Θερινά τμήματα


Για μια ακόμη χρονιά το τηλεοπτικό καλοκαίρι μονοπωλείται από την καλωδιακή τηλεόραση, με αρκετά ενδιαφέροντα νέα projects και επιστροφές παλαιών αγαπημένων, ενώ τα networks περιορίζονται σε burn-off προβολές κομμένων (τυπικά ή ουσιαστικά) σειρών. Μια ματιά σε όσα μας περιμένουν στην εκκίνηση της νέας τηλεοπτικής σεζόν, από τις φρέσκες σειρές του ΗΒΟ και του Showtime μέχρι την επιστροφή του "Studio 60," μετά το άλμα.

New Shows:

"John From Cincinnati," HBO, οικογενειακό surf noir δράμα από τον David -σπουδαιότερος εν ενεργεία tv producer- Milch, με πινελιές θρησκευτικής αλληγορίας και έντονες επιρροές από David Lynch. Mε τους Bruce Greenwood, Rebecca DeMornay, Ed O' Neill, Luis Guzman και Luke -εκεί που τα κύματα του "90210" συναντούν τον μετρικό διάλογο του "Deadwood"- Perry! Πρεμιέρα 10 Ιουνίου, αμέσως μετά το series finale των "Sopranos."

"Damages," FX, δικαστικό δράμα με την Glenn Close στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το αξέχαστο πέρασμά της από το "Shield." Θα ερμηνεύσει τη διεφθαρμένη κατήγορο Patty Hewes στον αγώνα της κατά μιας ακόμα πιο διεφθαρμένης πολυεθνικής, ενώ ως protege της θα συναντήσουμε την κουκλάρα Rose Byrne που ερωτευτήκαμε στο one-two punch εμφανίσεών της στα "Troy" και "Wicker Park." Η σειρά μας έρχεται από τους Todd Kessler και Allen Coulter των "Sopranos" και (αν αναλογιστούμε την πάντα edgy διάθεση του δικτύου FX) θα πρόκειται εγγυημένα για κάτι περισσότερο από ένα female-lead "Shark." Πρεμιέρα 24 Ιουλίου.

Ακόμα, έχουμε την κωμωδία "Californication" (Showtime, 13/8) που σηματοδοτεί την επιστροφή του David Duchovny στη μικρή οθόνη, το fun κατασκοπικό "Burn Notice" (USA, 28/6) με την επιστροφή του Bruce Campbell, το Tenacious D-lite κωμικό ημίωρο "Flight of the Conchords" (ΗΒΟ, 17/6), το revamp του "Flash Gordon" (Sci Fi, 10/8) που δε θα είναι τίποτα σαν το "Battlestar Galactica," το δράμα "Saving Grace" (TNT, 18/7) με τη Holly Hunter στο ρόλο μιας αστυνομικού με βασανισμένη συνείδηση, καθώς και η συμπαραγωγή του Showtime με το Αγγλικό Channel 4 "Meadowlands" (17/6) με μια οικογένεια που ξεκινά μια νέα ζωή όταν εισάγονται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Returning Shows:

Ουσιαστικά απλώς συνεχίζεται, αλλά τυπικά το "Entourage" ξεκινά την 4η σεζόν του στις 17 Ιουνίου, ενώ αρκετές ακόμα κλασικές καλοκαιρινές συνήθειες επιστρέφουν και φέτος: "The 4,400," "The Closer," "Top Chef," "Rescue Me," "Κyle XY," "Eureka," "Who Wants to be a Superhero" και φυσικά το καλύτερο όλων, το "Weeds" του Showtime, που επιστρέφει στις 13 Aυγούστου για να μας πει επιτέλους τι συνέβη μετά το πολύ Tarantin-esque (και πολύ awesome) περσινό cliffhanger. Aκόμα, στο καλοκαίρι μετακομίζει φέτος για τη 2η σεζόν του το οικογενειακό δράμα "Big Love" του HBO, από τις 11 Iουνίου.

Burn-off Theater:

Τυπικά, πολλά από αυτά τα shows είτε επιστρέφουν είτε είναι νέες πρεμιέρες, αλλά τα δίκτυα δεν τα έχουν στα νέα τους προγράμματα ή τα έχουν επισήμως κόψει. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στους επόμενους 3 μήνες θαγίνουν διαθέσιμα τα τελευταία επεισόδια των "Studio 60 on the Sunset Strip" (παίζεται ήδη, απομένουν 5 επεισόδια), "The Loop" (επιστρέφει στις 5 Ιουνίου με ολόκληρη 2η σεζόν 10 επεισοδίων, τα οποία θα προβληθούν όλα μέσα σε ένα μήνα), "Τraveler" (ο πιλότος έχει παιχτεί ήδη, τα υπόλοιπα 7 επεισόδια ξεκινούν στις 30 Μαϊου), "Ηidden Palms" (η επιστροφή του Kevin Williamson στη μικρή οθόνη ξεκινά επίσης στις 30 Μαϊου, και θα διαρκέσεις ακριβώς 7 εβδομάδες), "Standoff" (από τις 8 Ιουνίου ξεκινάη προβολή των 6 τελευταίων επεισοδίων) και "Drive."

Αυτό το τελευταίο το αναφέρω για έναν και μόνο λόγο, καθότι closure έτσι κι αλλιώς δεθα υπάρξει στην ιστορία. Το FOX φαίνεται πως έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ, και για προσθέσει insult to injury, ανακοίνωσε πως θα προβάλει τα δύο τελευταία, άνευ σημασίας, επεισόδια της σειράς στις... 4 Ιουλίου. Independence freakin' day! Αυτό είναι πιο πετυχημένο κι από τότε που τα τελευταία 4 "Arrested Development" προγραμματίστηκαν back-to-back για την ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

13 σχόλια:

  1. super! περίμενα πως κ πως αυτό το ποστ, πριν με πιάσει σύνδρομο στέρησης!
    ψηφίζω αυτά που παίζει ο λιουκ πέρυ και ο ντουκόβνι, για συναισθηματικούς λόγους
    επίσης και το weeds αλλά ο αύγουστος είναι τόοοοσο μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To teleutaio Studio 60 itan to xeirotero epeisodio tis xronias... in general!

    Apo ola ta parapano me noiazei mono to John From Cincinatti. Ante kai to Hidden Palms epeidi o Kevin Williamson itan o auteur ton teenage years mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mia xara tha einai to kalokairaki mas, WEEDS kai 4400! skefteste tipota kalutero?

    kai ton iounio gia proti fora exoume kai ellinikes seires afou ta agapimena s1ngles kai para ente den exoun aksiw8ei akoma na teleiwsoun kai tha trabhksoun olo to mhna (meta paraponieste gia Lost!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Weeds"! Ελλείψει "Project Runway" είναι η καλύτερη καλοκαιρινή σειρά, αλλά ξεκινάει Αύγουστο το ρημάδι!

    Προσωπικά, "John From Cincinnati" θα σχολιάζω ανελιπώς (sp?), το "Damages" με ενδιαφέρει πολύ, και οτιδήποτε άλλο δείξει το Showtime που δεν έχει βγάλει πατάτα εδώ και δύο χρόνια.

    Ε, ίσως παίζει σε κανά background και το "4,400" όπως έχω το "Prison Break" το χειμώνα. Αυτά.

    Α, "Studio 60" δεν είχα δει καν το 16ο, αλλά φαντάζομαι οτι τώρα θα βρω το χρόνο και τη διάθεση να κάνω και τα υπόλοιπα write-ups. Για την τιμή των όπλων δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ λέω αυτό το καλοκαίρι να δω Rome (δεν έχω ακούσει ούτε 1 άσχημο σχόλιο) και Bones, μια αντιγραφή του CSI που βρήκα αξιοπρεπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Die drive, die!

    ps. xoris na to thelo exei katadisei toso pet-hate seira... lol
    etsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. t-drom σου κρατάω ομήρους τόσους Wong Kar-Wai, κρίμα είναι να με εκνευρίζεις πρωινιάτικα, δεν ξέρεις τι συμβαίνει καμιά φορά... (LOL)

    stella καλά που μου θύμισες το "Rome" γιατί έχω να δω τη δεύτερη σεζόν, αλλά η πρώτη είναι φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως και πως περιμένω το Weeds, αλλά ένα είναι το απόλυτο αναμενόμενο φινάλε. Το Deadwood. Έχουμε κάποιο νέο για αυτά τα δίωρα τελευταία επεισόδια? Δεν αντέχω άλλο. Μου λείπει ο Swearangen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε θα πόνταρα σε αυτές τις τηλεταινίες, δυστυχώς. Ξέρεις καμιά φορά που διακόπτεται μια συναυλία και οι διοργανωτές μας λένε πως θα ξαναφέρουν το συγκρότημα και θα μπούμε με τα ίδια εισιτήρια κτλ, αλλά αυτό ποτέ δε συμβαίνει?

    Ε, νομίζω πρόκειται για την ίδια περίπτωση. Ο Milch πολύ απλά ήθελε να κάνει αυτή τη νέα σειρά, το ΗΒΟ δε μπορούσε να πληρώνει σκηνικά και συμβόλαια για άλλον ενάμιση χρόνο, οπότε πάπαλα, και απλά μας είπαν ένα παραμυθάκι για να μην πολυφωνάζουμε. Μακάρι να φάω το πόδι μου, αλλά θεωρητικά τα γυρίσματα θα ξεκίναγαν το Μάιο, και ακόμα δεν υπάρχει καν σενάριο.

    Μακάρι μια μέρα να δούμε αυτές τις ταινίες, αλλά για την ώρα πιάσε το "John From Cincinnati", α) για την απαραίτητη δόση Milch και β) για να δεις τι είναι αυτό που σκότωσε το "Deadwood".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aman pia to HBO, mono ta profylaktika tis Samantha iksere na plironei?

    (Synexeia tou comment sto Reilly Out)

    Episis an prosliftho yposxomai oti tha doso lefta gia triti season tou Rome giati i tsigkounia einai kako pragma. (Tha edina kai gia to Deadwood alla thelo na sou tin spaso. Tha eixe kai theme song apo Dirty Pretty Things omos.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α, μπράβο, μια που είσαι ειδική, κάτι που όλο ξχνάω να ρωτήσω. Το "Deadwood" των DPT είναι όντως tribute στο "Deadwood" του Milch, ή απλά το φαντάστηκα αυτό το trivia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. LOL ego sou exo pei oti einai tribute. O mellon syzygos mou Carl Barat einai fan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α, μπράβο, μπράβο, καλά κάνω και τον συμπαθώ. Εγκρίνω, εγκρίνω! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή