News 23/3: ABC finales, The Office webisodes

ABC season finales
Το δίκτυο ABC εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έχουμε πλέον επίσημες ημερομηνίες προβολής των season finales των σειρών του. Ξεχωρίζω χρονολογικά:
  • Δευτέρα 8 Μαϊου
    What About Brian
    Όχι, δεν έχετε Πάρκισον, η JJ Abrams-executive produced σειρά δεν έχει καν κάνει πρεμιέρα ακόμα. Ξεκινάει τον Απρίλιο και αναμένεται να δούμε 6 επεισόδια για φέτος, τελευταίο των οποίων στις 8 του Μάη.

  • Κυριακή 14 Μαϊου, Δευτέρα 15 Μαϊου
    Grey’s Anatomy
    Με ένα τρίωρο (!) φινάλε χωρισμένο σε δύο μέρες προβολής, το πιο επιτυχημένο show της χρονιάς θα κλείσει την καυτή δεύτερη σεζόν του. Στο κανονικό timeslot της Κυριακής θα προβληθεί η πρώτη ώρα, ενώ Δευτέρα βράδυ θα δούμε το δίωρο φινάλε.

  • Κυριακή 21 Μαϊου
    Desperate Housewives
    Χωρίς την παρουσία του Grey's Anatomy την επόμενη ώρα, το Desperate Housewives κλείνει τη δεύτερη σεζόν του με ένα δίωρο επεισόδιο.

  • Δευτέρα 22 Μαϊου
    Alias
    Με επεισόδια να μοιράζονται αριστερά και δεξιά όπου υπάρχουν τρύπες στο πρόγραμμά του ABC, το Alias καταφέρνει έστω κι έτσι να φτάσει στο δίωρο φινάλε του, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί ένα ενθουσιώδες word of mouth.

  • Τετάρτη 24 Μαϊου
    Lost
    Οι απορίες μας θα
    πολλαπλασ απαντηθούν στο δίωρο φινάλε της δεύτερη σεζόν, που μεταξύ άλλων υπόσχεται μια αποκάλυψη που περιμέναμε από την αρχή της σειράς.
Summer in the Office
Μπορεί για το Office να έχουν απομείνει μόλις 3 επεισόδια για φέτος, αλλά η αγαπημένη κωμωδία θα μας συντροφεύει με original υλικό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 10 φρέσκα επεισόδια, γυρισμένα για απευθείας προβολή μέσω του site NBC.com, θα εξιστορήσουν ένα whodunit που δε θα μοιάζει με κανένα άλλο.

Οι πρωταγωνιστές Angela Kinsey (Angela), Brian Baumgartner (Kevin) και Oscar Nunez (Oscar) σχηματίζουν μια ομάδα έρευνας που αναλαμβάνει να διαλευκάνει την κλοπή $3,000 από τα γραφεία του Scranton. Ανάμεσα στους υπόπτους συναντάμε κι άλλα γνωστά μας πρόσωπα σαν τους Dwight (Rainn Wilson), Roy (David Denman), Phyllis (Phyllis Smith) και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του γραφείου. Εντάξει, η πρωταγωνιστική τριάδα της σειράς έχει και καλύτερα πράγματα να κάνει αυτό το καλοκαίρι, αλλά μη ζητάμε και πολλά.


Renewals & otherwise
Κατά την τελευταία του επιστροφή στο πρόγραμμα του NBC, το άθλιο Joey πέτυχε τα χαμηλότερα του νούμερα, καταφέρνοντας να ηττηθεί από μια επανάληψη των Gilmore Girls. Το δίκτυο έστειλε το ταλαιπωρημένο spin-off στον πάγκο για μια ακόμα φορά, πιθανότατα τελευταία. Τα εναπομείναντα επεισόδια θα προβληθούν λογικά μέσα στο καλοκαίρι, και το Joey θα πάει να ξεκουραστεί οριστικά εκεί που πάνε για να πεθάνουν όλα τα αποτυχημένα spin-offs.

Σε σχετικά νέα, το sitcom Four Kings του ίδιου δικτύου πήρε πόδι την τρέχουσα εβδομάδα. Υπάρχουν 6 άπαιχτα επεισόδια, μόνο που αυτά δε θα παιχτούν ούτε καν το καλοκαίρι.

Με τη σειρά φέτος να χτυπάει σταθερά αριθμούς επιπέδου 14 εκατομμυρίων, δεν ήταν και καμία έκπληξη η ανακοίνωση του FOX για ανανέωση του House για 3η σεζόν. Πρόσφατα μάλιστα, όταν η σειρά έτυχε να προβληθεί μετα από επεισόδιο του American Idol, κατάφερε να κρατήσει ένα 70% των θεατών, τη στιγμή που στο παρελθόν καμία άλλη σειρά δεν έχει κρατήσει περισσότερο του 50% από το τεράστιο κοινό που αφήνει το Idol για τη συνέχεια.

Από τα season finales του ABC απουσίαζε το Commander in Chief, που έφτασε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο. Ο Steven Bochco (που αντικατέστησε τον Rod Lurie ως showrunner), αντικαταστάθηκε με τη σειρά του από τον Dee Johnson, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες αρνείτο να δεχτεί τις κατευθύνσεις του δικτύου. Η σειρά υποτίθεται πως επιστρέφει στις 18 Απριλίου, αλλά με όσα της έχουν τύχει, το πιθανότερο είναι να την αφήσουν να πεθάνει ήσυχα. Κανείς δε νοιάζεται πλέον, έτσι κι αλλιώς.

Το Fox ανανέωσε τους Simpsons για δύο ακόμα σεζόν, φτάνοντας το μετρητή στις 19. Φυσικά πρόκειται για το γηραιότερο εν ενεργεία πρόγραμμα της primetime τηλεόρασης, και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο σε διάρκεια προβολής animation στην ιστορία. Η βραβευμένη με 21 Έμμυ σειρά θα γιορτάσει του χρόνου το Μάιο το 400ο της επεισόδιο.


The South Park controversy
Τα παλικάρια του South Park το έχουν ρίξει στο δούλεμα, καθώς δημιουργικά έχουν πάψει να αποτελούν το κέντρο της προσοχής των media εδώ και κάμποσο καιρό. Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε η είδηση της αποχώρησης του Isaac Hayes (Chef) από τη σειρά, λόγω διαφωνίας του με την κατεύθυνση του χιούμορ. Σαϊεντολόγος ο ίδιος, δεν πήρε και πολύ καλά τις πρόσφατες επιθέσεις της κωμωδίας προς τη θρησκεία του, τη στιγμή που σύμφωνα με τον δημιουργό Matt Stone, δεν είχε εκφράσει παρόμοιες ενστάσεις παλαιότερα, όταν στο στόχαστρο του South Park ήταν άλλες θρησκείες.

Την ίδια στιγμή, το Comedy Central αποφάσισε να αποσύρει την επανάληψη του επεισοδίου αναλόγου θέματος που ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί χθες, το οποίο είχε σαν κύριο στόχο τον γνωστό Σαϊεντολόγο Tom Cruise. Ρεπορτάζ ήθελαν τον σταρ να απειλεί να μην προμοτάρει το επερχόμενο 'Mission: Impossible III' σε περίπτωση προβολής του επεισοδίου, με την Viacom να κάνει αμέσως πίσω και να λογοκρίνει το κανάλι της.

Κι ενώ η κατάσταση διαγραφόταν ζοφερή, μαθαίνουμε πριν λίγες μέρες οτι ο Isaac Heyes δεν παραιτήθηκε από το show (εδώ και δύο μήνες αναρρώνει από εγκεφαλικό) και οτι η επανάληψη του 'Trapped in a Closet' επεισοδίου κάθε άλλο παρά αποσύρθηκε από το πρόγραμμα. Και όχι, ο Cruise δεν εγκατέλειψε το promotion του 'M:I III'. What a twist! Και το καλύτερο? Η 10η σεζόν του South Park ξεκινά αυτή την Τετάρτη. Οποία σύμπτωσις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου