DVD: The West Wing (Season Six)

No chance we could just give Jerusalem to the Swiss?
~Kate Harper

H δήλωση ανήκει στο νέο μέλος του καστ, το χαρακτήρα της συμπαθούς Mary McCormack η οποία προσδίδει τον επιθυμητό συνδυασμό εξυπνάδας και σκληρότητας στην Kate Harper της. Και είναι αν μη τι άλλο οι νέοι χαρακτήρες που δίνουν ζωή στο πτώμα του West Wing. Τόσο η σχετικά μυστηριώδης Kate Harper της NSA, όσο κυρίως οι υποψήφιοι για την επόμενη προεδρία, αποτελούν τα σημείο ενδιαφέροντος σε αυτή την προσπάθεια αποστασιοποίησης από τον χαρακτήρα της σειράς επί Sorkin, απόπειρα που πετυχαίνει εν μέρει.

Εν μέρει καταρχάς διότι μέχρι να ζεσταθεί η κούρσα για την προεδρεία πρέπει να υποστούμε ένα καταστροφικό σερί αρχικών επεισοδίων τα οποία χαρακτηρίζονται από ερμηνείες που αγγίζουν τα όρια του camp και εκνευριστικές "ανατροπές" (my ass). Ο John Spencer καταστρέφει σε μια σκηνή ό,τι έχτιζε επί χρονια, ο Armin Mueller-Stahl είναι γελοίος, και η πρόταση ενός μέλους της κυβέρνησης για το ποιος πρέπει να είναι ο αντικαταστάτης του είναι γελοιωδώς αστήρικτη. Αλλά, ουυυ, "what a twist!".

Tο καλό είναι οτι γρήγορα το κέντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται στην κούρσα για το χρίσμα του δημοκρατικού υποψηφίου οπότε και απολαμβάνουμε ορισμένα αληθινά σπουδαία επεισόδια, με εξέχoν το "King Corn" όπου σε κάθε πράξη παρακολουθούμε την προετοιμασία καθενός από τους υποψήφιους για την ίδια ομιλία. Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν αισθανόμαστε σα να εξελίσσονται παράλληλα 2 "σειρές", μία για την κούρσα και μία πίσω στον Λευκό Οίκο. Είναι περιττό να αναφέρω ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα, αλλά από την άλλη ένα σπουδαίο επεισόδιο είναι το αποτέλεσμα της "συνάντησης" των 2 ("Drought Conditions") και φυσικά κορυφαίο όλων το καθηλωτικό φινάλε "2162 Votes", με διαφορά το καλύτερο επεισόδιο στα τελευταία 3-4 χρόνια της σειράς, όπου φυσικά γινόμαστε μάρτυρες της τελικής μάχης των υποψηφίων για το χρίσμα.

Μέσα σε όλα αυτά δε γίνεται να μην ξεχωρίσω τους Richard Schiff και Bradley Whitford που επιτέλους έχουν και πάλι ορισμένα καλά σενάρια πάνω στα οποία βασίζουν πολλές εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ οι υποψήφιοι Gary Cole και Jimmy Smitts φέρνουν στους χαρακτήρες τους αυτά ακριβώς τα στοιχεία που ζητάνε τα σενάρια. Κορυφαίος όλων ο, υποψήφιος για Emmy, Alan Alda στο ρόλο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου. Και μόνο χαρά δημιουργεί το γεγονός οτι ο απίστευτα αποτελεσμάτικά σκιαγραφημένος χαρακτήρας του θα αποτελεί φυσικά κεντρικό πρόσωπο στην 7η σεζόν.

Kυκλοφορεί σε Region 2, με την 1 να μην έχει καν ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου