The Shield, Season 6, Episode 8


Enter Franka Potente: Run, Mackey, run!
Spoilers μετά το άλμα.
Kρίμα, και περίμενα πώς και πώς την Potente να πει "sheisse".

"Are you a mob daughter or a damsel in distress?" ρωτάει ο Shane την κόρη του αρμένη αφεντικού, και με το δίκιο του. O αινιγματικός αυτός νέος χαρακτήρας δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πόσα γνωρίζει και για τι, (ούτε τι ρόλο θα παίξει στην κορύφωση της σεζόν και στην έχθρα των δύο πρώην καρδιακών φίλων) με τον ίδιο τρόπο που είναι αβέβαιο το αν ο Shane συμφωνεί να εμπλακεί στην υπόθεση καθαρά για λόγους συμφέροντος ή κι επειδή τη γουστάρει. Το φινάλε σίγουρα αφήνει να εννοηθεί το δεύτερο, και ο Shane δεν ήταν ποτέ το είδος του ανθρώπου που θα μπλοφάρει, κυρίως γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνος για να το κάνει.

Ξέρει όμως τι να κάνει προκειμένου να προκαλέσει προβλήματα στο πρώην αφεντικό του, και γι'αυτό λέει στον Ronnie την αλήθεια για τον Terry. Αυτό εδώ είναι ένα από τα πιο pivotal σημεία της σειράς, φίλοι μου, γιατί εδώ είναι το σημείο που ο Ronnie θα πήγαινε να τα καρφώσει όλα. Ή που θα προσπαθούσε να σκεφτεί τι να κάνει για να ξεμπλέξει. Αλλά αντίθετα με ό,τι περίμενα, το μόνο που αναρωτιέται είναι γιατί ο Vic δεν του το είπε νωρίτερα. Σοκ?

"I wish you would've been straight with me. I could have looked out for you better," του λέει στις τελευταίες στιγμές του επεισοδίου, με μια ψυχραιμία που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Vic. Kαι έτσι βρίσκεται κι αυτός τώρα να έχει το ίδιο απορημένο ύφος με εμάς, γιατί
ποτέ (όπως κι εμείς) δεν περίμενε οτι ο Ronnie θα στεκόταν στο πλευρό του αν ήξερε την αλήθεια για όλα, ίσως επειδή έκρινε από τον -ηθικότερο όλων- Lem. Γι'αυτό και συνέχιζε να τον παραμυθιάζει μέχρι και νωρίτερα στο ίδιο επεισόδιο, αν και είναι πρακτικά ο τελευταίος σύμμαχος που του έχει απομείνει σε αυτό το σημείο.

Ο Ronnie, χωρίς να έχει ακούσει την κουβέντα του 6ου επεισοδίου μεταξύ του Vic και του Shane, χωρίς να έχει ακούσει το αφεντικό του να επιχειρεί να εκλογικεύσει την πράξη του, ανοίγει το στόμα του και χάρη σε αυτά που βγαίνουν, αναγκάζομαι να ανοίξω και εγώ το δικό μου. Ενώ το σαγόνι μου ξύνει το πάτωμα, ο Ronnie δικαιολογεί τον Vic χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια παράλογα επιχειρήματα με εκείνον, βγάζοντας από τον κώλο του μια ανόητη αναλογία με τις απεγνωσμένες πράξεις του undercover Hernan. Και κάπως έτσι, ο πρώην μουσάτος φίλος μας παύει να είναι ο Zeppo της ομάδας. Τώρα πια, είναι εξίσου ένοχος με τους υπόλοιπους. O Shawn Ryan μου φαίνεται έχει να σπείρει κάμποση καρμική δικαιοσύνη στην τελευταία σεζόν της σειράς του...


Ενώ ο Ronnie του -ανατριχιαστικά παγερού- David Rees Snell είναι για μένα ξεκάθαρα το κέντρο αυτού του επεισοδίου, αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία δεν έλειψαν. Ο Aceveda, ας πούμε, ποντάρει πλέον όλο και περισσότερα στην εύρεση των υπευθύνων για τις δολοφονίες του San Marcos. Σε αυτό το σημείο δεν έχω αμφιβολία οτι θα στρατολογήσει τον Vic με αντάλλαγμα την απόσυρση της συνταξιοδότησής του, ή έστω θα τον κάνει να το πιστέψει-- η Claudette έδειξε πως αυτή η μέθοδος δουλεύει, αλλά η ιστορία από την άλλη δείχνει πως δεν είναι προς συμφέρον σου να παίζεις με τον Vic Mackey.

Για να έρθω τώρα και στον πρωταγωνιστή μας, νομίζω πλέον πως σε αυτό το σημείο έχει αρχίσει να λειτουργεί πιο ελεύθερα γύρω από τον Hyatt,
αγνοώντας με μεγαλύτερη άνεση τις διαταγές των ανωτέρων του, καθώς βλέπει οτι εκείνος τον ενθαρρύνει. Πιθανώς ο Hyatt να θεώρησε πως αυτό εννοούσαν όλοι όταν τον προειδοποιούσαν για τον Mackey ή πολύ απλά μπορεί να τον βλέπει ως έναν πράγματι φοβερά αποτελεσματικό μπάτσο, η ουσία είναι πως παίρνω εδώ την απάντησή μου σε αυτό που αναρωτιόμουν εδώ και κάμποσα επεισόδια: ναι, ο Hyatt θέλει τον Vic στο πλευρό του και εδώ του το δείχνει ξεκάθαρα. Δεν είμαι σίγουρος αν είχε εξαρχής πρόθεση να του πει για την κομπίνα της Claudette ή απλά του ξέφυγε, αλλά κάποιος θα έλεγε πως "κατά λάθος" δεν υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Kαι, όπως και νά'χει, τον πιστεύω απόλυτα όταν λέει πως θέλει τον Vic να παραμείνει, είτε ήταν η προσωπικότητά του που ο Hyatt βρήκε ακαταμάχητη, είτε πολύ απλά η αποτελεσματικότητά του. Κι αν αυτό δεν είναι ένα έξοχο παράδειγμα του πώς ο διάβολος σε αλλάζει όταν χορεύεις μαζί του, τότε δεν ξέρω τι είναι. Για μια ακόμη φορά, υποκλίνομαι στον Shawn Ryan.

Τώρα βέβαια αναρωτιέμαι κάτι άλλο. Η Claudette σε ποια νεραϊδοχώρα ζει και περίμενε ποτέ της πως μια Strike Team θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα αν δεν λειτουργεί έστω και λίγο όπως επί διοίκησης Mackey? Όταν επιπλήττει τον Hyatt, και μάλιστα δημόσια, τι ακριβώς είναι αυτό που ζητά από αυτόν?

Δε θέλω να κλείσω το σχολιασμό του επεισοδίου χωρίς να αναφερθώ στην αστειότερη σκηνή της σεζόν. Πόσο πολύ πέθανα στα γέλια τη στιγμή που η Danny απορεί γιατί οι άντρες αγαπούν τόσο πολύ τα αρχίδια τους και ο Billings βγάζει αργά-αργά τα χέρια του από τις τσέπες? Θεός, θεός! Με διαφορά ο νέος αγαπημένος μου χαρακτήρας στη σειρά αυτή τη στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου