Instant Reaction: Emmy Awards 2006

Με ένα εντυπωσιακό μπαράζ βραβεύσεων προς το φινάλε, μια ακόμα bleh βραδιά Emmy μετατράπηκε ξαφνικά στην καλύτερη απονομή που μπορώ να θυμηθώ! Blame Kiefer and Mariska, αλλά για τη βραδιά που και οι δύο αυτοί ηθοποιοί-δυναμίτες πήραν αυτό που άξιζαν εδώ και χρόνια, εγώ δε μπορώ να πω πολλές κακές κουβέντες. Κρίμα, κρίμα, κρίμα για το Grey's Anatomy που το λατρεύω όσο δεν πάει άλλο, αλλά θα έχει ακόμα πολλά χρόνια για να εισπράξει- οι δύο λατρεμένοι action leads περιμένουν 5 και 8 χρόνια, αντίστοιχα! Πάμε λοιπόν εν συντομία μια αναδρομή στην απονομή που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά (και της οποίας μια πλήρη λίστα νικητών και υποψηφίων μπορείετε να βρείτε εδώ).


The Best:
  • KIEFER MOTHERFUCKIN' SUTHERLAND!!!!! Χωρίς τους τιτάνες της κατηγορίες φέτος παρόντες, ήταν μοναδική ευκαιρία να αναγνωριστεί επιτέλους ο σπουδαιότερος, ίσως, των action heroes. Ποιος είπε οτι κι αυτοί δε μπορούν να έχουν range και ερμηνευτικό βάρος? About fuckin' time. Go Kiefer, go.
  • Mariska Hargitay (L&O: SVU): Επιτέλους αυτή η εξαιρετική ηθοποιός πήρε αυτό που άξιζε, εδώ και χρόνια. Στο επεισόδιο που είχε στείλει για να πάρει την υποψηφιότητα ('911 Call') δίνει πιθανώς την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Και ναιιιιιι, ξέρω οτι κέρδισε τη Frances Conroy, της οποίας φιλώ το έδαφος που πατάει, αλλά τα 40 λεπτά του 911 είναι τόσο καλά που ίσως τελικά και να ξεπερνούν το σπαραγμό της Conroy. Go go go Mariska!! Σας λέω, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε δράμα εξιλεώνουν την όποια σαβούρα δείτε παρακάτω.
  • ΙΤ ΚΕΕPS GETTING BETTER! Αν είναι δυνατόν! Η βραδιά που ξεκίνησε με τόσο γελοίες νίκες στους β' ρόλους? Κι όμως: The Office για καλύτερη κωμωδία! Όοοολε! Μη με παρεξηγήσετε, το Arrested Development παραμένει μίλια καλύτερο από οτιδήποτε άλλο θα εμφανιστεί ποτέ σε αυτή την κατηγορία, αλλά καλώς ή κακώς μας έχει αφήσει χρόνους, ενώ έχει ήδη βραβευτεί μια φορά-- η αναγνώριση μπορεί να κάνει πολύ καλό στο Office, και γι'αυτό απόψε πανηγυρίζουμε.

The Good:
  • The Daily Show with Jon Stewart: 2 νίκες, για variety show και για γράψιμο σε variety show. Δε θα σταματήσει ποτέ να μαζεύει βραβεία.
  • Jeremy Piven (Entourage): Θα προτιμούσα ένα δικαιότατο αποχαιρετιστήριο δώρο για τον Will Arnett αλλά ποτέ μου δε θα γκρινιάξω για όση αναγνώριση λάβει ο Ari Gold.
  • Alan Alda (The West Wing): Πάντα εξαιρετικός, και με αυτή τη νίκη η σειρά φτάνει το Hillstreet Blues στην πρώτη θέση των πιο πολυβραβευμένων δραμάτων στην ιστορία των Έμμυ, με 26 νίκες.
  • 24: Καλύτερο δράμα (!) για αυτό που ήταν με διαφορά η καλύτερή του σεζόν, και βραβείο σκηνοθεσίας στον Jon Cassar για την nail-biting πρεμιέρα.
  • Το μοντάζ τίτλων αρχής των σημαντικότερων σειρών της καριέρας του Aaron Spelling, σε συνδυασμό με την επανένωση επί σκηνής των τριών αγγέλων.
  • Triple Crown για τον Jeremy Irons: Για το βραβείο β' ανδρικού ρόλου σε τηλεταινίας (Elizabeth I του HBO), ο Irons συμπλήρωσε την τριάδα Oscar-Tony-Emmy.

The Bad:
  • The Sopranos: Πήραν σενάριο για την χειρότερη σεζόν της σειράς, ξεπερνώντας το αριστουργηματικό φινάλε του Six Feet Under και δύο αξέχαστων επεισοδίων του Grey's Anatomy.
  • My Name is Earl: Σενάριο και σκηνοθεσία σε κωμωδία, ΚΑΙ κάστινγκ την περασμένη εβδομάδα? Χαλαρώστε, για όνομα του θεού, φανταστείτε να ήταν και actually αστείο. Το πραγματικά αστείο είναι οτι, με αυτές τις νίκες δεδομένες, η σειρά δεν ήταν καν υποψήφια για καλύτερη κωμωδία...
  • Grey's Anatomy / Gregory Itzin: Οι μεγάλοι αδικημένοι της βραδιάς. Έχασαν από αγαπημένους, αλλά παραμένουν με διαφορά ό,τι καλύτερο υπήρχε στις κατηγορίες τους.
  • Megan Mullally (Will & Grace): Πάλι αυτή, αντί της θεάς Perkins? Sheesh.
  • Barry Manilow: Στην καλύτερη ατομική performance σε variety show κέρδισε τον Colbert και τον -υμνημένο από την κριτική- Hugh Jackman (για την παρουσίαση των Tony). Πιο γελοίο κι από τον ίδιο.
  • Julia Louis-Dreyfus (Seinf-- eeer... Old Christine): Η ασφαλής επιλογή, μια κωμικός αγαπημένη για παλιότερο ρόλο της, αλλά βραβευμένη τώρα για έναν τραγικά αδιάφορο.

...and the Just Plain Wrong:
  • TONY SHALHOUB!?!? ΠΑΛΙ?!?! Are they high on crack?! Για όνομα του θεού, 3ο συνεχόμενο βραβείο στον Monk, έναντι του Steve Carell?! ΦΤΑΝΕΙ!
  • BLYTHE DANNER?!? ΠΑΛΙ?!?! Did they have a tumor for breakfast?! Για όνομα του θεού, 2ο συνεχόμενο βραβείο στην αδιάφορη τύπισσα του κομμένου Huff, έναντι των Sandra Oh, Chandra Wilson και Jean Smart?! ΦΤΑΝΕΙ!
  • THE AMAZING RACE?!?! ΠΑΛΙ?!?! Do these guys even watch TV?! Για όνομα του θεού, οστό συνεχόμενο βραβείο στο ριάλιτι που έδωσε το dreraded Family Edition, έναντι του ιδιοφυούς Project Runway ή έστω του πιο δημοφιλούς από ποτέ American Idol?! ΦΤΑΝΕΙ!

Best Lines:
  • Dennis Haysbert and William Petersen have more testosterone in their veins than female sprinter Marion Jones.
    ~Conan O'Brien
  • I LOST TO BARRY MANILOW! I lost to Copacabana!
    ~Stephen Colbert
  • Twenty years ago, Conan O'Brien and I were roommates and comedy writing partners, and we always said some day he would host the Emmys, and I would win an Emmy, and that we would lose our virginity. And tonight, I hope it will come true.
    ~Greg
    Daniels
  • Good evening, godless sodomites.
    ~S
    tephen Colbert
  • The great triumph is not falling ass over tit as I came up those stairs
    ~Helen Mirren
Best of Katherine Heigl (και προσοχή τα πληκτρολόγια):


























Best of the Red Carpet (a.k.a. The Rest):










5 σχόλια:

  1. Damn! Θα μου πάρει καιρό να χωνέψω τη βράβευση της Blythe Danner! Πάλι καλά που δεν πήρε και η Geena Davis βραβείο! Αγαπάμε Frances, αλλά μ' αυτά που έγραψες Tyler για το 911 Call μου προκάλεσες την περιέργεια, πάντα πίστευα ότι η Mariska Hargitay ήταν καλή στο ρόλο της (όχι βέβαια ΕΜΜΥ-good, but still).
    Απορία: υπήρχε χειρότερος υποψήφιος από τους Sopranos στην κατηγορία σεναρίου για δράμα; Πως αγνόησαν τα φανταστικά επεισόδια του Grey's Anatomy και το θεϊκό Six Feet Under?!
    Οn the bright side, επιτέλους δώσανε στον Kiefer Sutherland αυτό ακριβώς που του αξίζει. I'm not a fan, but truth be told ήταν επιτέλους καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BRAVO KIEFER MOY!!!!!!! THIS IS HOW 24 FUCKS! LOL
    Ti Terastia Xara itan auti! Skasila mou gia to Grey's Anatomy. Tha to parei kapoia alli xronia. Opos alloste kai o Tony Shalhoub. Tha to pairnei kathe xronia, akoma kai autes pou den einai ypopsifios.

    Alles megales (alla oxi Terasties) xares: Jeremy fucking Piven, Mariska, The Office, Julia Louis-Dreyfus (this is how Seinfeld fucks, 10 years later!)

    The answer is Jack Bauer. The question doesn't matter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά σας λέω, όταν διάβασα το όνομα του Kiefer κόντεψα να πετάξω κάτω την οθόνη του υπολογιστή μου! Και μάλιστα λίγο μετά την Mariska! Λέω δεν είναι δυνατόν τα Έμμυ να μου κάνουν τέτοια δώρα! Και δυο refresh μετά, The Office?! Τα έχασα!

    b_minor, το επεισόδιο που λέω ήταν όλα λεφτά, και ο λόγος που δε με πειράζει για την ήττα της Conroy είναι οτι η ερμηνεία της ήταν μεν σπουδαία (στις λίστες μου για την σεζόν την είχα βάλει #1 εξάλλου!) αλλά αυτό που κάνει η Hargitay στο 911 είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ειδικά με τα άλλα μπάζα που ήταν υποψήφια, πάλι καλά να λέμε! (LOL)

    Οι βραβεύσεις Sopranos και Blythe Danner είναι αδικαιολόγητες. Αλλά την απάντηση δίνει η gobias:

    Jack. Bauer.

    Woo Fuckin' Hoo! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Einai eteroronismeno to sxolio, to xerw, alla epeidi eimai fan thelw na ta pw.
    Giati tetoio menos gia to Will and Grace kai ti Megan? Den itan kai toso adiaforos o 8os kiklos kai i Megan itan katapliktiki sto rolo tis oles tis saizon. Pire to EMMY kai kat'eme tis axize.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά εκείνη τη σεζόν είχα λατρέψει την Perkins στο 'Weeds' και είχα βαρεθεί για χρόνια να βλέπω το 'Will & Grace' να γεμίζει ασταμάτητα τα ballots των Εmmy, αυτό είναι όλο. Τίποτα προσωπικό απέναντι στη Megan, συμπαθής μου είναι κατά τα άλλα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή