R.I.P. Vincent Schiavelli

Πέθανε τη Δευτέρα στα 57 του χρόνια ένας από τους σημαντικότερους και πιο memorable καρατερίστες του σύγχρονου σινεμά.

Το όνομα του Vincent Schiavelli λίγοι το θυμούνται, αλλά το πρόσωπό του απλά δεν ξεχνιέται. Μόνιμος συνεργάτης του Milos Forman και με συνολικά περισσότερα από 150 credits σε τηλεόραση και σινεμά, ο Schiavelli φεύγει αφήνοντας πίσω του πολλούς αξέχαστους ρόλους. Από το φάντασμα-μέντορα του Patrick Swayze στο Ghost στον έγκλειστο ψυχιατρείου του One Flew Over the Cuckoo's Nest, κι από τον καθηγητή χημείας στο Fast Times at Ridgemont High μέχρι τον τσιγγάνο θείο της Jenny Calendar στην τηλεοπτική Buffy, ο Schiavelli διαθέτει έναν κατάλογο συνεργατών και τηλεοπτικών εμφανίσεων που μόνο για τα highlights χρειάζεται άρθρο σε συνέχειες.

Εντελώς ενδεικτικά, έχει συνεργαστεί με Tim Burton, Joss Whedon, Milos Forman, Ron Howard, Danny deVito, Cameron Crowe ενώ στα τηλεοπτικά credits του εμφανίζονται σειρές όπως Buffy the Vampire Slayer, Family Guy, Moonlighting, The X-Files, Fast Times, Miami Vice, Melrose Place, Highlander, Tales from the Crypt (δε θα μπορούσε να λείπει αυτό...), Star Trek: TNG, MacGyver και φυσικά στο Taxi με τον αξέχαστο ρόλο του Gorky.

Το μόνο πιο παρανοϊκό από την ποσότητα των ρόλων του Schiavelli, είναι το γεγονός οτι σχεδόν κάθε ένας από αυτούς μένει σε όποιον τον παρακολουθήσει και δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Παρακολουθούσα Moonlighting όταν πήγαινα δημοτικό και φυσικά δεν θυμάμαι πρακτικά τίποτα από τη σειρά, αλλά τόσα χρόνια δεν έχω ξεχάσει την εμφάνιση του Schiavelli και, ακόμα και τώρα, μπορώ να φέρω στο μυαλό μου την εικόνα του ενώ είναι γαντζωμένος σε ένα βαγόνι του μετρό.

Ω, ναι, πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που όταν λέμε "θα τον θυμόμαστε", το εννοούμε με τον εμφατικότερο τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Ο ρόλος του στα X-Files (το freak απο το freakshow), θα μείνει αξέχαστος!

    Ηταν ένας απο τους αγαπημένους μου side actors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή