The Brooke Smith double-bill


Την αγαπώ από τότε που είδα το "In Her Shoes" και το season 2 finale του Grey's Anatomy μέσα στην ίδια εβδομάδα, οπότε το να την έχω ταυτόχρονα σε δύο από τα shows που παρακολουθώ τακτικά αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Spoilers για τα latest Grey's Anatomy και Weeds.

Grey's Anatomy:
Πολύ καλά νέα λοιπόν η έλευση της Dr. Hahn και όχι μόνο γιατί συμπαθώ πολύ την ηθοποιό που την ερμηνεύει, αλλά και διότι ως χαρακτήρας έμοιαζε ενδιαφέρουσα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, πριν δυο χρόνια. Για να μην σχολιάσω δηλαδή και την ενδεχόμενη κατεύθυνση όπου η Cristina τα φτιάχνει ΚΑΙ με αυτήν-- αν ήρθε ο καιρός το show να προσθέσει επιτέλους έναν gay χαρακτήρα στους regulars του, ας είναι η Hahn αυτός ο χαρακτήρας. Καιρός να βγουν ξανά από τη ντουλάπα (no pun intended!) όλες αυτές οι φήμες περί bisexuality της Cristina...

Κατά τα άλλα το επεισόδιο μου άρεσε πολύ σε γενικές γραμμές, για τη βίαιη αντίδραση που είχαν όλοι στο άκουσμα των νέων για τον George και την Izzie, για την επιστροφή της Ava ή όπως τη λένε, για το φλερτάρισμα της Callie με τον Sloan (yes, please!), για το humanizing της Meredith που πραγματικά το είχε ανάγκη, και για το τέλος -υποθέτω- της παρουσίας του Edward Herrmann. Ο χαρακτήρας του δεν έβγαζε νόημα, και ο αποχαιρετισμός ήταν ταιριαστά random, αλλά τον απόλαυσα για τον πολύ απλό λόγο οτι τον Herrmann θα τον έβλεπα να πρωταγωνιστεί στο "Phone Book: The Movie."

Έχω όμως δύο τεράστια παράπονα που χαλάνε κάπως την ευχάριστη γεύση. Το ένα αφορά το οτι η Shonda θεωρεί φαινομενικά ένα και το αυτό τη σχέση της Meredith με τον Derek με αυτήν της Izzie και του George. Κάπου έχω την εντύπωση οτι το να κοιμάσαι με κάποιον που είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του (κι οταν λέμε διάσταση εννοούμε διάσταση απόστασης Seattle-L.A.) δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να τον ωθείς να απατήσει τη γυναίκα του με την οποία έχουν μόλις παντρευτεί, μένουν μαζί, και συν τοις άλλοις την βλέπετε κι οι δύο καθημερινά στη δουλειά. Ήλεος!

Επιπλέον, αν η κατάσταση με τη Bailey πάει εκεί που όλοι νομίζουμε οτι πάει, θα τσαντιστώ πάρα πολύ. Ένας χαρακτήρας υπήρχε στο show με νορμάλ συζυγική κατάσταση, αλλά φαίνεται οι συγγραφείς της σειράς δεν ξέρουν να διατηρούν τέτοιους χαρακτήρες ενδιαφέροντες, εξ ου και ο ρόλος-background extra που είχε η Bailey σε όλη την 3η σεζόν. Ίσως θα έπρεπε να πάρουν συμβουλές από τον Jason Katims και το πώς γράφει τους Taylors στο Friday Night Lights.

Weeds:
Wow, η Nancy έχει πραγματικά χάσει τον εαυτό της, ε? Η σκηνή που βγαίνει και από πάνω με την χήρα του Peter (η ever-awesome Brooke Smith) ήταν τρομακτική. Μπορεί να σκιαγραφεί την πορεία της προς την κόλαση δίχως επιστροφή? Όχι οτι το να βάζει τα ανήλικα παιδιά της να τη βοηθούν να εμπορεύεται ναρκωτικά δεν αρκούσε, αλλά ως τώρα ήταν αρκετά self-conscious σχετικά με το πόσο ασυγχώρητες είναι οι αποφάσεις της. Τώρα επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ηθικότερο από την Valerie? Nαι, συγγνώμη που θίξαμε την ακεραιότητα της Αυτού Μαριχουανότητάς σας!

Η εν λόγω σκηνή (με μια ακόμα αποστομωτική παράδοση διαλόγου από τη Mary-Louise Parker) εδραιώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που νιώθω πως είναι μια οριστική κατεύθυνση της σειράς προς το τέλος της σεζόν σε 4 επεισόδια. Η έλλειψη κατεύθυνσης ήταν και το μεγάλο μου πρόβλημα φέτος από τη στιγμή που πέθανε ο U-Turn. Η Nancy έχει εμφανώς τσιμπήσει αρκετά από τα κολπάκια του, και περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επερχόμενη κορύφωση σε σχέση με την πορεία του χαρακτήρα της.

Κατά τα άλλα, το επεισόδιο έδωσε περισσότερους λόγους στον Doug να θέλει να εκδικηθεί κόσμο, και ένας ξαμολυμένος Kevin Nealon ελεύθερος να εξαπολύει καφρίλες
στα Jesus freaks της Majestic είναι σχεδόν wet dream, as far as b-stories go. "Cankles!" More, please!

3 σχόλια:

  1. Ante na gyrisei ki ap th Brazilia sto DSM kai tote 8a xoume to triple-bill! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ ναι, την είχα ξεχάσει τελείως εκεί! Αυτά παθαίνεις όταν παρακολουθείς μια σειρά αποκλειστικά πάνω δεξιά στην οθόνη ενώ κάνεις browsing. Θυμάσαι πλοκές, αλλά αν έβλεπα ας πούμε τώρα τη γυναίκα του Peter Krause στο δρόμο, ούτε που θα την καταλάβαινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mou aresi poli i Ava.xerome pou epestrepse :) episis ke i nea xirourgos kali ine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή