House: The Right Stuff


O House συναντά το Survivor, με τη διαφορά πως οι δοκιμασίες του Jeff Probst δεν πιάνουν μία μπροστά σε αυτές του House. Μετά το άλμα ακολουθούν spoilers για το δεύτερο, ακόμα καλύτερο από την πρεμιέρα, επεισόδιο.

M'αρέσει που ήθελα η intern από την εντατική στην πρεμιέρα να εμφανιστεί και στη συνέχεια. Thanks for nothing, David Shore! Όπως και οι περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους, απομακρύνθηκε από το διαγωνισμό πριν προλάβουμε να καταλάβουμε οτι ήταν καν εκεί. Κατά κύριο λόγο οι απολύσεις συνέβαιναν μάλιστα χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, γεγονός που έκανε το όλο επεισόδιο τόσο απολαυστικό. Το να βλέπω τον House να σουτάρει μια ολόκληρη σειρά (και να αλλάζει γνώμη όταν είδε την #13 μεταξύ των απολυμένων), το να χωρίζει τους γιατρούς σε τυχαίες ομάδες βάσει παντελώς άσχετων ερωτήσεων, το να τους κρεμάει καρτέλες με αριθμούς λες και θα έτρεχαν μαραθώνιο, όλα αυτά αποτέλεσαν τόσο μεγάλη απόλαυση που από μόνα τους δικαιολογούν το περσινό cliffhanger.

Φυσικά ήταν προφανές οτι η παραγωγή δεν είχε κλείσει ηθοποιούς σαν τον Kal Penn ή την Olivia Wilde για ένα μόνο επεισόδιο, οπότε ξέραμε οτι κάποιες γνωστότερες φάτσες θα επιβίωναν αυτής, και πιθανότατα μερικών ακόμη εβδομάδων. Με έπιασε όμως λίγο στον ύπνο η προς στιγμήν απόλυση του #6 και γούσταρα το θράσος και το χιούμορ του να επιστρέψει ως #9.

Γενικά θαύμασα το πόσο γρήγορα πολλοί από αυτούς τους υποψήφιους/διαγωνιζόμενους απέκτησαν αναγνωρίσιμη προσωπικότητα, χωρίς μάλιστα σε πρώτη ανάγνωση να είναι κανείς από αυτούς ακριβές αντίγραφο των 3 πρώην εργαζόμενων του House. Γι'αυτό και η απόλυση της #2 (συγχωρήστε με αν έχω μπερδέψει ονόματα και νούμερα χαρακτήρων) ήρθε ως έκπληξη, μιας και ήταν από τους υποψήφιους με το μεγαλύτερο spotlight. Υποθέτω πάντως οτι οι αποχωρήσεις θα γίνουν δυσκολότερες με την πάροδο των εβδομάδων, και μάλιστα όλως τυχαίως η επιλογή της ομάδας ενδέχεται να συμπέσει με τα November sweeps.

Η μάχη λογικά θα δοθεί ανάμεσα στην #13 της Wilde, τον #6/9 του Penn, την γλωσσού τύπισσα που έχουμε δει στις μισές αμερικάνικες σειρές αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς τη λένε, τον Μορμόνο, τον πλαστικό χειρούργο και ίσως έναν-δυο που ακόμα δεν έχουν spolight-αριστεί επαρκώς. Φυσικά εξαιρείται από όλο αυτό ο Scooter που αν κατάλαβα καλά θα πάρει μια θέση ανεξάρτητη της ομάδας που προσπαθεί να συγκεντρώσει ο House. Aν όχι, τότε προσθέστε άλλον έναν στην κούρσα.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με το μισό βασικό καστ σχεδόν να μην έχει διάλογο σε αυτά τα δύο πρώτα επεισόδια, οτιδήποτε αφορά Wilson/Cuddy εδώ με άφησε παντελώς αδιάφορο. Από την άλλη, μου λείπει ήδη ο Foreman και εκτίμησα την σύντομη εμφάνιση ενός ξεκάθαρα empowered Chase. Είμαι σίγουρος οτι και οι δυο τους (πλην της Cameron, δηλαδή) μισούν τον Ηouse, αλλά αναρωτιέμαι πότε θα αφήσουν τον πληγωμένο τους εγωισμό κατά μέρος για να δουν πόσο καλύτεροι γιατροί έχουν γίνει χάρη σε αυτόν. Χμ, να το τοποθετήσω κι αυτό γύρω στα sweeps? ;)

4 σχόλια:

  1. Γέλιο, ενδιαφέρουσα υπόθεση, shivers όταν ο Chase απαντά στην ερώτηση του House στο χειρουργείο.

    Όσο κι αν είχε πέσει πέρυσι η σειρά, μ' αυτά τα δύο επισόδεια ο Shore απέδειξε ότι he still has it. Φτάνει να μην το ξαναχάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις το τελείωσα κι εγώ. Πολύ καλό.

    Αν είναι να διαλέξει αντιστοιχίες με τους προηγούμενους, η ψηλή και όμορφη είναι η νέα Κάμερον, ο τωρινός μαυρούλης θα αντιπαρατίθεται όπως ο Φόρμαν, και σπασαρχίδης Τσέις είναι η ξανθιά φωνακλού.

    Μου άρεσε και η απόδοση τιμής στο 2001 του Κιούμπρικ (στη φάση της συναισθησίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nice catch με το 2001, το ξέχασα τελείως!

    Σχετικά με το παλιό καστ, το μόνο που με προβληματίζει είναι ο Foreman. Οι άλλοι δύο είναι ήδη στο νοσοκομείο, και σε θέσεις που μπορούν κάλλιστα να παραμείνουν, και πάλι θα τους βλέπουμε. Αλλά ο Foreman?

    Ίσως ισχύει το online speculation πως θα γυρίσει στο νοσοκομείο όταν του προσφέρουν τη δική του ομάδα, κάτι απόλυτα συμβατό με το χαρακτήρα κιόλας, καθότι εξαρχής προοριζόταν για House 2.0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω διαβάσει σχετικές συζητήσεις, αλλά δύο διαγνωστικές ομάδες στο ίδιο νοσοκομείο μπορεί να δώσουν αρκετό υλικό για την 4η περίοδο (με αρκετό αλάτι ανταγωνισμού μεταξύ τους), με το επιπλέον bonus να χρησιμοποιηθούν και πάνω από τρία νέα πρόσωπα ως μέλη των ομάδων (ας πούμε, η ρωσιδούλα ιατρός να καταλήξει με τον Foreman).
    Αρκεί, βέβαια, να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού της Caddy :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή