'Drive' picked up


Κι ενώ η μάχη στο NBC γίνεται όλο και πιο άγρια μεταξύ Friday Night Lights και Studio 60, τα καλά νέα ήρθαν από αλλού: το FOX παρήγγειλε μια ολόκληρη σεζόν 13 επεισοδίων (12 + τον ήδη φιλμαρισμένο πιλότο) για το επόμενο miniseries αριστούργημα του Tim Minear.

Το Drive επικεντρώνεται σε έναν παράνομο αγώνα ταχύτητας διαμέσου των ΗΠΑ, και στους πολύχρωμους χαρακτήρες που τον διακοσμούν. Ο Minear μιλώντας στον Joss Whedon έχει περιγράψει τη σειρά ως 'Magnolia on wheels', ενώ στις επιρροές του αριθμεί επίσης από ταινίες σαν το The Game του Fincher μέχρι το reality The Amazing Race. Ο Minear είναι ο δημιουργός και executive producer μαζί με τον Ben Queen.

Ο λόγος που το δίκτυο καθυστέρησε τόσο πολύ να δώσει το ΟΚ για το Drive, είναι το πείσμα του Minear στην επιλογή σκηνοθέτη. Αντί να επιλέξει όποιον είχε διαθέσιμο το studio στην περίοδο γυρίσματος των πιλότων, ο δημιουργός περίμενε υπομονετικά τον εξαιρετικό Greg Yaitanes να ολοκληρώσει τις άλλες υποχρεώσεις του, στέλνοντας τα γυρίσματα στον Ιούλιο, και πρακτικά χάνοντας το παράθυρο για την χειμερινή σεζόν. Η όλη ιστορία μοιάζει να μην διαφέρει από περασμένες εμπειρίες, όπου το μεν Wonderfalls έκανε πρεμιέρα Φλεβάρη και το The Inside, Ιούνιο, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί και να είναι διαφορετικά. Φυσικά, δε θα αφήσω ποτέ τις ελπίδες μου να μεγαλώσουν όταν μιλάμε για Tim Minear+FOX, αλλά αυτή τη φορά το αδύναμο νέο πρόγραμμα του δικτύου μπορεί και να σπρώξει το Drive σε κάποια προνομιακή θέση ως lead-out του American Idol, καθώς όλα τα άλλα shows θα έχουν κοπεί ως τότε.

Ο Τim Minear θα συνεχίσει να επιτελεί καθήκοντα επιβλέποντα παραγωγού στο Standoff μέχρι ολοκλήρωσης της αρχικής παραγγελίας των 13 επεισοδίων, και στη συνέχεια θα περάσει στη διαδικασία της παραγωγής του Drive, που πλέον αναμένεται να βγει στον αέρα νωρίς την άνοιξη. Το καλύτερο show του 2007?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου