Emmys: Emmy Awards, comedy

Στις κατηγορίες της κωμωδίας, τώρα, τα πράγματα είναι πιο ενδιαφέροντα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συμμετοχή σε αυτές, του Desperate Housewives. Το θέμα γνωστό και κουρασμένο, αυτή η σειρά δεν έχει θέση να ανταγωνίζεται ημίωρα sitcoms, είναι απλά λάθος. Κανονικά πρέπει να βρίσκεται μαζί με όλες τις σοβαρές σειρές, άσχετα αν το ABC προσπάθησε να αρπάξει και τις δύο κατηγορίες (δράμα-κωμωδία) με τις 2 νέες επιτυχίες του. Χαίρομαι αφάνταστα που δεν πέτυχε, και έτσι ίσως θα ήταν καλό του χρόνου να σκεφτούν καλύτερα και να στείλουν τις Housewives στις κατηγoρίες όπου ανήκουν.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ένα μεγάλο 'μπράβο' στους ψηφοφόρους που δεν επιβράβευσαν την ύπουλη στρατηγική του δικτύου. Αλλά κι ένα μεγάλο 'boo' διότι αν άξιζε κάποια
άλλη σειρά τη νίκη, δεν ήταν το Everybody Loves Raymond, αλλά ο περσινός νικητής, το ξεκαρδιστικό και πρωτότυπο Arrested Development. Η καλύτερη κωμωδία που παίζεται εδώ και χρόνια, τουλάχιστον επιβραβεύτηκε με το Emmy καλύτερου Σεναρίου σε Κωμωδία. Κάπως no-brainer ήταν αυτό.

Στις κατηγορίες των ερμηνειών προτιμήθηκαν παλιές και δοκιμασμένες λύσεις, με τους Brad Garrett και Doris Roberts του Everybody Loves Raymond να κερδίζουν το 3ο και 4ο τους, αντίστοιχα, Emmy B' Ρόλου σε Κωμωδία. Ο Tony -Minion!- Shaloub κέρδισε το 2ο του βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον Monk του ενώ ο μεγάλος πανικός έγινε (όπως και στις δραματικές κατηγορίες) στον Α' Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία. Η διαφορά είναι οτι εδώ η έκπληξη ήταν θετική-- no PatriciaArquetting here!

Κανονικά, η Marcia Cross θα έπρεπε να έχει το βραβείο στο τσεπάκι. Αλλά αυτό θα γινόταν σε ένα δίκαιο κόσμο, όπου ο δημιουργός της σειράς και το δίκτυο όπου προβάλλεται θα την άφηναν να διαγωνιστεί στις δραματικές κατηγορίες. Θα έστελνε το season finale και με την σπαρακτική ερμηνεία της θα είχε κάνει σκόνη τις μεγάλες αντιπάλους που θα είχε (για να χάσει τελικά από... την... Patricia Arquette...). Τελοσπάντων, η ουσία είναι οτι η Cross βρισκόταν εκτός συναγωνισμού. Η Hatcher είναι μπάζο (ωραία σκοντάφτει, και πέφτει, and all, αλλά κατά τα άλλα είναι εμφανές οτι η κοπέλα δεν κάνει) οπότε οι ψηφοφόροι όφειλαν να κάνουν αυτό που τελικά έκαναν, να δώσουν το βραβείο στην Felicity Huffman! H πλάκα είναι οτι η τελική νικήτρια ευνοήθηκε περισσότερο από τα επεισόδια που έστειλαν οι συνυποψήφιές της, παρά από αυτό που έστειλε η ίδια. Οι Cross-Hatcher αλληλοεξοντώθηκαν, καθώς στο επεισόδιο της καθεμίας ήταν πολύ αδύναμη η παρουσία της άλλης, αλλά και στα 3 υπήρχε πολύ δυνατή παρουσία της Huffman. Και κάπως έτσι σημειώθηκε η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής απονομής (είναι η νίκη του Lost έκπληξη? δε νομίζω).

Του χρόνου το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ο Raymond έχει τελειώσει, για το Will & Grace που μπαίνει στην τελευταία σεζόν του κανείς πλέον δε νοιάζεται, ενώ τη βδομάδα που διανύουμε κάνουν πρεμιέρα 4 (!) πολύ δυνατές νέες κωμωδίες, κάτι που είχε χρόνια να συμβεί. Άντε, να δούμε και τη νέα γενιά. Με την ελπίδα να δούμε του χρόνου το Housewives να ηττάται από το Lost, αντί του Arrested Development, για να μπορέσει έτσι και η Marcia Cross να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το βραβείο που της αξίζει, μπαίνουμε και με τη βούλα πλέον στη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μακάρι να είναι όσο καλή ήταν η απίστευτη περσινή...

2 σχόλια:

  1. Δεκτό για Earl (πολύ καλό, όπως το περιμέναμε), αλλά είδα το πρωί το How I Met Your Mother και έκανε την έκπληξη!

    More to come...

    ΑπάντησηΔιαγραφή