποζεριά. Ελπίζω να ήταν one time thing. Αλλά το κόλπο που κόβεται η αφήγηση πάνω στον πυροβολισμό ήταν καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το setting μου άρεσε κι εμένα (και παραδόξως και το narration), αλλά γενικά απογοητεύτηκα. 2-3 καλοί μπάτσοι που πάνε να χτυπήσουν τη διαφθορά, το σύστημα μπλα μπλα μπλα. Ελπίζω να το κάνουν με καλό τρόπο, γιατί ο πιλότος δεν μου είπε πολλά πράγματα και αν δεν ήταν το όνομα του Shawn Ryan μπλεγμένο δεν νομίζω να έμπαινα στον κόπο να δω το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. shawn ryan
    tim minear
    shield
    terriers

    μου αρκουν για να το ξεκινησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο , κάποιοι διάλογοι με χάλασαν "You think you can change how things get done in CHICAGO?!?!?!" <- lol, αλλά και τα άλλα προσεγμένο και με καλό cast

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήταν άσχημο. Απλώς δεν εντυπωσίασε σαν πιλότος. Φαντάζομαι πως η σειρά θα είναι καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε με συγκινούν τα cop shows αλλά το βρήκα ενδιαφέρον, γρήγορο και φρέσκο.

    Όμως κάποιες ατάκες στα voice overs, αλλά και αυτή η ροκιά or whatever που ακούστηκε στο τέλος, ήταν way over the top. Less of that, please.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, να μην ξεχάσω: πληρώνω όσο-όσο για να βάλω την Beals να μου διαβάσει τον τηλεφωνικό κατάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή