Seinfeld: The 30 Rock


Mε την επίσκεψη του Seinfeld να πετυχαίνει το σκοπό της φέρνοντας το κοινό που έλειπε από τη σειρά, το 30 Rock έκανε μια ούτως ή άλλως δυνατή πρεμιέρα. Spoilers μετά το άλμα.

Βασικά η επίσκεψη του Jerry έδωσε την ευκαιρία στην Fey να γκρεμίσει με τέτοια δύναμη τον τέταρτο τοίχο που σχεδόν με έπιασε πονοκέφαλος από τα χτυπήματα. Σε ένα story που μάλλον αποτέλεσε συνδυασμό ειλικρίνειας και κυνισμού, ο Seinfeld συμφωνεί να δανείσει την συμπαθέστατη (και αξίας μερικών εκατομμυρίων) μούρη του σε shows του NBC από λύπηση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πάλαι ποτέ ισχυρό δίκτυο, και με ανταλλαγή plugs για το "Bee Movie". Does any of that sound familiar? Τη στιγμή που γύρισε προς εμάς για να πει οτι η ταινία ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου φυσικά πνίγηκα με τον καφέ από τα γέλια.

Γενικά όλη του η εμφάνιση έδωσε πάτημα για μια σειρά από σπόντες προς το NBC (και την τηλεοπτική πραγματικότητα εν γένει, αν θέλετε, αλλά η Fey παραείναι self-deprecating για αυτή τη γενίκευση), από το φρικάρισμά του για τους παλαβούς που δουλεύουν εκεί μέσα (ο Kenneth, channeling gobias δίχως αμφιβολία, τον έφερε στα όρια της απόγνωσής του!), στην ατάκα για εξαγορά του NBC με μόλις 4 εκατομμύρια δολλάρια, κι από την άγνοιά του για το χάος που άφησε πίσω του ("I like Lost. Ιs this one of yours?") μέχρι βέβαια το shameless stunt Seinfeld-vision, δηλαδή μια φουσκωμένη βερσιόν της πραγματικότητας.

Όσο αφορά βέβαια την actual εμφάνισή του, ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του superstar κωμικού. Ακόμα και χωρίς να έχω δει πάνω από την πρώτη σεζόν της σειράς του, μπορώ να αναγνωρίσω πόσο Seinfled-esque ήταν τα κλιπάκια από τα διάφορα shows του NBC με αυτόν περασμένο μέσα (θεϊκό το Heroes, με τον Jerry να φωνάζει άγαρμπα "That's what I said"), ενώ υποθέτω πως η σκηνή με τη Fey να κλαίει με τον πιο ενοχλητικό και λιγότερο πειστικό τρόπο που έχω δει ποτέ μου και τον Seinfeld να νομίζει πως τον κοροϊδεύει, ήταν σπόντα για το πόσο κακός ηθοποιός είναι. Όσο για το πλάνο από το promo του MILF Island με τον Jerry ανάμεσα στις λυσσάρες... τι να πω, κοπανιόμουν από τα γέλια.

Με αυτόν να καταλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος του επεισοδίου οτιδήποτε άλλο συνέβη είναι καταδικασμένο να ξεχαστεί, κάτι όχι απαραίτητα κακό (το όλο story με τον Tracy ήταν χαζό), όμως άδικο για την Jane Krakowski που συνήθως είναι το πιο περιττό μέλος του καστ αλλά εδώ είχε την πιο αστεία εμφάνισή της από το επεισόδιο του Paul Ruebens και μετά. (Mystic Pizza: The Musical!
"She needs to lose 30 pounds or gain 60. Anything in between has no place on television"! Fat suit!)

Άλλες non-Seinfeld αστείες στιγμές του επεισοδίου ήταν το flashback της Liz σε μια σκηνή παιδικής φαντασίωσης που μοιάζει να ξεπήδησε από το Six Feet Under (η Brenda θα ήταν περήφανη), ο Jack να σνιφάρει την αφίσα της Liz, η ατάκα του Jack για τις ερωτικές προοπτικές της Liz (
"Lemon, women your age have a better chance of getting mauled at a zoo than getting married"), η όλη συζήτηση για τη χώρα που ξέρουν μόνο πλούσιοι, και η ξεκαρδιστική ερώτηση του Tracy προς τη Liz που έκλαιγε φορώντας το νυφικό, αν πέθανε κάποιος Κορεάτης. (ήταν τόσο αστεία ακριβώς επειδή ο Tracy δεν ειρωνευόταν, αλλά ρώταγε με ειλικρινή απορία!)

Όμως βασικά το θέμα είναι να θυμάστε αυτό: το "Bee Movie" ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου. Δεν ξέρω αν έγινε σαφές.

3 σχόλια:

  1. TA DIABASATE OLOI AYTA??? This is how J-Sein rolls. (yo!)
    Instant classic i skini pou i Liz klaiei ki autos nomizei oti ton mimeitai. (Ki ego auto nomisa.) O Jerry o glykouuuulis den isxyristike pote oti einai ithopoios, alloste. Xreiazetai na diloneis ithopoios otan eisai THEOS? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω να πω κάτι που δεν είπες ήδη γι' αυτό το α-πί-στευ-το season premiere. Μέτρησες όλες τις ατάκες (MILF island? OMG!) και περιέγραψες τη συγκλονιστική σκηνή του Τζακ να μυρίζει τις πατάτες στην αφίσα...

    Πειράζει μόνο που όλη την ώρα του επεισοδίου σκεφτόμουν "Steinfeld"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala, peirazi pou den brika kanena apo ola ayta actualy Asteia? poly problepsima bre paidi mou, kai paint by numbers... mono to MILF island me diaskedase :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή