Doctor Who: The Curse of the Black Spot

Μια αδιάφορη ιστορία με 3-4 απλές υπενθυμίσεις ερωτημάτων που παραμένουν, σε ένα κυνικό cash-in που συμπίπτει με το μεγάλο marketing push των επερχόμενων 4ων 'Pirates'. Ως εκ τούτου απλώς περίμενα να περάσουν τα 45 λεπτά για να φτάσουμε στο τρέιλερ του επεισοδίου του Neil Gaiman που ακολουθεί. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε σεζόν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους εντελώς ακίνδυνα επεισόδια που να μην πολυμπλέκουν τα κεφάλια των θεατών, οπότε καλομαθημένοι όπως είμαστε από το διπλό opener, ας μην πολυασχοληθούμε αυτή τη βδομάδα.

Σκέψου, αντ'αυτού θα μπορούσαμε πάλι να πρέπει να υποστούμε την 1,001η επιστροφή των Daleks.

Εδώ είναι λοιπόν, για να μην πολυλογώ, που τοποθετείς το υποχρεωτικό "ναι, εντάξει, αν αυτό είναι το 'σαχλό' επεισόδιο της σεζόν τότε εγώ είμαι ευχαριστημένος" σχόλιο και κάπως έτσι ξεμπερδεύεις με αυτό, το ξεκάθαρα 'σαχλό' επεισόδιο της σεζόν. Που απλά επειδή δεν είχε εξωγήινους να κλάνουν δε σημαίνει ότι μου ήταν λιγότερο αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς τους πειρατές τους έχω βαρεθεί, κι έχεις και μια πλοκή παντελώς αδιάφορη από πάνω.

Αν κάτι έχει ενδιαφέρον στο όλο σκηνικό, είναι το ότι αρχικά ο Moffat ήθελε ο Eleven να έχει πράγματι στοιχεία πειρατή, στυλιστικά κυρίως, αλλά όταν είδε τον Matt Smith έπαθε πλάκα, το γύρισε σε νεαρότερο, και ακολούθησε μάλιστα και τις ιδέες του, σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει ο Doctor. Οπότε, κάπως κατά λάθος, γεννήθηκε ο Eleven που ξέρουμε και αγαπάμε, και που ουδεμία σχέση με πειρατές έχει - παρά τους όχι-ακριβώς-subtle παραλληλισμούς αυτού του επεισοδίου.

So! Gaiman!

.

7 σχόλια:

  1. ok itan saxlo ok itan paidiko ok mou thymise ligo to persino me ta vampires (persi itan tis modas ta vampire fetos oi peirates) alla akoma k ekei ypirhan stoixeia.
    1. I kyrioula pou eide i Amy otan ksypnise itan i idia me to Day of the Moon
    2. Akoma to Tardis dn exei apofasisei gia tin Amy

    nomizo oti o doctor hreiazetai na mathei na vazei protaireotites.Telika i Amy noizetai gia ton Rory mono otan zileuei...

    idi trivo ta xeria mou gia to epomeno...Michael Sheen yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε που, με τα κλειστα πλάνα και την ελλειψη οποιουδήποτε establishing shot (για να μην φανει οτι ειναι σε προβλητα, ντε) χανοταν ολη η ατμόσφαιρα. Πραγματικα δεν πειστηκα ποτέ οτι ειμαστε σε ένα πειρατικό πλοίο, στα ανοιχτα και στο 17...πειρατική εποχή τεσπα.

    So! Gaiman!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ βασικά το είδα μόνο για να δώ την Lilly Cole, αν και μη fan του Doctor Who, τα δυο τελευταία επεισόδια της προηγούμενης σεζον και τα δυο πρώτα αυτής ήταν πολύ καλή τηλεόραση, από εδώ και πέρα θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το επεισοδιο αυτό ήταν σχεδιασμένο για το τέλος της σεζον αλλά το φέραν τελευταία στιγμή μπροστά. ίσως γι'αυτό κ τα εμβόλιμα πλάνα κ το cliffhanger που ήταν ακριβώς ίδια με το πως τέλειωσε το προηγόυμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα είχε, αλλά και προβληματάκια. Κάπου πχ χάθηκε ένας πειρατής. Βάλε πως ΑΙ νοσοκόμα που τα κάνει θάλασσα έχουμε δει ξανά στην ίδια σειρά! Απλώς μια ευχάριστη εναλλαγή μέχρι να το επόμενο επεισόδιο που αναμένεται έξοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To πιο βαρετο επεισοδειο μεν,αλλα το ειδα χωρις να βαρεθω δε..!

    Νταξει,ομολογω οτι υπηρξαν και καλυτερα "σαχλοεπεισοδεια" παντως..πχ αυτο με τον βαν κονγκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον κακό επεισόδιο, είχε 2-3 έξυπνους διαλόγους, αλλά χωρίς να ξεφεύγει απ' την κατηγορία filler.

    Ειδικά εκείνο το πλάνο με τους πειρατές στο πιλοτήριο καθώς πλησιάζουν το binary star ήταν απλά absurd, με την κακή έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή