American Idol, Top-36: Week Two


Καλύτερα με την έννοια οτι υπήρχαν περισσότερες καλές στιγμές, χρειρότερα με την έννοια οτι δε με βλέπω να τιμώ το iTunes για να κατεβάσω καμία από αυτές. (Αντίθετα με την προηγούμενη βδομάδα που τσίμπησα το 'I Never Loved a Man' της Alexis.)

Jasmine Murray, 'Love Song': Όπως ήρθες! Δεν το βρήκε το τραγούδι σε κανένα του σημείο. Είχε κέφι και προσπαθούσε η κακομοίρα, αλλά το τραγούδι βγήκε χάλια. Και απορώ πάντως γιατί την θάψανε οι παραγωγοί στην αρχή του show. Στα χαρτιά μοιάζει όντως με κάποια που έχει προοπτικές, ασχέτως εμφάνισης εδώ. Σε κάθε περίπτωση, συμπαθής ξε-συμπαθής, είναι τελειωμένη.

Matt Giraud, 'Viva la Vida': Για κάνε ρε λίγο τη φωνή σου να τρέμει να δούμε πως θα ήταν αυτό.

Jeanine Vailes, 'This Love': ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; Δεν έχει σημασία. O συνδυασμός του επαγγελματός της (μπαργούμαν), της φρικτής ερμηνείας, και του outfit (στιλέτα, cutoffs) με κάνει να θέλω να πω πολύ πιο κακά πράγματα από ό,τι θέλω να αφήνω τον εαυτό μου να λέει, οπότε ας πάμε παρακάτω. Αλλά ναι, ωραία πόδια. Να προκρίνουμε αυτά στη 12άδα αντί του Danny Gokey;

ΩΠΑ. Ο Seacrest είπε καλό αστείο, ο Cowell γέλασε αληθινά! ("He's had a few shots tonight.") Τα τραγούδια δε λειτουργούν, αλλά τουλάχιστον είχαμε A Seacrest Moment.

Nick / Norman, 'And I am Telling You': Σκατά. Μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να πω οτι η κωμωδία είναι νεκρή, αλλά βασικά δεν είναι, οπότε θα αρκεστώ απλά σε αυτή τη λέξη. Σκτάαααα! Φύγε! Go join Tatiana.

Nαι, τώρα αυτό συμβαίνει επειδή είπα καλό λόγο προηγουμένως. Welcome back, silly homo jokes. Μας λείψατε. Not. ("Did you enjoy it?" - "In a different way than you did." - "I know.")

Allison Iraheta, 'Alone': ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; Χριστέ μου, προσπαθούν να ισοφαρίσουν το μηδενικό χρόνο που της έχουν δώσει συστήνοντάς την πριν την ερμηνεία της, αλλά είναι μικρή και τόσο νευρική που ο όλος διάλογος είναι τρελά άβολος. Αλλά περιμένετε! Η ερμηνεία είναι καλή! Το οτι έπιασε τραγούδι συνδεδεμένο με την Carrie Underwood δούλεψε υπέρ της γιατί το κοινό του show άμεσα το αναγνώρισε και θα το θυμάται. Το βασικότερο; Ήταν πολύ καλό. Χρησιμοποίησε τη βραχνή φωνή της και πήγε για έναν πιο ροκ τόνο από αυτό που είχε κάνει η Carrie, δίχως όμως να αμελήσει να χτυπήσει και τις 2-3 απαραίτητες μεγάλες νότες της. Καλή παρουσία, memorable εμφάνιση, καλή ερμηνεία, δούλεψε πολύ σωστά το stage, μάλλον όχι έτοιμη στα 16 της για να κερδίσει το show, αλλά για πολύ δυνατή 12άδα είναι ό,τι πρέπει. Considering, κιόλας, το επίπεδο των κοριτσιών φέτος ως τώρα.

Kris Allen, 'Man in the Mirror': ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; Απορία που εξακολουθεί και μετά την non-event 'ερμηνεία'. Xτυπάει κάτι νοτούλες εκεί στη μέση και στο τέλος, αλλά αλήθεια... Άμα το κοινό που δε σε ξέρει κοιμηθεί από την αρχή του τραγουδιού, τράβα ξύπνα το εσύ στο τέλος. Τίποτα, τον έχω ξεχάσει ήδη.

Megan Joy Corkray, 'Put Your Records On': Jesus, όμορφη κοπέλα. Και παρότι της φεύγουν νότες σε σημεία έχει και καλή φωνή. Η σκηνική της παρουσία είναι λίγο άβολη αλλά δε μπορώ να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα χαλάσει αυτό όντως κάποιον. Η κοπέλα ουρλιάζει star. Μακάρι να περάσει, όχι για άλλο λόγο αλλά για να την έχουμε περισσότερο στην οθόνη μας. Πανέμορφη.

Matt Breitzke, 'If You Could Only See': Kρίμα, αλλά έχει απόλυτο δίκιο ο Simon. Τον συμπαθώ πάρα πολύ τον Matt και μου αρέσει πάρα πολύ η φωνή του και τον θυμόμουν από την πρώτη στιγμή περιμένοντας τα live του, αλλά με αυτό... Όχι, δεν θα συμβεί. Σόρι. Εύχομαι αφού αρέσει τόσο πολύ και στους κριτές να δουν πέρα από την flatness και το πόσο αδιάφορη ήταν η εμφάνιση του εδώ, και να τον φωνάξουν πίσω στο wild card show.

Jesse Langseth, 'Bette Davis Eyes': To ζει αυτή εκεί πάνω! Και στο πίτσι-πίτσι με τους κριτές καλή είναι, και το κοινό έπιασε με τα παλαμάκια, και η ερμηνεία της ήταν όντως (too) cool. Βασικά μου άρεσε πολύ, με έπιασε από την αρχή και με κράτησε μέχρι το τέλος. Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι για αυτό το show, γιατί όπως εξήγησε και ο Randy χωρίς να έχει απαραιτήτως αίσθηση αυτού που εννοούσε, εδώ ψάχνουμε μόνο ανθρώπους που μπορούν να τραγουδήσουν Mariah Carey και οι άλλες μουσικές να πα'να γαμηθούν. Αλλά για μένα θα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη αν πέρναγε η Jesse, την οποία -διαφωνόντας με τον Simon- σίγουρα δεν θεωρώ ξεχάσιμη σε αντίθεση με το 80% των υπόλοιπων συμμετοχών σε αυτή τη φάση.

Kai Kalama, 'What Becomes of the Broken Hearted?': Βαρέθηκα πάρα πολύ, δεν μου έκανε απολύτως τίποτα το τραγούδι ή αυτός, και σε μια βραδιά όπου ξεκάθαρα η 3η θέση θα πάει σε κοπέλα, έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία. Επόμενη.

Mishavonna Henson, 'Drops of Jupiter': Εντάξει, αυτή έχει πολύ ωραία φωνή, αλλά κάτι έλειπε για να με ενθουσιάσει. That said, μία ακόμα κοπέλα απόψε που θα ήθελα πολύ να δω στην 12άδα, είτε μέσω της ψηφοφορίας είτε από το wild card show.
Και κάτι πάνω της είναι πολύ συμπαθές και memorable. Βασικά το έχει, αυτό είναι το θέμα.

Adam Lambert, 'Satisfaction': Τον μισώ αυτόν, δεν πειράζει, ε; Εκτός του οτι τραγουδάει γελοιωδώς over the top και δε μπορώ να πάρω σοβαρά ούτε μία νότα που βγαίνει από το στόμα του, στο Hollywood, είχε επιχειρήσει να "διορθώσει" το 'Believe' της Cher με τρόπο και ύφος που μου έφερε αναγούλα. Γιατί φυσικά ένα από τα καλύτερα ποπ τραγούδια που έχουν γραφτεί πρέπει να τα βρωμίσεις για να γίνουν "αληθινή μουσική". Μπλιαχ. Πάρτε αυτόν και τα ουρλιαχτά του μακριά από την οθόνη μου.

(Κάτι που δυστυχώς δε θα συμβεί, γιατί οι παραγωγοί τον σπρώχνουν σαν τρελοί, και οι κριτές εκτίμησαν τις τσιρίδες τόσο πολύ που ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ και αποφάσισαν να τον βάλουν by default στη 12άδα. Ουστ.)

~-~

Will go through: Η θεατρική πριμαντόνα, η Allison, και μετά υποθέτω κάτι ανάμεσα σε Megan Joy και Jesse; Πάντως είναι πολύ κοντά η βραδιά, υπάρχουν 5-6 άνθρωποι με αληθινές ελπίδες να περάσουν.

Should go through: Κατά σειρά Allison και Jesse, μετά Megan Joy, και τέλος Mishavonna.


.

3 σχόλια:

  1. oute mena mou aresei i primantona..kati panw tou fwnazei antigrafi..mporei mono egw na to vlepw etsi alla i don't care..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν είσαι μόνος, hate hate hate μιλάμε.

    Τα αποτελέσματα πάντως περίεργα. Δηλαδή προφανώς θα πέρναγαν Adam & Allison, αλλά ο ΠΟΙΟΣ; που πέρασε 3ος ήταν τρελή έκπληξη. Λογικά Jesse και Megan Joy θα είναι στο wild card show της άλλη Πέμπτης βέβαια. Απλά... περίεργο. Αδυνατώ να τον θυμηθώ τον τύπο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. profanws einai kai allou primantona..kane klik se oles tis foto..
    http://www.wwtdd.com/post.phtml?pk=20401

    ΑπάντησηΔιαγραφή