Week 30/10-5/11: Desperate much?

Κοιτάχτε, αυτές οι νοικοκυρές μπορεί να είναι απεγνωσμένες αλλά εγώ εν τέλει δεν έχω χαθεί ακόμα μες στην απόγνωσή μου για να τις υποφέρω για ακόμα μία εβδομάδα. Είναι 5 επεισόδια αρκετά για να εγκαταλείψω μια από τις καλύτερες νέες σειρές της περσινής σεζόν? Εσείς πείτε μου.

Το περσινό μυστήριο λύθηκε, η Mary-Alice επιτέλους αναπαύεται αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζει να κάνει την αφήγηση. Αφήγηση που κατά διεστραμμένο τρόπο λειτουργεί πλέον ως ο μοναδικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις 4 "φίλες". Από τις δύο (!) σκηνές λιγοστών δευτερολέπτων που έχουν μοιραστεί ως τώρα στη δεύτερη σεζόν, στην μία δεν κοιτάζονταν καν ενώ μιλούσαν! Είναι ξεκάθαρο πως πλέον παρακολουθούμε 4 διαφορετικές σειρές. Μπορείτε να φανταστείτε το FRIENDS με τους 6 να συναντώνται 4-5 φορές σε ολόκληρη τη σεζόν? 6 διαφορετικά και ανεξάρτητα storylines, με 6 διαφορετικούς τύπους κωμωδίας που όμως πλέον δεν αλληλεπιδρούν δημιουργικά ο ένας με τον άλλον? Αυτό ακριβώς είναι το φετινό Desperate Housewives. 3 εξαιρετικές ερμηνεύτριες παγιδευμένες σε επαναλαμβανόμενα γελοίες πλοκές, και η Teri Hatcher στη μοναχική της πορεία προς την ανάδειξή του χαρακτήρα της ως τον "χειρότερα παιγμένο και πιο αντιπαθή ήρωα σαπουνόπερας". Ως τώρα τα καταφέρνει.

Και για bonus έχουμε τον τύπο στο κελάρι της Betty. Άλλη χαζομάρα αυτή. Ουυυυ, ένα χέρι. Ουυυ, είναι δεμένος. Ουυυυ, κάνει φασαρία τη νύχτα. Ουυυ, προσπαθεί να αποδράσει. Ουυυυ, βαρεθήκαμε. Αν το μυστήριο της αυτοκτονίας της Mary-Alice μοιάζει απλοϊκό μετά την τοποθέτηση των στοιχείων στη θέση τους, ο μυστηριώδης ένοικος της Betty μοιάζει βαρετός πριν καν δούμε το πρόσωπό του. Εκτός αν αποκαλυφθεί οτι φυλακισμένος των νέων γειτόνων είναι η Mary-Alice, τότε λυπάμαι αλλά δηλώνω παγερά αδιάφορος.

This Week
Τρομακτικά ισχή εβδομάδα, με απόλυτο highlight την επιστροφή του αγαπημένου μας μισάνθρωπου, δόκτωρα Gregory House (2x04 TB or Not TB). Αυτή τη φορά ο κυνισμός του τον φέρνει αντιμέτωπο με την αυτοθυσία ενός γιατρού που σώζει ζωές στην Αφρική, και η σειρά για μία ακόμα φορά τολμά να δώσει συγκροτημένο αντίλογο σε ένα θέμα που θεωρείται no-brainer και ως εκ τούτου, taboo ως προς το δημόσιο διάλογο. Γιατί ποιος, πέραν ενός αθεράπευτα σκεπτικιστή όπως ο House, θα άρθρωνε ποτέ λόγο εναντίον ενός φιλανθρώπου?

Κι άλλοι αγάπησαν, αλλά δεν κάναν έτσι! Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον συμπαθέστατο Hart Hanson, δημιουργό του Bones (1x04 The Man in the Bear), οτι το να υπονοείς κάτι είναι πολύ πιο δυνατό από το να το υπενθυμίζεις κάθε 3 και λίγο με εκνευριστικά χτυπήματα στον ώμο του θεατή. Η Bones και ο Booth αυτής της σειράς δεν είναι δα το πρώτο ζευγάρι που από την πρώτη στιγμή ξέρουμε οτι θα καταλήξουν μαζί. Lorelai & Luke, Clark & Lois, Josh & Donna... μόνο που σε αντίθεση με αυτές τις περιπτώσεις, στο Bones όλοι συμπεριφέρονται λες και αν δεν κάνουν ΣΕΞ ΤΩΡΑ οι 2 τους, το σύμπαν θα καταστραφεί ή κάτι παρόμοιο! Έλεος, δεν πρόκειται να κοπεί η σειρά, ηρεμήστε λίγο. Και είναι κρίμα να διακόπτεται το έξοχο κωμικό timing και να παρενοχλείται η χημεία των πρωταγωνιστών κάθε πεντάλεπτο για να μας υπενθυμίσει κάποιος από τα sidekicks ότι ήρθε για τους 2 τους να πηδηχτούν. Jeez.

Στα γρήγορα μερικές ακόμα παρατηρησούλες. Στο My Name is Earl (1x06 Broke Joy's Fancy Figurine) βρέθηκε επιτέλους τρόπος να ενταχθεί στην αφήγηση η γυναίκα του Earl χωρίς να μου σπάει τα νεύρα, αλλά ήταν μόνο για ένα επεισόδιο. Στο Prison Break (1x09 Tweener) έχω την υποψία οτι καρφώθηκαν σχετικά με πιθανή μελλοντική ανατροπή. Και όχι οτι θα με πολυνοιάξει αν στις 30 ανατροπές μαντέψω τη μία, αλλά θα μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται να ήταν τόσο αδέξιοι. Πάντως συνεχίζουν με αξιοθαύμαστη σταθερότητα να παραδίδουν 4-5 σοκ ανά επεισόδιο. Κάτι που περιέργως συνέβη και στο τελευταίο Reunion (1x04 1989) καθώς οδεύουμε πλέον προς τα '90s. Δεν ξέρω τι φταίει γιατρέ μου, αλλά νομίζω οτι μου άρεσε αυτό το επεισόδιο. Μήπως ήταν οι Cure στην αρχή και το λατρεμένο Listen to your Heart των Roxette σε ένα φινάλε που με έκανε κυριολεκτικά να φωνάζω "φύγε μαζί του μωρή κότα!" στην οθόνη? Αν είναι κάτι μόνιμο θα πάω να κοιταχτώ. Κοίταγμα πάντως δεν χρειάζεται κανένας φαν του Smallville (5x06 Exposed) που όλως περιέργως (και δικαίως!) έχει γίνει το cool show της εποχής. Κι όσο κι αν δε γίνεται να μη λατρέψεις την επανένωση των Dukes σε ένα ακόμα επεισόδιο tribute, από αυτά στα οποία ειδικεύεται η σειρά, θα επιθυμούσα τώρα να καλμάρουμε λίγο και να επιστρέψουμε στον Milton Fine και στην "υπόσχεση" του Jor- El. Ευχαριστώ.

Still to Come
Στο επεισόδιο Solo του Alias την ερχόμενη εβδομάδα, ο Jeffrey Bell γράφει και σκηνοθετεί για την Amy Acker, πρώτη φορά μετά το συγκλονιστικό φινάλε του Angel.

Mπορεί να έμεινε στον πάγο για σχεδόν ένα μήνα, αλλά το Arrested Development, πάντα με την guest εμφάνιση της Charlize Theron, επιστρέφει σήμερα σε διπλή δόση.

Ήδη έχουν ανέβει στα torrent sites οι 2 versions του live debate επεισοδίου του West Wing, μία παιγμένη για τη Δυτική, και μία για την Αντολική Ακτή.

Στα Gilmore Girls το μεγάλο γεγονός είναι ο ερχομός του Jess στο Stars Hollow μετά από ενάμιση χρόνο. Σε ανύποπτο χρόνο, ο Milo Ventimiglia είχε δηλώσει οτι η μόνη περίπτωση για να ξαναπαίξει το ρόλο του κακότροπου ανιψιού του Luke, θα ήταν αν ο χαρακτήρας του πέθαινε. Ο Daniel Palladino απάντησε λέγοντας πως έχουν κάτι πολύ καλύτερο να προσφέρουν στον Jess... και που φυσικά δε θα το μαρτυρήσω. Τα πρώτα σχόλια μιλάνε για το καλύτερο επεισόδιο της σειράς εδώ και αρκετό διάστημα.

Και στη Veronica Mars ένας μικρός και τιποτένιος Joss Whedon επιδεικνύει τις car rental ικανότητές του στην πρώτη του guest εμφάνιση σε show άλλου δημιουργού.
Oh, and guess who's back.

Quotes
All I can say is... God bless America!
(H Chloe του Smallville, αναφερόμενη στην all-american stripper girl αμφίεση της Lois)

Dr. Charles:There's people dying in Africa over a disease that we cured--
House: Yeah, I know. I saw the concert.
(O Dr. House σε ένα ακόμα μάθημα αντίστροφου ουμανισμού)

Just leave me as his contact, and I will call the hospital. Cut off the middleman.
Michael Scott του Office σε ένα θρίαμβο της λογικής)

Manager: Next on the agenda-- uh, you have a meeting on the summer's hottest movie, this film is going to be huge! It's called Hudson Hawk.
(Reunion)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου