The 4400: Blink

Θα προσπαθήσω να μην είμαι πολύ κακός.

Όχι, άκυρο, θα είμαι.

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Tom να λαμβάνει μπισκότα από τον ταχυδρόμο. Μια κάρτα τον πληροφορεί πως τα έφτιαξε η Diana. H Diana. Του έφτιαξε μπισκότα. Και του τα έστειλε σπίτι του. Και αυτός τα έφαγε με τη μία. Ερμ, μπράβο, αυτό θα πει επιδέξια γραφή. Στην επόμενη σκηνή οι δύο πράκτορες συναντώνται και ο Tom ευχαριστεί τη Diana για τα μπισκότα. "Ποια μπισκότα?" απαντά η άλλη, καθόλου προβλέψιμα. Ακουλουθεί η εξήγηση, μετά την οποία η Diana δηλώνει έκπληκτη "Μα εγώ σε ευχαριστώ!", γιατί, ρωτάει ο Tom, "Για τα μπισκότα που μου έστειλες εσύ", απαντά η Diana κι εγώ κοντεύω να ξεριζώσω τα μαλλιά μου. Δηλαδή ξύπνησε, ας πούμε, αυτή πρωί πρωί, βρήκε ένα δέμα γεμάτο μπισκότα από τον συνάδελφό της, και το θεώρησε φυσικότατο. Θα έχει μάλλον προσέξει αυτά τα subtle hints οτι ο Tom ήθελε πραγματικά να γίνει μάγειρας αλλά η πουτάνα η ζωή τον έκανε ομοσπονδιακό πράκτορα. Αλλά προσπερνώντας αυτό, θα υπέθετε κανείς πως, τη στιγμή που ο Tom θα ανέφερε τη λέξη "μπισκότα" η Diana θα εέλεγε αμέσως τη δική της πλευρά της ιστορίας και η αντίδρασή της δε θα ήταν "ποια μπισκότα?"... Ποια μπισκότα λες εσύ μωρή κότα? Έλα, σκέψου λίγο ακόμα... Ναι, ναι, συζητήστε το κι άλλο... Πάμε, τό'χεις... Ααααα, ώστε έλαβες κι εσύ μπισκότα το ίδιο πρωί? Για δε ρε παιδί μου. Πρέπει να ομολογήσω, ένιωσα πως παρακόλουθούσα μια συζήτηση ανάμεσα στον Joey Tribbiani και την Kim Bauer. Sheesh.

Τα μπισκότα, μαθαίνουμε αργότερα (ή εναλλακτικά, από το preview της περασμένης εβδομάδας) προκαλούν παραισθήσεις και οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες βλέπουν πρόσωπα από το παρελθόν τους να τους δίνουν βαρετούς και κλισέ μονολόγους σχετικά με τη ζωή τους. Ο Tom έχει daddy issues. Η Diana ζει μοναχική ζωή. Συναρπαστικά πράγματα. Και πρωτότυπα. Ναι, αυτό είναι-- πρωτοτυπία. Η λέξη-κλειδί. Τόσο στο ίδιο το, εχμ, character development, όσο και στον τρόπο με τον οποίον, εεεερμ, επιτυγχάνεται.

Sigh. Just say no. Θυμάστε όταν ο σερίφης Lamb ανακάλυψε πώς ο πατέρας της Meg κακομεταχειρίζεται τη μικρή του κόρη, εκείνος ξεφούρνισε κάτι δικαιολογίες τύπου "πρέπει να μάθει το σωστό" και "το κάνω για το καλό της"? Η απάντηση του σερίφη ήταν λιτή: "That's what my father used to tell me". Νά'το! 8 λέξεις, και ξέρεις όλα όσα θα χρειαστεί ποτέ να ξέρεις γι'αυτόν το χαρακτήρα! Αλλά εκεί είναι Veronica Mars, ενώ εδώ πρέπει να υποστούμε 40 λεπτά αηδίας για να μάθουμε μερικές από τις πιο στάνταρ και κλισέ πληροφορίες για αντρικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε σειρά δράσης. Daddy issues? Τι λε ρε παιδί μου.

Και όσο για το storyline της Isabelle? Eh, we kinda get the point. Moving on...? Mόνο λαμπρό σημείο σε ένα από τα χειρότερα, και πλέον κακογραμμένα επεισόδια που έχω δει φέτος, το preview για την επόμενη εβδομάδα-- η Tess της Summer Glau (Firefly) επιστρέφει μαζί με τον Dr. Kevin Burkhoff, οπότε λογικά θα επιστρέψουμε στα σημαντικά επεισόδια για την πάντα ενδιαφέρουσα μυθολογία της σειράς. Και, μετά το φρικαλέο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας, θα έλεγα με βεβαιότητα πως μόνο τέτοια θέλω να βλέπω από εδώ και πέρα. Αφήστε τους χαρακτήρες για αυτούς που ξέρουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου