The West Wing ends

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Kevin Reilly, προέδρου του NBC, η σπουδαία σειρά The West Wing θα κατεβάσει ρολά στο τέλος της φετινής σεζόν, όπως άλλωστε και αναμενόταν.

Από τις πλέον πολυτάραχες σειρές, η γνωστή και στην Ελλάδα 'Δυτική Πτέρυγα' υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης καθιερώνοντας, υπό τη διεύθυνση τότε του δημιουργού Aaron Sorkin και του executive producer Thomas Schlamme, το γνωστό στυλ των διαλόγων-σφαίρα εν κινήσει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου. Προσφέροντας thought-provoking πλοκές και ισορροπώντας ανάμεσα στην πολιτική τους χαρακτήρες του, o Sorkin γράφοντας ουσιαστικά μόνος του όλα τα επεισόδια κατάφερε να δημιουργήσει ένα είδος δράματος που δεν είχαμε ξαναδεί ως τότε και, πιθανότατα, δε θα ξαναδούμε από άλλον δημιουργό.

Στο τέλος της 4ης σεζόν, οι φιλελεύθερες προεκτάσεις των storylines του Sorkin έπεσαν στον τοίχο που λέγεται John Wells και έτσι ο δημιουργός εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αφήνοντας το παιδί του στα χέρια του μεγαλύτερου drama queen showrunner της τηλεόρασης. Οι μικρές πολιτικές μάχες εξαφανίστηκαν, οι χαρακτήρες αλλοιώθηκαν σε εξευτελιστικό βαθμό, οι καθηλωτικά γραμμένες ομιλίες σπρώχτηκαν στο περιθώριο, και κεντρική θέση στη σειρά πήραν τα Μεγάλα Δραματικά Storylines, με τις Μεγάλες Πολιτικές Συνέπειες και το Σπουδαίο Παγκόσμιο Αντίκτυπο. Ιστορικές συμφωνίες, θάνατοι, εμφράγματα, συνεχείς αλλαγές προσώπων, ανέμπνευστες πλοκές, και άλλα φτηνά stunts έγιναν καθημερινότητα στην κάποτε πρωτοπόρα σειρά.

Ενάμιση χρόνο μετά την εκκωφαντική αυτοκαταστροφή του, το West Wing κατάφερε εντυπωσιακά να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, αφήνοντας κατά μέρος το Λευκό Οίκο και τους ανθρώπους που σχηματίζουν την πολιτική, για να ασχοληθεί με την κούρσα για την επόμενη προεδρεία και την ίδια την πολιτική. Ακόμα και σήμερα όμως, όποτε το ενδιαφέρον στρέφεται στο Λευκό Οίκο, οι ιστορίες είτε θα είναι βαρετές μέχρι δακρύων, είτε δραματικές πέραν κάθε ορίου. Σαφώς κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάποτε ήταν, τουλάχιστον το West Wing μπορεί να λέει οτι τελειώνει τη διαδρομή του εντυπωσιακά.

Το φινάλε της σειράς-ορόσημο (και cautionary tale ταυτόχρονα) θα προβληθεί στις 14 Μαϊου, ύστερα από μια ωριαία ρετροσπεκτίβα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να συμμετάσχει το αρχικό μέλος του καστ, Rob Lowe, αλλά όχι και ο δημιουργός Aaron Sorkin.

No biggie. Αυτός έτσι κι αλλιώς συμμετείχε στο πραγματικό φινάλε της σειράς, πίσω στο Μάιο του 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου