Musical Montages, Day Five

Προτελευταίο post, και για σήμερα κράτησα ένα περίπου double feature με δύο υπέροχα montages τραγουδιών των Grateful Dead από το φινάλε του Freaks and Geeks. Αν δεν το έχετε παρακολουθήσει μην κλικάρετε (there be spoilers, κι εξάλλου εκτός context οι σκηνές αυτές δε σημαίνουν τίποτα), κι αντ'αυτού... δείτε το, για όνομα του θεού!

"Box of Rain" - The Grateful Dead
(Freaks and Geeks)

H Lindsay βάζει στο πικάπ το "American Beauty" ελπίζοντας να τη βοηθήσει όπως βοήθησε τον κύριο Rossο. Λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο πρώτο track, "Box of Rain", ξέρει επιτέλους ποια είναι. Δίχως έστω μια λέξη, αλλά με συναισθήματα να διαπερνάνε κάθε κομμάτι της ύπαρξής της, η υπέροχη Linda Cardellini και ο δημιουργός Paul Feig μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά όσων υπήρξαν ποτέ έφηβοι σε αναζήτηση της ταυτότητάς τους.

"Ripple" - The Grateful Dead
(Freaks and Geeks)

Η τελευταία σκηνή της σειράς (και άμεσο pay-off της από πάνω) φέρνει τη Lindsay να αγκαλιάζει οριστικά την freak-ιά της, ακολουθώντας τους Deadheads και την καρδιά της. Το βλέμμα της Linda Cardellini καθώς μπαίνουν τα πρώτα ακόρντα του "Ripple" και η Lindsay κοιτάζει τη μητέρα της από την πόρτα του λεωφορείου, γνωρίζοντας πως εκείνη δε θα την κοιτάξει ποτέ ξανά με τόση στοργή και πίστη, αλλά το μόνο που καταφέρνει να της ψελίσσει πριν φύγει είναι ένα "See you soon, mom" με σφάζει κάθε φορά.

2 σχόλια:

  1. Damn! Τώρα πρέπει να αναδιατάξω τις προτεραιότητές μου...

    Το Freaks and Geeks κάθεται για καιρό σ' εκείνο το καλάθι γεμάτο με τα Πράγματα-Που-Πρέπει-Να-Γίνουν-Όταν-Βρω-Χρόνο-Να-Ασχοληθώ και ταυτόχρονα ψηλά στη λίστα με Όλα-Τα-Πράγματα-Που-Έχει-Κάνει-Ο-Judd-Apatow...

    BTW, ωραίο μοντάζ στο πρώτο κλιπ. Ωραία, απλά, "γεμάτα" dissolves και καθόλου περιττά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο σχόλιο για το πρώτο μοντάζ. Εξίσου understated, παρεμπιπτόντως, είναι όλη η σειρά. Λέει τόσα πολλά χωρίς να το ρίχνει καθόλου στην πολυλογία. Πολλοί δημιουργοί εξακολουθούν να έχουν πολλά να μάθουν από τα σενάρια των Feig & Apatow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή