Buffy the Vampire Slayer, Season 8, Issue 2


Spoilers για το 2ο μέρος του "The Long Way Home".

Giles! Andrew!! Willow!!! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ο Whedon βάζει πάλι στο παιχνίδι όλους τους χαρακτήρες, σιγά-σιγά. Και ναι, η Willow τελικά ήταν οι Ιπτάμενες Μπότες του προηγούμενου τεύχους, οι νικητές του σχετικού στοιχήματος μπορούν να περάσουν για να παραλάβουν την αμοιβή τους. Ο λόγος του Andrew για το outfit του Billy D ήταν ο πιο ταιριαστά τέλειος τρόπος για να εμφανιστεί πάλι, και μου άρεσε που έκλεισε υπενθυμίζοντας ένα από τα γνωστά "κολλήματα" του buffyverse, την οπλο-απαγόρευση.

Λοιπόν, πάμε να τσεκάρουμε λίγο τις εξελίξεις που είχαμε, γιατί ήταν μπόλικες. Ο στρατιωτικός apparently είναι μέλος της μυστήριας σέκτας των τυπάδων στην εκκλησία με το περίεργο τατουάζ. Υποθέτει λοιπόν κανείς πως κυνηγάει την slayer υπό το πρόσχημα της εξάρθρωσης των "τρομοκρατικών ομάδων" της, αλλά στην πραγματικότητα έχει άλλο λόγο.

Χρησιμοποιεί την Amy, όπως άφησε να εννοηθεί και από το προηγούμενο τεύχος, με τον μυστήριο "boyfriend" σαν reserve. Ποιος είναι αυτός? Οι επικρατέστερες θεωρίες μιλάνε για Warren ή Caleb. Οτιδήποτε κι από τα δύο αν είναι... ew. Aλλά και... χμ. Προχωρώντας: η Amy την πέφτει στα κεντρικά κουβαλώντας μαζί της όλους τους ζωντανούς νεκρούς των Highlands και των γύρω περιοχών, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που εξάσκησε τόσο καιρό παγιδευμένη στο Hellmouth. (σε αυτό το σημείο υποθέτουμε πως αυτό είχε γύρω του μια αφηρημένα μυστικιστική μπάρα προστασίας που δεν την άφηνε να εξασκήσει την ανεπτυγμένη μαγεία της για να δραπετεύσει, και προχωράμε.)

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για όσο καιρό έχουμε ακόμα την Amy (σε αυτό το τεύχος νομίζω φάνηκε ψιλο-ξεκάθαρα οτι προορίζεται περισσότερο για Monster of the Week παρά για Big Bad) είναι το ποια ακριβώς είναι τα δικά της κίνητρα. Βοηθάει τον στρατό για ποιο λόγο? Θέλει απλώς να εκδικηθεί τη Buffy που την έκλεισε μέσα στην τρύπα για τόσους μήνες ή μήπως στοχεύει σε κάτι άλλο, όπως τη δύναμη της Willow, μιας και κατά τα φαινόμενα η κοκινομάλλα μάγισσα έχει αναπτύξει τρελές ικανότητες? Μετά και το γαμάτο cliffhanger, η μάχη του επόμενου τεύχους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

(By the way: "I'd like to test that theory." Παλαμάκια.)

Φυσικά υπάρχει και αυτό το μικρό issue με την Buffy και τους εφιάλτες της και τον Xander και τον Angel ή τον Spike. Nα δηλώσω καταρχάς πως νομίζω ο Joss μας δουλεύει ψιλό γαζί. Έχει στείλει τους μισούς φαν να υποστηρίζουν πως στο όνειρο ήταν ο Angel, οι υπόλοιποι πως ήταν ο Spike, εγώ απλά πιστεύω πως δε θα μάθουμε ποτέ, γιατί δεν έχει σημασία. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο αυτός ο εφιάλτης με τον Xander και αυτά τα κατάλοιπα sexual tension από την πρώτη σεζόν που μάλλον τώρα τα θυμήθηκαν και οι δυο τους μετά από έναν χρόνο συνεχούς συγκατοίκησης στη Σκοτία. Μου αρέσει η ιδεά πως οι slayers κάθονται και κουτσομπολεύουν τους "δασκάλους" τους όταν αυτοί δεν είναι εκεί, και είμαι περίεργος να δω πού το πάει ο Joss με τους δύο φίλους.

Είναι δυνατόν η Buffy όντως να περιμένει το φιλί του πρίγκηπα για να ξυπνήσει? Πρέπει να πρόκειται για το πιο lame ξόρκι που έχει κατεβάσει ποτέ η Amy! Ποια είναι τα αληθινά κίνητρα της μάγισσας? Ποιος είναι ο γκόμενός της? Και τι είναι αυτό το μυστήριο cult του Στρατηγού? Kαι πόσο λατρεμένη είναι η Giant Dawn? Τον άλλο μήνα θα απαντηθούν λογικά κάποια από αυτά τα ερωτήματα (εκτός του τελευταίου), πίσω από το πιο cool εξώφυλλο που έχω δει φέτος σε οποιοδήποτε κόμικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου