How I Met My Heroes


So sue me. Είναι θεά η κοπέλα.

Σχόλια με spoilers για Heroes, How I Met Your Mother και Prison Break.

Στην geek wet dream σειρά του NBC είναι μάλλον λογικό που την παράσταση συνεχίζει να κλέβει ο geek που ζει αυτό το wet dream. O Hiro εκτός από τα πιο χαριτωμένα αλλά και πιο αρτίστικα κομμάτια του επεισοδίου, εμφανίζεται και στο επίκεντρο ενός εκπληκτικού twist. Αν νομίζατε πως το πρώτο μέρος του πιλότου είχε εντυπωσιακή ανατροπή, το ταξίδι του Hiro στο μέλλον αν μη τι άλλο υπογραμμίζει τη διάθεση του Tim Kring για συνεχή και αποστομωτικά cliffhangers. Επιπλέον, αυτό ήταν ένα twist που βάζει και το πρώτο σημαντικό λιθαράκι για το βασικό story arc της υπόλοιπης σεζόν. Κατά τα άλλα λάτρεψα κάθε πλάνο που είχε μέσα του την Hayden Panettiere στο έτερο uber-fanboy material της σειράς, την indestructible μαζορέτα. Έχω την εντύπωση, εξάλλου, οτι σχεδόν σε κάθε επεισόδιο θα βλέπουμε ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους η Claire θα "σκοτώνεται" πριν μπει σε full Wolverine mode. Και η εισαγωγή του χαρακτήρα του Greg Grunberg μου άρεσε, κυρίως γιατί είδαμε κάποια πρώτα hints για το ποιος μπορεί να είναι ο μεγάλος κακός της σεζόν (και πήρα μεγάλη χαρά, btw, που μπλεγμένη για τα καλά μέσα στο όλο σκηνικό είναι η Clea DuVall, πάντα μια παρουσία που με ευχαριστεί). Γενικά υπάρχει μια αύρα δομής Buffy, με τη διαφορά οτι στο Heroes υπάρχουν πολύ περισσότεροι χαρακτήρες. Δεν ξέρω ακόμα αν αυτό θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά, αλλά μετά τα δύο πρώτα επεισόδια το βέβαιο είναι οτι θα είμαι εκεί για να μάθω.

Το How I Met Your Mother ήταν το καλύτερο της σεζόν, ως τώρα. Όσες φορές έχουν παίξει με τη φόρμα αφήγησης, προκύπτουν τα αστειότερα επεισόδια- θυμηθείτε το flashback επεισόδιο του Barney ή το απόλυτο highlight της σειράς, το Pineapple Incident από τον Δεκέμβρη. Έτσι κι εδώ, μια συνηθισμένη ιστορία παρουσιάζεται ως ένα σπονδυλωτό σχεδόν-έπος, με κάθε retelling να προσθέτει στοιχεία. Επιπλέον, τα αστεία ήταν τόσο περίτεχνα δοσμένα που λειτουργούσαν σε διαφορετικό επίπεδο κάθε φορά που τα βλέπαμε. Και μέσα σε αυτή την άσκηση sitcom ύφους, είχαμε την επιστροφή του Barney (που ήταν μάλλον σκουριασμένος στα 2 πρώτα επεισόδια) αλλά και τις βάσεις για το μελλοντικό χωρισμό του Ted με την Robin. Και πάλι πρέπει να εκφράσω το θαυμασμό μου για τους σεναριογράφους και το πώς χειρίζονται αυτή τη σχέση.

Barney-isms of the week:
  • I'm his best friend, that's a commitment.
    Girlfriend- that's like a bad flu: out of your system after a couple of weeks in bed.
    High five!

  • Virginia: Barney, you are just delightful.
    Barney: No, Virginia, you're delightful. I'm delighted. And he's just Ted.
    I'm really not planning these things, they just keep happening!.
    ..
Επιπλέον, μια από τις πρώτες υποψηφιότητες για την ατάκα της χρονιάς, από τον Ted:
When I have kids and I tell them how I met their mother, I'm gonna tell them everything, the whole damn story!

Για το Prison Break και πάλι δεν έχω πολλά να πω. Η ιστορία έχει ήδη αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον της και θα χρειαστεί σύντομα ένα νέο spin. Δεν ξέρω αν η σκοτεινή στροφή του Mahone θα δώσει αυτό που χρειάζεται η σειρά αυτή τη στιγμή, αλλά τουλάχιστον έκανε για ένα εντελώς απροσδόκητο baseball hiatus cliffhanger. Αν μη τι άλλο, σε ένα μήνα που θα επιστρέψει η σειρά, θα τον θυμόμαστε τον θάνατο του Tweener (όχι επειδή μας ενδιέφερε αυτός ο βαρετός χαρακτήρας, αλλά επειδή πραγματικά, ποιος το περίμενε οτι θα σκοτωνόταν έτσι?), αλλά θα θυμόμαστε τίποτε άλλο? Την πλοκή με τη νοσοκόμα και τον πατέρα της αδυνατώ να την ακολουθήσω, ενώ αυτή τη φορά ένιωσα την προσοχή μου να αποσπάται και στo storyline των δραπετών. Που btw, έγινε πλέον τραβηγμένο ακόμα και για τα δεδομένα του Prison Break. Lincoln αγόρι μου, είσαι με τα καλά σου?

4 σχόλια:

  1. H Clea DuVall synagonizetai me tin Amanda Peet gia to poia exei mikrotero range of expressions (paizei na nikaei tin Amanda, pou exei toulaxiston 2 diaforetika faces.) Tragiki epilogi i klapsokathysterimeni fatsa tis gia to kata ta alla awesome Heroes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος! Η Julie Benz ήταν ο λόγος που πρωτοενδιαφέρθηκα για το Dexter, μέχρι που είδα με μεγάλη μου χαρά να θριαμβεύει σε κριτικές και υποδοχή κοινού. Θα το δω οπωσδήποτε το συντομότερο δυνατόν.

    Η Clea DuVall ήταν από τα λίγα πράγματα που θυμάμαι οτι με έκαναν να θέλω να συνεχίσω το Carnivale. Μπορεί να είναι πολύ spooky όταν το απαιτεί ο ρόλος, και κάτι μου λέει οτι εδώ θα το απαιτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stacy Fuckin Haiduk reeee! Kai to myalo sto kagkeloooo (she was my fav from sq, kai superboy)....

    Elpizw na pethanei h Clea kai na baloun thn Stacy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα να δεις που έπεσα στον λάκο των Clea haters...

    ΑπάντησηΔιαγραφή