Weeds: Grasshopper


Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ένιωσα ένα επεισόδιο να κυλάει από την αρχή ως το τέλος σα νεράκι και να μην κάνει την ελάχιστη κοιλιά πουθενά. Ενδέχεται να με είχαν προκαταβάλει θετικότατα οι Shins με την όμορφα ενορχηστρωμένη διασκευή τους στο "Little Boxes" (γράφω αυτό το post ακούγοντας το "Australia" τους, οπότε συγχωρέστε με αν γράφω σαν υπερβολικά χαζοχαρούμενος, η gobias φταίει που επέμενε να το ακούσω!), από την άλλη ίσως και να είναι η είσοδος της Mary-Kate Olsen.

...μπα, οι Shins την έκαναν τη δουλειά. Spoilers μετά το άλμα!

Τέλειο δεν ήταν αυτό? Το arc της Nancy με προβλημάτιζε εδώ και μερικά επεισόδια γιατί δεν έβλεπα πού μπορεί να το πήγαιναν, αλλά από κάποιο σημείο κι έπειτα έγινε εδώ σαφές πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ο U-Turn πίεζε υπερβολικά τη Nancy αλλά και τον Marvin για να τη βγάλει καθαρή. Και τώρα? Θα κληρονομήσει τον υπόκοσμο? Θα βρεθεί να ελέγχει τον Conrad που άξαφνα επέστρεψε στο show? Θα απλώσει τα χέρια της (και τα γυμνά πόδια της) στην κοινότητα Majestic? Me likey! (Αν και θα μπορούσα να κάνω και χωρίς το spoiler του preview, ευχαριστώ πολύ.)

Επιπλέον, και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του show μοιάζουν να αναπτύσσουν ξανά δικά τους storylines, ανεξάρτητα από τη Nancy μετά από κάμποσο διάστημα. Ο Silas μπλέκεται στην απαραίτητη για κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της "φυλάω-τον-εαυτό-μου-για-το-γάμο" σχέση, ο Shane έχει κάτι να πει και έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα το πάρει η μητέρα του, ο Kevin Nealon που είναι πάντα στα καλύτερά του όταν παίζει τον εκδικητικό μισάνθρωπο βρίσκει πρόσφορο έδαφος να παίξει όση μπάλα θέλει, ρνώ η Celia επανενώνεται με τη Nancy φέρνοντας και τα δικά της μπαγκάζια πάνω σε αυτά που ήδη είχε η φίλη της. Kαι πλην όλων αυτών, ένα πανέτοιμο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης περιμένει τη Nancy και -να υποθέσω- τον Andy. Ουφ, πολύ πράμα!

Έναν μικρό σχολιασμό θέλω να κάνω για το stunt casting Που η Kohan χτυπιέται οτι δεν είναι stunt casting, και μάλλον την πιστεύω. Η Mary-Kate Olsen προστίθεται στο καστ και αυτό που θεωρούσα απίθανο συνέβη, δηλαδή η χημεία της με τον συμπρωταγωνιστή της είναι όντως τόσο έντονη που κι εγώ θα την προσλάμβανα. Δεν είναι μόνο αυτό που αθωώνει την Kohan, είναι ο τρόπος που είναι γραμμένη η εισαγωγή του χαρακτήρα της. Συνήθως όταν οι παραγωγοί φέρνουν κάποιο όνομα στη σειρά, φροντίζουν η πρώτη του σκηνή να είναι κάπως κράχτης, να φωνάζει ΚΟΙΤΑΧΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ! Εδώ όμως, η Olsen είναι background, μπροστά είναι ο Silas και το ξεκαρδιστικό πάρε-δώσε του με έναν παππούλη, και αν δεν ήταν η συγκεκριμένη ηθοποιός στο ρόλο δε θα δίναμε ιδιαίτερη σημασία στο χαρακτήρα της μέχρι το τέλος της σκηνής όταν και την κοιτάει ο Silas.

Eίμαι βέβαιος πως αυτή η εισαγωγή έγραφε πιο αποτελεσματικά στο χαρτί, και μόλις ολοκληρώθηκε η σεκάνς φοβήθηκα προς στιγμήν οτι με παρόμοιο τρόπο (και άθελά της) η Olsen θα κλέβει στιγμές που δεν υποτίθεται πως την ανήκουν. Όμως το follow-up δίλεπτο μου άλλαξε γνώμη, και με έκανε *καρα-gasp* θετικό απέναντι στην προοπτική 10 ακόμα επεισοδίων με αυτήν στο show. Για να δούμε πώς θα πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου