American Idol: Top 3

Σχόλια-σφαίρα για την τελική τριάδα του Idol.

Τίποτα κακό, αλλά τίποτα εντυπωσιακό δεν είχε, για μένα, αυτή η ώρα. ΟΚ, τεχνικά το "I Who Have Nothing" της Jordin ήταν καλύτερο κι από την πρώτη φορά που το έκανε (κι ας γκρινιάζει ο Simon για γερασμένα κομμάτια, όταν της έχει δώσει τραγούδι 30ετίας να ερμηνεύσει) αλλά προσωπικά ξενέρωσα με την έλλειψη φαντασίας, τόσο της Jordin όσο και της Melinda. Ξανά τα ίδια κομμάτια? Γιατί ρε παιδιά, τελειώσε η μουσική? Ο Blake ήταν χαριτωμένος γενικά, προσπάθησε να κάνει κάτι νέο, αλλά το παλικάρι είναι εμφανές οτι α) δε μπορεί να τραγουδήσει και β) δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο από αυτό που έχει δείξει. Τραγουδάει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο, κινείται πάντα με τον ίδιο τρόπο, "διασκευάζει" τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Το άλμπουμ του θα είναι συναρπαστικό.

Πλάκα στην πλάκα, το πιο καλό όλων θα είναι της Melinda και θα γελάμε. Αρκεί να το γυρίσει περισσότερο σε rock κι όχι σε αυτές τις φριχτές Whitney-esque μπαλλάντες σαν αυτή που της έχωσε με το ζόρι στο λαιμό ο Dawg. (Ή, κατά την Melinda, "Randy Johnson.") Δε με εντυπωσίασε και πάλι, αλλά η φωνή της σηκώνει πολύ αυτού του είδους τη μουσική και σαφώς έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να βρει κοινό στο σήμερα από ό,τι αν πάει με τη μουσική που μάλλον της αρέσει. (Δηλαδή ό,τι στα κομμάτια ήταν όλα αυτά που τραγούδαγε μέχρι και πριν ένα μήνα.)

Την αμαρτία μου πάντως θα την πω, δεν τον νιώθω καθόλου το φετινό διαγωνισμό. Ήλπιζε κανείς οτι σε αυτό το σημείο θα είχαμε μια μεγάλη ερμηνεία, έναν ημιτελικό όπου ο ένας θα ανεβάζει ψηλότερα τη μπάρα του προηγούμενου, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτό το στάδιο. Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα πριν λίγους μήνες της 4η σεζόν (που ήξερα πώς θα εξελιχθεί) παρά αυτήν εδώ, ακόμα και τώρα που έχει ανάψει για τα καλά ο διαγωνισμός. Κοινώς? Μάλλον δε δίνω μία ποιος θα κερδίσει. Δηλαδή, θα ψιλο-τσαντιστώ αν αποκλειστεί η Jordin γιατί ο Blake δεν κάνει τίποτα, αλλά σε αντίθεση με τον αποκλεισμό του Daughtry πέρσι, σε αυτό το σημείο δε με βλέπω να πολυνοιάζομαι.

Should go: Blake.

Will go: Too close, φαντάζομαι. Μάλλον ο Blake, αλλά από τους 3 μόνο η Melinda μπορεί λογικά να είναι ήσυχη. Δε θυμάμαι σε καμία σεζόν να έχει αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο ο εκλεκτός των κριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου