Gossip Girl 2x24 'Valley Girls'


The spin-off that will never be. :(

Νιώθω σα να ξεγεννάω stillborn baby αυτή τη στιγμή, γράφοντας ποστ για τον backdoor πιλότο μιας σειράς που οι τελευταίες φήμες θέλουν νεκρή. H αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα ποτέ το εμπορικό σκεπτικό πίσω από αυτή την ιδέα. Πόσο να δουλέψεις πάνω στο retro-chic στυλ, και πόσο να σκάβεις το παρελθόν ενός χαρακτήρα μέχρι να πέσεις σε τοίχο;

Εν πάσει περιπτώσει, ακολουθώντας ένα στόρι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να οδηγήσει τη Lilly στους διαδρόμους της μνήμης της, γνωρίζουμε τον νεαρό εαυτό της, δηλαδή την Brittany Snow, η οποία με είχε σε όλο το επεισόδιο σα να κοιτάω σε ένα άδειο google document προσπαθώντας να σκεφτώ πώς να αρχίσω να γράφω ένα κείμενο. Η Krysten Ritter που έκανε την αδερφή της; Έχει χαρακτήρα, μαγνητίζει την οθόνη, θες άμεσα να μάθεις κάτι γι'αυτήν. (Ή έστω να την πνίξεις.) Η Snow; Bland as it gets.

Δε βοήθησε που αυτός ο 'πιλότος' βιάστηκε να βάλει βολική τελεία στα πάντα. Ειλικρινά σας μιλάω, αν δεν υπήρχε σχεδιασμός για spin-off, θα υπέθετα απλώς πως είδαμε ένα random flashback που έκλεισε πάνω στην ώρα για τους τίτλους τέλους. Δεν νιώθω την παραμικρή επιθυμία για να ζήσω περισσότερο στο 1983 της Lilly. Και οι No Doubt; Distracting. Θα λάτρευα την ιδέα μιας σειράς διαδραματιζόμενης στο παρελθόν γεμάτη χαριτωμένους και blatant αναχρονισμούς, και ποιος νοιάζεται για συνέπεια με το self-serious σύμπαν του Gossip Girl; Πώς μπορείς να διηγείσαι μια ιστορία για τα '80s και να το κάνεις με straight face;!

Ο χείμαρρος από συγγνώμες στο παρόν της ιστορίας δε με βοήθησε να χωνέψω καλύτερα το επεισόδιο, αλλά ξέρετε τι την έκανε τη δουλειά; Ω ναι, επιστρέψαμε επιτέλους στις χρυσές εποχές που οτιδήποτε είχε να κάνει με τον οποιονδήποτε συνδυασμό των Blair και Chuck ήταν ο χρυσός κάθε επεισοδίου! Αναρωτιέμαι αν οι συγγραφείς έφεραν μαζί τον Nate και τη Blair μόνο και μόνο για να την οδηγήσουν στη συνειδητοποιήση πως η ζωή δεν είναι το σύνολο των φαντασιώσεών μας, απλώς και μόνο για να κάνουν αυτό το ένα point του χωρισμού τους μετά από το παραμύθι που έγινε πραγματικότητα. Αν ναι, kudos. Αν όχι, τότε μπράβο που κατάλαβαν γρήγορα το λάθος τους.

Είμαι εντελώς sucker για κάτι στιγμές σαν την αλτρουιστική πράξη του Chuck (άσχετα αν στις σειρές σχεδόν πάντα καταλήγουν να επιβραβεύουν τους ήρωες που τις πράττουν), και ο κρύος και στεγνός τρόπος που η Blair παράτησε τον βαρετό κι αδιάφορο πρίγκηπα σφράγισαν το thumbs up μου για το '2009' κομμάτι του επεισοδίου.

Τώρα τι; H reborn bitch Georgina* θα παίξει ρόλο στο φινάλε; H Blair θα τα φτιάξει επιτέλους με τον Chuck; O Rufus θα προτείνει στη Lilly; H Jenny θα κάνει κάτι με το νεκρό κουτάβι που ζει στο κεφάλι της; Η Vanessa θα κάνει οτιδήποτε; Θα αποκαλυφθεί η gossip girl; (Παίρνω στοιχήματα.) Όλες οι απαντήσεις στο φινάλε!

(* By the way, πρέπει να πω, δάκρυσα από τα χασμουρητά στα δύο προηγούμενα επεισόδια. Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ δεν με νοιάζουν αυτά τα stock plots για περίπλοκα σχέδια ξαφρίσματος πλουσίων. Αν ήθελα, ειλικρινά, θα έβλεπα ξανά τα αντίστοιχα επεισόδια του 90210 που τουλάχιστον είχαν και την απίθανη χημεία μεταξύ του Dylan και της αξιαγάπητης Erica, ΟΚ;)


.

3 σχόλια:

  1. ine series finale i season finale? emena mou aresei to malli tis Jennie, na tin afiseis hsuxh

    apo to flashback, mono i Carlo aksize, ti barema to olo thema. a, k i mitera fusika :D

    where's rufus tho?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ερωτήσεις είναι αυτές, θα είχε κοπεί το Gossip Girl και δε θα το ξέραμε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα που το ανέφερες, πλάκα θα'χε να πέσει καμια Kristen Bell στο season finale!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή