Week 2/10-8/10: Οι κωμωδίες δεν χάνουν την αιχμή τους

Comedies
Πολύ δυνατή βδομάδα, με καμία από τις κωμωδίες να μην απογοητεύει. Έχοντας κατά νου οτι γέλασα πολύ με όλα όσα είδα, ας πω καλύτερα δυο λόγια για το τι με χαλάει στην κάθε μία από αυτές. Στο My Name is Earl (1x03 Randy's Touchdown) το κεντρικό κόνσεπτ δείχνει να έχει πόδια, αλλά η εμμονή με την πρώην γυναίκα του Earl αρχίζει να με κουράζει. Είτε θα πρέπει να της δωθεί ένα σωστό storyline, είτε απλά δεν έχει θέση στο regular cast. Μια χαρά reccuring ρόλο θα είχε, αλλά κάθε βδομάδα θα παίζει το ίδιο "I'll get you, Earl!"? Πάει πολύ. Στο How I Met Your Mother (1x03 Sweet Taste of Liberty) το πρόβλημα είναι νομίζω πρόφανές, και είναι το laugh track. Προσδίδει στη σειρά μια early-90's-ίλα που δεν της αξίζει. Το Kitchen Confidential (1x03 Dinner Date with Death) έχει σκαμπανεβάσματα και δεν εκμεταλλεύεται αρκετά τον Nicholas Brendon. Το The Office (2x03 Office Olympics) απ'την άλλη ξέρει ποια είναι τα δυνατά του χαρτιά και ποντάρει πλέον ξεκάθαρα σε αυτά (Steve Carell, προφανώς, αλλά και Jenna Fisher), αλλά δείχνει παγιδευμένο στην ψευδοντοκιμαντερίστικη αισθητική του. Με το Everybody Hates Chris (1x03 Everybody Hates Sausage) όλα πάνε καλά εκτός από τα ratings, ενώ το Arrested Development (3x03 Forget Me Now) είναι πλέον η σειρά που έβγαλε τη λέξη ANALRAPIST σε εθνικό δίκτυο και prime time. Kαι επιπλέον, επινόησε το πιο αστείο όνομα στην Ιστορία: Bob Lablaw! Κι αυτά στο ίδιο επεισόδιο! Είναι απλά flawless, τι να λέμε τώρα. Τέτοια κωμωδία δεν έχει ξαναϋπάρξει!

Procedurals
Όλο και καλύτερο το Supernatural (1x04 Phantom Traveler), εδώ μας συστήνει σε ένα αρχαίο πνεύμα που προκαλεί πτώσεις αεροπλάνων (και, αλήθεια, παρουσιάζεται πολύ καλύτερα στη σειρά!), επεκτείνοντας, έτσι, ακόμα περισσότερο τη μυθολογία του. Πραγματικά θα ήθελα να δω eventually ένα επεισόδιο όπου θα συναντώνται περισσότερα από ένα "τέρατα" προηγούμενων επεισοδίων. Αλλά και με τα ως τώρα δεδομένα, και έχοντας κατά νου τον ωραίο τρόπο με τον οποίο η σειρά χρησιμοποιεί θρύλους ως πηγή άντλησης ιδεών, μπορώ οριστικά να την τοποθετήσω στα must της σεζόν. Επίσης, σε πολύ καλή αρχή το Close to Home (1x01 Pilot), νέο δικηγορικό δράμα του Jerry Bruckheimer το οποίο, όπως είχαμε υποπτευθεί, δείχνει να εστιάζει περισσότερο στον χαρακτήρα της (εκπληκτικής!) πρωταγωνίστριας Jennifer Finnigan, και να βλέπει την πλοκή ως μέσο εξερεύνησης αυτού. Στα συν, ακόμα, το καλύτερο teaser που έχουμε δει φέτος, το οποίο μας εισάγει δυναμικά στην κεντρική πλοκή, ενώ περιμένω μελλοντικά μεγαλύτερο ρόλο για τον Christian Kane στο ρόλο του άντρα της.
Tα procedurals του FOX, Bones και House, επιστρέφουν το Νοέμβριο.

Soaps
Με το baseball στο FOX, πρόκειται για φτωχή εβδομάδα. Και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Το Desperate Housewives (2x02 You Could Drive a Person Crazy) είναι σποραδικά αστείο, δραματουργικά ανύπαρκτο, προβλέψιμο, με αδιάφορο νέο μυστήριο, και πάνω από όλα? Με κεντρικές πλοκές που, όπως έγραψε και το TV Guide στην Αμερική, θυμίζουν D-stories από τις τελευταίες μέρες του Melrose Place. Του δίνω ακόμα 2 επεισόδια πριν χάσω κάθε ελπίδα.
The O.C. και Reunion θα επιστρέψουν με το καλό το Νοέμβριο κι αυτά.

Dramas
Το Prison Break (1x07 Part 2) μπαίνει στην διακοπή του με δύναμη. Τα τελευταία 2-3 επεισόδια είναι τόσο συνεπή σε αυτό που κάνουν, που με έχουν υποχρεώσει να αφήσω τη γκρίνια και απλά να απολαύσω. Δεν το συζητώ οτι περιμένω πώς και πώς την επιστροφή σε 2 βδομάδες. Το Weeds (1x09 The Punishment Lighter) στην τελική ευθεία δε δίνει αίσθηση κορύφωσης και είμαι περίεργος να δω πώς θα παίξει το φινάλε της σεζόν την άλλη βδομάδα, ειδικά από τη στιγμή που επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί οτι θα επιστρέψει για δεύτερη σεζόν. Η Veronica Mars (2x02 Driver's Ed) δε χάνει χρόνο και πέφτει με τα μούτρα στη διερεύνηση του νέου μυστηρίου. Έξυπνα twists, τέλεια cameo παρουσία από τον Kevin Smith (απλά, είναι Clerk...!), και η συνήθης δραματουργική ανωτερότητα, κάνουν το Veronica Mars ό,τι καλύτερο παίζεται αυτή τη στιγμή. Όχι οτι υστερεί το Lost (2x03 Orientation) δηλαδή! Ιnsightful flashback και εμβάθυνση -κι άλλη!- στον χαρακτήρα του Locke, η οποία μάλιστα έχει ως αποτέλεσμα ένα ακόμα εντυπωσιακό twist, αυτή τη φορά σε σχέση με την Helen από το επεισόδιο 1x04. Ειλικρινά πιστεύω οτι οι τυπάδες 8α μπορούσαν να πετύχουν twist με οποιοδήποτε δεδομένο υλικό. Και μιλώντας για twists... Dude, μαθαίνουμε την απάντηση που περιμέναμε εδώ και κοντά 7 μήνες... και θέλω να την δω ακόμα 3-4 φορές για την εμπεδώσω, mmm-kay? Στο Alias (5x02 ...1...) τα πράγματα είναι επίσης αισιόδοξα. Το τεράστιο development της προηγούμενης βδομάδας, ως συνέπεια του θεϊκού cliffhanger, ανοίγει πλέον χώρο σε μεγάλες αλλαγές. Αυτή τη στιγμή το μισό καστ της σειράς είναι διαφορετικό και ταυτόχρονα έχουν μπει οι βάσεις για νέο mythology. Και οι αλλαγές ακόμα δεν έχουν μπει για τα καλά μπροστά. Αναμένονται μεγάλες εξελίξεις. Τέλος, ανακάλυψα τι με χαλάει στο Surface (1x03), πέραν του προφανούς γεγονότος οτι είναι, εμ, αδιάφορο. Μπροστά του, το 24 είναι υπόδειγμα episodic television! Στο Surface, τα επεισόδια δεν διατηρούν καν τα προσχήματα! Καμία secondary, έστω, πλοκή που να αρχίζει και να τελειώνει στα δεδομένα 45 λεπτά. Όλα δίνουν την αίσθηση μιας over-extended τηλεταινίας που έχει χωριστεί στα 22... αν αντέξει πλήρη σεζόν, λέμε τώρα. Και περιμένω με ένα άλφα ακαδημαϊκό ενδιαφέρον (όχι οτι πεθαίνω κιόλας από την αγωνία) να δω πού θα πάει η σειρά όταν μπουν όλοι οι παίχτες στη θέση τους. Ναι, ναι, 3 επεισόδια μέσα και ακόμα να συναντηθούν οι ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ βασικοί χαρακτήρες. 4 είναι, διάολε, πόσο περισσότερο build-up πια? In all fairness, πάντως, το set-up που έχει γίνει πήρε το χρόνο του, αλλά με έχει ψιλο-κερδίσει. Θα δούμε.

Quotes
Robin: Guys are like the subway: you miss one, another one comes along in five minutes.
(How I Met Your Mother)

Bob Lablaw: Why should you go to jail for a crime someone else... noticed?
(Arrested Development)

Marshall: I'm not having an affair!
(Alias)

Rochelle: Look, if I'm not getting any sleep, you're not getting any sleep.
Narrator: Now, that was mean. Taking sleep from my father was like taking ignorance from a rapper.
(Everybody Hates Chris)

Tobias: I was a professional twice over. An analyst and a therapist: the world's first 'analrapist'. It did not look good on paper.
(Arrested Development)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου