8/1-14/1: The Shield goes 'Back to the Beginning'

"Not the bang, not the word. The true beginning". Μια από τις πιο time-honored παραδόσεις της serialized μυθοπλασίας, η Επιστροφή στο Ξεκίνημα μαγεύει τον πιστό θεατή όταν χρησιμοποιείται υπό τις ιδανικές συνθήκες. Συνήθως σε αυτήν καταφεύγει μια σειρά όταν βρίσκεται σε φθίνουσα περίοδο, στην προσπάθεια της να θυμίσει και να θυμηθεί αυτό που κάποτε ήταν. Αλλά μία στο τόσο, έρχεται ένα Shield για να το κάνει σωστά.

Η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του αστυνομικού δράματος χτυπάει όλα τα σωστά κουμπιά. Ανταμοίβει τον πιστό θεατή που ήταν εκεί από την -κυριολεκτικά- πρώτη ημέρα, αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάει να ξεκινήσει και ένα νέο κεφάλαιο. Ο Εσωτερικών Jon Cavanaugh (ένας φοβερός Forest Whitaker σχεδόν μας κάνει να ξεχάσουμε τον Antwon Mitchell του Anthony Anderson) είναι η νέα, και πιθανότατα τελευταία, νέμεση του μετανοημένου Vic Mackey και της Strike Team του. Όπως συμβαίνει σε κάθε δείγμα σπουδαίου δράματος, η ώρα της πληρωμής φτάνει τη στιγμή που ο ηθικά questionable ήρωας το αξίζει λιγότερο. Μπορεί το αφελές ρητό Καμία Πράξη Δεν Περνά Ατιμώρητη στην περίπτωση του Vic να αποτελεί ανέκδοτο, αλλά μία και μόνο αρκεί για να τον στείλει στον πάτο. Και έτσι ο κάθε άλλο παρά ηρωικός αστυνομικός θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των σοκαριστικών ενεργειών του από το πρώτο επεισόδιο της σειράς, εν μέσω πολιτικών παιχνιδιών δύναμης και διαφυλετικών συρράξεων.

Νέοι χαρακτήρες εισάγονται, πλοκές συστύνονται ή επανασυστύνονται και ερωτήματα που μάλλον θα μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό, μπαίνουν στο παιχνίδι. Καθόλη τη διάρκεια ενός υποδειγματικού πρώτου επεισοδίου, προετοιμάζεται σε διάφορα επίπεδα μια σπουδαία σεζόν-- αλλά είναι στο τελευταίο δίλεπτο, όταν νομίζουμε οτι έχουμε καταλάβει πώς θα εξελιχθούν όλα, που τα πάντα επιταγχύνονται πολύ πιο σύντομα από όσο θα φανταζόταν και ο πιο πεινασμένος φαν.
Why is it that the guy with the conscience always has to get caught holding the bag? And we never really want that guy. Do we? We want the guy that put him in the motion. The one who is really dangerous.
Who do you think I want?
Come on, man. Come on.
...Who do you think I want?
Και πλέον είναι ξεκάθαρο οτι τα εναπομείναντα 20 επεισόδια δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικά.

Still to Come
Aπό σήμερα και πάλι κοντά μας το Grey's Anatomy και το 24. Το Arrested, ρωτάτε? Αυτό θα δει τα τελευταία 4 επεισόδια να προβάλλονται σερί σε ένα δίωρο στις 10 Φεβρουαρίου. Από το καθόλου...

Η Julie Benz (Angel's Darla) εμφανίζεται αυτή τη βδομάδα στο Supernatural που δείχνει να κυλάει από πλευράς μυθολογίας.

Ο Μichael του Office βρίσκεται σε θέση ισχύος επί του Jim και το επεισόδιο που έρχεται δε μπορεί παρά να είναι απολαυστικό. Όχι βέβαια οτι το τελευταίο υστερούσε (Dwight με διάσειση? Ανεκτίμητο.)

Μετά την ελπιδοφόρα επιστροφή του O.C. αυτή την εβδομάδα, έρχεται και η μεγάλη ελπίδα για ένα καλύτερο δεύτερο μισό. Το ερχόμενο επεισόδιο ονομάζεται "The Sister Act" και αυτό σημαίνει πως η αναμονή τέλος, για την όχι-πια-τόσο-μικρή Caitlin, η οποία έρχεται στο Harbor για να το κάνει άνω-κάτω!

Quotes
You don't bring a date to a wedding, that's like bringing a deer carcass on a hunting trip.
(Ο Barney συνεχίζει να διδάσκει, στο How I Met Your Mother)

Please remember that I'm your editor, I'm not your mother or your hugger. If you need some love, get a hooker. If you're having a bad day, find a ledge or a way to deal. My door is not open to you, ever. You have five minutes to enjoy your cookies. Welcome to the Yale Daily News.
(Η Paris συνεχίζει να εμψυχώνει, στο Gilmore Girls)


It's not just a school night, it's our last night before our last semester of our last year of high-school. So we have to make it... last.
(Και η Summer συνεχίζει να εμπνέει, στο O.C.)

He ran a stop sign.
(O Vic εξηγεί σε μια πανικόβλητη μητέρα για ποιο λόγο πυροβόλησε το γιο της, στο Shield)

You're gonna have to find another gender for yourself because I'm revoking your dude membership.
(Και πάλι ο Barney, θέτει σε αμφισβήτηση τον ανδρισμό του Ted)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου