Veronica Mars, Season 3, Episode 16


Sigh... Λυπάμαι που πρέπει να το κάνω αυτό. Spoilers για την (τελευταία) επιστροφή της Veronica Mars.

Sigh και ξανά sigh. Ύστερα από μήνες απουσίες στη διάρκεια των οποίων η Veronica έχει σχεδόν ξεχαστεί από τη συλλογική μνήμη ακόμα και των fans της, αυτό είναι το καλύτερο που μπόρεσε να σκεφτεί ο Rob Thomas για να μας θυμήσει πόσο κρίμα θα είναι αν η σειρά δεν ανανεωθεί σε 2 βδομάδες από σήμερα? Ένα βαρετό after school special με διπλό μήνυμα για τους νεαρότερους θεατές? Hey, δεν είμαστε χαζοί, ξέρουμε οτι ο ρατσισμός είναι κακό πράγμα, ξέρουμε οτι οι φαντάροι είναι κι αυτοί άνθρωποι, ξέρουμε οτι αλκοόλ είναι κακό, και ξέρουμε πάνω από όλα οτι το να αφήνεις έναν θαμώνα του μπαρ να φύγει όταν είναι τύφλα είναι απολύτως άσχετο με το αν είναι ανήλικος ή όχι!

Γεμάτο φτηνά κηρύγματα και κακογραμμένος -σε σημείο ενόχλησης και physical pain- διαλόγους, όσο έβλεπα το επεισόδιο αναζητούσα τη σωτηρία σε σκηνές του ερωτικού τετραγώνου, κι αυτό λέει πολλά. Γιατί μπορεί το φιλί του Piz με τη Veronica να ήταν δυνατή σκηνή, αλλά δε με νοιάζει. Κάποτε μπορεί μια τέτοια εξέλιξη να πέρασε από το μυαλό μου ως κάτι ενδιαφέρον, αλλα σε αυτό το σημείο υπάρχουν λίγα πράγματα σε όλη την τηλεόραση που με νοιάζουν λιγότερο από το αν η Veronica θα καταλήξει με τον Logan ξανά ή το αν η Parker της έδωσε το κομματάκι τούρτας με τη φάτσα του. (πόσο τραγικό ήταν αυτό?) Απλά κάντε το να σταματήσει. Μοναδικές σανίδες σωτηρίες σε όλο το 40λεπτο ήταν οι στιγμές του Dickster και το νέο hot couple, οι MacMax! Πόσο προφανές ήταν τόσο καιρό, αλλά δεν το βλέπαμε? Ποιος νοιάζεται για τον Logan και τον Piz, just make MacMax happen! A, επίσης χαμογέλασα στη σύντομη επιστροφή του λυκειάρχη Clemmens. Αυτά.

Σε όλη τη σεζόν φέτος η σειρά ήταν άνιση, αλλά τόσο χαμηλά δεν είχε πέσει. Ο Thomas έχει επιτρέψει στη σειρά να παραμορφωθεί τόσο πολύ σε σχέση με αυτό που κάποτε ήταν, προκειμένου να μπορέσει να προσελκύσει θεατές που ποτέ δε θα έρθουν! Κοιτάω πόσο έντιμα έφυγε το "Arrested Development", χωρίς να θυσιάσει ούτε μια ατάκα, ούτε έναν χαρακτήρα, ούτε ένα ψήγμα της ύπαρξής του, και μετά κοιτάω τον ψίθυρο με τον οποίο φεύγει η Veronica και με πιάνει θλίψη. Όχι μόνο εξαφανίστηκε το concept του κεντρικού μυστηρίου, αλλά δεν έδωσε καν τη θέση του σε κάτι διασκεδαστικό. Ξαφνικά η σειρά που είχε για πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο αντισυμβατικούς χαρακτήρες της τηλεόρασης, μας διδάσκει οτι αν είμαστε 19 δεν πρέπει να πίνουμε μπύρα και οτι πρέπει να είμαστε καλοί με τους συναναθρώπους μας, και χαραμίζεται σε ένα ερωτικό μπλέξιμο επιπέδου "O.C." και μάλιστα της τρίτης σεζόν του "O.C.", μεταξύ χαρακτήρων εκ των οποίων ο ένας του χρόνου θα πρωταγωνιστεί στο spinoff του "Grey's Anatomy" και άλλοι δύο ακόμα κι αν συνεχιστεί η σειρά (στην F.B.I. ενσάρκωσή του) πιθανότατα δε θα βρίσκονται πια στο καστ. Οπότε γιατί ακριβώς χάνουμε το χρόνο μας?

Tην επόμενη βδομάδα κάνει guest ο Paul Rudd, οπότε ελπίζω σε κάτι διασκεδαστικότερο, αλλά περισσότερο από όλα ποντάρω στο δίωρο φινάλε να δώσει στη σειρά τον αποχαιρετισμό που της αξίζει. Γάμα τα κουστούμια του CW ρε Rob Thomas, γάμα και τους θεατές που προτιμούν να βλέπουν Pussycat Dolls από "Veronica Mars". Focus, διάολε, focus.

4 σχόλια:

  1. εγώ ξεκίνησα να το βλέπω τώρα στο σταρ, αλλά το ψιλοβαριέμαι... να συνεχίσω γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προσπαθήσω να ξεχάσω το πόσο άνισο είναι το show εδώ και ενάμιση χρόνο, και θα σου πω με κάθε πίστη στο γούστο μου (LOL) πως η πρώτη σεζόν (αν όχι και η δεύτερη) είναι essential viewing!

    Αλλά η αλήθεια είναι πως η σειρά κερδίζει αφάνταστα αν δεις τα επεισόδια back-to-back. Φαντάσου να διαβάζεις ένα mystery novel και ανάμεσα σε κάθε κεφάλαιο να αφήνει 4-5 μέρες κενό. Χάνει, όσο νά'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε το επεισόδιο....... :( Sure, καμία σχέση με τα παλιά μεγαλεία και το whole πρώην-στρατιώτης-πρόσφυγες μυστήριο ήταν cringe-worthy, αλλά δεν ξέρω... Μου είχε λείψει τόσο πολύ η Ronnie που δε με ένοιαξε. Επιπλέον, η τελευταία σκηνή... όλα τα λεφτά. :) Καλά να πάθει ο Logan - έστω κι ένα send-off φιλί το άξιζε ο Piz (more than that, δε νομίζω να έχει για πολύ καιρό, από βδομάδα είναι Private-Practice-Shirtless-Guy).

    Θύμισέ μου, πότε χώρισε η Mac με τον γουρλομάτη;

    By the by, πού είναι το Buffy Season Three Retrospective; :D Έχω αρχίσει για πρώτη φορά ένα Buffy re-watch κι είμαι στο Faith, Hope and Trick τώρα. Tis great! Είχα ξεχάσει πόσο oh-so-spectacular ήταν η Buffούλα μου (βασικά δεν είχα ξεχάσει, αλλά τώρα το ξαναζώ)...

    Say, έμαθα βγήκε το 3ο τεύχος; So send it όταν έρθει στον... ahem... δρόμο σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θύμισέ μου, πότε χώρισε η Mac με τον γουρλομάτη;

    Έλα ντε. Υποψιάζομαι οτι τα έχει ακόμα μαζί του, αλλά τώρα ερωτεύτηκε τον Max και θα έχουμε κι άλλο ερωτικό τρίγωνο στα τελευταία 4 επεισόδια.


    Επειδή το ποστ μπορεί να μου βγήκε λίγο πιο τσαντίλικο από όσο ήθελα (hey, έχασε η Chelsea χθες, δικαιολογούμαι να είμαι grumpy) και δεν ξέρω αν ήταν σαφές, θέλω να συμφωνήσω με αυτό που γράφεις για το φινάλε. Το φιλί ήταν φανταστική σκηνή, απλά σε συνδυασμό με το after school special και με το οτι ο Piz θα είναι σε άλλη σειρά αρχίζοντας από... αύριο, ήμουν ξενερωμένος στη λογική του "ΟΚ, γαμάτο, αλλά ποιο το νόημα?!"


    Για Buffy άσε... είμαι πιο αργός κι από τον Joss Whedon! (LOL) Είχα βάλει στόχο να γράφω ένα πριν το κάθε τεύχος της 8ης σεζόν, αλλά πήγε κι αυτό στα κομμάτια. Ελπίζω να προλάβω να καλύψω την τρίτη σεζόν μες στο Σαβ/Κυ, πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή