'So You Think You Can Dance': Top 10


Αφού καμία άλλη χορογραφία δε με καθήλωσε αυτή τη βδομάδα, ας το δώσουμε στο hip-hop του Dave Scott με τους δύο resident ειδικούς χορευτές. Spoilers μετά το άλμα για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτή είναι η εβδομάδα που τα κρίνει όλα σε αυτό το show. Όπως και πέρσι εδώ ξεκαθαρίστηκαν οι Sabras από τους Kamerons, δηλαδή οι χορευτές που θα έκαναν θαύματα ακόμα και αν δίπλα τους τοποθετούσες ένα κομμάτι ξύλο από τους χορευτές που όλη τους τη λάμψη την όφειλαν στα ασύμμετρα ταλαντουχότερα (εμ) έτερά τους ήμισα (εμ).

Και για να το φέρουμε στα δικά μας, η Chelsie πρακτικά εξασφάλισε θέση στην 4άδα του τελικού με τον τρόπο που κέντησε και στις δύο της χορογραφίες με τον αδιάφορο Gev ο οποίος σωστά και προβλέψιμα μας αποχαιρέτησε. Από την άλλη ο Mark δεν επιβεβαίωσε όσους περίμεναν οτι από το ζευγάρι Chelsie/Mark θα ήταν εκείνος ο breakout star μόλις ανακατεύονταν τα ζευγάρια, και με ένα μάτσο αδιάφορων ερμηνειών βρέθηκε στο bottom 2, θέση που δεδομένης της δημοτικότητας των Twitch, Will & Joshua δε βλέπω πώς θα γλιτώσει την επόμενη βδομάδα.

Στις κοπέλες, είχαμε την πρώτη ουσιαστική έκπληξη της σεζόν, τουλάχιστον πριν δει κανείς τους 10 να χορεύουν. Γιατί μπορεί πριν να ήταν κλειδωμένο ένα bottom 2 με τις Comfort/Courtney, αλλά μετά τα χασμουρητά που προκάλεσαν Mark/Kherington η ξανθούλα δε θα γλίτωνε τον πάτο. Και με δεδομένο το πόσο -συγκριτικά- καλά τα πήγε η Comfort στο στυλ της, εν τέλει η έξοδος της Kher ήταν λογική.

Πάντως γενικά η βραδιά δεν ήταν κακή, αν και η απουσία των Mandy Moore, Mia Michaels και NapTab ήταν εμφανής. (Αλήθεια, γιατί απουσίασαν αυτοί όλοι μαζί;) Και ο Tyce DiOrio που έτσι κι αλλιώς ποτέ δε με ξετρέλανε, μπορεί τώρα να αποχωρήσει; Επαναλαμβάνεται φρικτά. Όσο για το routine των Will/Katee που έπαιζε με μουσική υπόκρουση το ξέρασμα του David Archuleta, αυτό που έχω να πω είναι οτι για πρώτη φορά είδα χορό χωρίς να συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση (δεν άντεχα να το ακούσω αυτό το πράμα πάλι) και το αποτέλεσμα ηταν αναπάντεχα δυνατό. Δοκιμάστε το.

Tα group routines btw ήταν όλα εξαιρετικά: το ομαδικό Bollywood πρέπει να επαναληφθεί με ακόμα περισσότερους χορευτές (και ίσως και καταρράκτες στο background), στης Mia όλα ήταν λυρικά και gloomy και angsty και υπέροχα, και στου -έκπληξη!- Nigel το αποτέλεσμα ήταν τόσο μα τόσο fun fun fun! Τι έκαναν όμως η Mandy και οι NapTab αυτή την εβδομάδα, αν όχι έστω μια ομαδική χορογραφία; Ελπίζω να ανταμειφθούμε next week.

Κλείνουμε με τη ματιά στην περσινή σεζόν, και την jaw-dropping, άρτι προτεινόμενη για Έμμυ hip-hop χορογραφία του Shane Sparks με τη Lauren να χορεύει λες και η μουσική περνάει κυριολεκτικά από μέσα της. Ξανά: JAW. DROPPING!

3 σχόλια:

  1. kala mexri stigmis opos ta eipes
    provlepsima mexri aidias
    lipithika gia tin janthoula
    to bollywood routine emena den me arese(diladi me 10 atoma mono???valte kamia 40aria!!!)
    sto ave maria evgala ton ixo kai itan super!!!!

    episis poso ma poso ma poso kanoun diafimisi tin archuletta???
    eleos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. De mou arese ayth th fora. Yawn oles oi xorografies. K molis akousa ton Archuleta fysika k ekleisa hxeia k gw.

    Poies einai oi alles xorografies apo persy pou brabeythkan gia Emmy? Mia ths Moore k mia tou Robson alla poies? :S xmmmm Logika to pouli+to louloudi aytounou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι άλλες υποψηφιότητες ήταν το πουλί και το λουλούδι του Wade Robson και το table jazz της Mandy Moore. Τέλειο, τέλειο!

    Btw το επεισόδιο της βδομάδας εμφανίστηκε στον θείο τον Δεμονόη. Better late...

    ΑπάντησηΔιαγραφή