24 - Day 2

Με αφορμή την κυκλοφορία της 4ης σεζόν του 24 σε dvd την περασμένη εβδομάδα, και με την πρεμιέρα-event της 5ης να απέχει πλέον λιγότερο από ένα μήνα, ευκαιρία για ένα σύντομο revisiting των 4 μακρύτερων ημερών της ζωής του πράκτορα Jack Bauer. Κάθε Παρασκευή θα ποστάρεται ένα μικρό outline κάθε μίας από τις περασμένες σεζόν, ενώ η τελευταία Παρασκευή πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή θα είναι αφιερωμένη σε ένα preview της επερχόμενης 5ης ημέρας.

Να σημειωθεί οτι όλες οι σεζόν spoilάρονται στο μέγιστο βαθμό, οπότε διαβάστε μόνο υπ'ευθύνη σας.


Stars
Kiefer Sutherland (Jack Bauer)
Carlos Bernard (Tony Almeida)
Xander Berkeley (George Mason)
Dennis Haysbert (President David Palmer)
Elisha Cuthbert (Kim Bauer)
Sarah Wynter (Kate Warner)
Reiko Aylesworth (Michelle Dessler)
Penny Johnson Jerald (Sherry Palmer)
Paul Schulze (Ryan Chappelle)
Sarah Clarke (Nina Myers)
Harris Yulin (Roger Stanton)
Jude Ciccolella (Mike Novick)
Michelle Forbes (Lynne Kresge)

Main Story
O Peter Kingsley, εκπρόσωπος ομάδας επιχειρηματιών με πετρελαϊκά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενορχηστρώνει επίθεση αυτοκτονίας με πυρηνική βόμβα σε αμερικάνικο έδαφος, με απώτερο σκοπό να ενοχοποιήσει τις κυβερνήσεις τεσσάρων μουσουλμανικών χωρών ώστε να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με αυτές.

Plot Points
Η ανατίναξη των κεντρικών γραφείων της CTU από ρατσιστική τρομοκρατική ομάδα μέλος της οποίας κατορθώνει να γίνει ο Jack ως διπλός πράκτορας-- Φραξιά της Αμερικάνικης Κυβέρνησης με ηγέτη τον διευθυντή της NSA προσπαθεί να αφαιρέσει την προεδρία από τον Palmer για να εξυπηρετήσει τα εθνικιστικά της συμφέροντα-- Η Kim Bauer προσπαθεί να ξεφύγει από τον βίαιο εργοδότητη της, από την αστυνομία, από ένα πούμα, από έναν μανιακό μες στο δάσος, από την αστυνομία (ξανά), από μια κατάσταση ομηρίας σε ένα μπακάλικο, και τέλος από τον μανιακό της αρχής-- Η αναζήτηση της πυρηνικής βόμβας από τον Jack, με την βοήθεια της απρόθυμης Nina Myers-- Η αναζήτηση αποδείξεων από μικρή ομάδα πρακτόρων της CTU, για την πλαστότητα των στοιχείων στα οποία βασιζόμενη η Αμερικάνικη Κυβέρνηση είναι έτοιμη να κηρύξει πόλεμο σε 4 χώρες-- Η επίκληση της 25ης Τροποποίησης του Συντάγματος από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της Προεδρίας από τον David Palmer.

Character Development
Ο φυγόπονος George Mason αναδύεται μέσα από τις στάχτες του dead man walking εαυτού του και θυσιάζεται σαν ήρωας την πιο κρίσιμη στιγμή. Τη θέση του παίρνει ο Tony που συνεχίζει να ακροβατεί ανάμεσα στο πρωτόκολο και στο απαιτούμενο ρίσκο. Πάντα ο πιο συναρπαστικός χαρακτήρας της σειράς, δεν φοβάται να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Jack για τις τακτικές του, αλλά με τη βοήθεια και της νεοεισερχόμενης Michelle Dessler έχει τη δύναμη να αναγνωρίσει το λάθος του και στο τέλος να επιλέξει το σωστό αντί για το εύκολο. Συναρπαστική είναι επίσης η αντιπαράθεση της Nina δίπλα στον Jack, ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η προδότισσα πρώην ερωμένη του Jack δεν είναι παρά ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν -αποφασισμένη, έτοιμη να ρισκάρει τα πάντα για να πετύχει το στόχο της, με τα συναισθήματα να μην έχουν θέση στη ζωή της- που απλά τυχαίνει να έχει διαφορετικό θεό. Ο Jack έχει την Αμερική, η Nina έχει το χρήμα. Ο David Palmer αντιμέτωπος με το πρώτο αδύνατο δίλημμα της Προεδρίας του, αναγκάζεται να κάνει τις πρώτες του μικρές, αλλά απαραίτητες ηθικές υποχωρήσεις. Η Sherry χωρίς να σταματά να είναι η σκύλα που λατρέψαμε, λυτρώνεται όταν την αποφασιστική στιγμή αποδεικνύει οτι πίσω από τις δολοπλοκίες της βρίσκεται πράγματι το συμφέρον του πρώην άντρα της.

Shock and Awe
Η μόλυνση του Mason με ραδιενέργεια-- Ο θάνατος της Paula-- Η διαταγή του Πάλμερ για βασανισμό του Roger Stanton-- Η αποκάλυψη οτι η Marie Warner ήταν πράκτορας του Syed Ali-- Η εν ψυχρώ δολοφονία, όπως αρχικά πιστέψαμε, του μικρού γιου του Ali ύστερα από διαταγή του Jack-- H Nina Myers στη φωτογραφία που κρατούσε ο Eddie πριν αυτοκτονήσει-- Ο προς στιγμήν θάνατος του Jack Bauer στα χέρια των ανθρώπων του Kingsley-- Η, υπαιτιότητας Mike Novick, παρολίγον θανάσιμη πτώση της Lynne Kresge από τις σκάλες του καταφυγίου-- Η επιστροφή της Mandy και η δολοφονική της χειραψία στον Palmer.

Highest Highs
Η παρουσία του φοβερού Tobin Bell ως Peter Kingsley, και η τελική του αναμέτρηση με τον Jack και την Sherry Palmer στο LA Coliseum-- Η μεταστροφή της Sherry Palmer-- Η επιστροφή της Nina Myers-- Η θαρραλέα απόφαση της σειράς να κάνει αντιπολεμικό, αν και αφελές, κήρυγμα στο αμερικάνικο κοινό την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ-- Το τελικό σερί επεισοδίων με την αγωνία στο κατακόρυφο ενώ ο Jack με τη βοήθεια του Tony, της Michelle και της Sherry κυνηγά το τελευταίο νήμα που μπορεί να αποτρέψει έναν λάθος πόλεμο-- Η θυσία του George Mason-- Η ανατίναξη της CTU-- Η ψηφοφορία του Υπουργικού Συμβουλίου για την επίκληση της 25ης Τροποποίησης.

Lowest Lows
H Kim και το πούμα: 'Nuff said.
Επίσης, η παντελώς αβάσιμη ανατροπή με την απόπειρα δολοφονίας του Palmer-- Το δακρύβρεχτο λογύδριο του Jack προς την Kim ενώ πετούσε το αεροπλάνο με τη βόμβα--Το τραβηγμένο storyline της νάρκωσης του Chappelle από τον Tony-- Τα οικογενειακά της Michelle-- Οι ερμηνείες της Elisha Cuthbert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου