Gossip Girl 2x25 'The Goodbye Gossip Girl'



xoxo

Πολύ πράμα μπήκε σε αυτό το season finale, νομίζω πως ήταν πολύ πιο πλήρες και ικανοποιητικό από το περσινό. Σε πρώτη φάση υπήρχε αυτή η ξαφνικά επιθυμία της Serena να αποκαλύψει την ταυτότητα της Gossip Girl, το οποίο ήταν μεν κάπως random και χωρίς ιδιαίτερο λόγο (οοο, τους αποκάλεσε 'δειλούς', σοκ) αλλά από την άλλη έδωσε μια αίσθηση κορύφωσης και gathering of the forces. Όπως και πέρσι, όταν το ίδιο πράγμα συνέβη απέναντι στην Georgina, έτσι και φέτος τελικά η 'μάχη' ήταν κάθε άλλο παρά μάχη, βέβαια, αλλά φέτος δεν ήταν η ταυτότητα του Gossip Girl η ουσία.

Φαντάζομαι πως όλο αυτό έγινε ώστε με έναν τρόπο να μπορέσουν οι συγγραφείς να αδειάσουν τα συρτάρια τους από όλα τα μπαγκάζια που κουβαλάει η σειρά μετά τα 2 πρώτα της χρόνια. Τους φαντάζομαι να αποφασίζουν πως δε σκοπεύουν να κάνουν κάτι με το danglin thread Blair/Uncle Jack ή με το Chuck/Vanessa ή ή ή, οπότε σκέφτηκαν έναν έξυπνο τρόπο να τα σβήσουν όλα μια κι έξω για να έχουμε καθαρό πεδίο για την επόμενη σεζόν. Γουστάρω.

Αλλά ξέρετε τι γουστάρω πιο πολύ; Νομίζω πως ξέρετε. Yeah. Blair/Chuck, baby. Όχι μόνο επειδή επιτέλους συνέβη, αλλά επειδή συνέβη μετά από την πιο καυτή σκηνή στην ιστορία της σειράς, μια σκηνή που περήφανα θα έκανε τον Jayne να αναφωνήσει τη γνωστή του και αγαπημένη ατάκα. Τέλειο ζευγάρι, όταν αυτοί είναι στα πάνω τους, η σειρά βγάζει φλόγες. Καιρός ήταν πια να σταματήσουν οι παραγωγοί να χορεύουν γύρω από αυτό το ζευγάρωμα.

Πέρα από αυτό, από εξελίξεις άλλο τίποτα το επεισόδιο. Η Jenny έγινε η νέα, Blair-approved Queen Bee, ο Rufus έκανε γλυκιά πρόταση γάμου στη Lilly (σωστή επειδή ήταν τόσο πηγαία και καθόλου εφετζίδικη), η Serena apparently αναζητά τον πατέρα της και γι'αυτό το λόγο επέστρεψε ξανά στη σειρά ο Carter (γιατί γιατί γιατί), ενώ σε ένα twist που είχε έρθει η ώρα του να συμβεί, ο γιος των Rufus και Lilly έκανε την είσοδό του, πιθανά ως μέλος του καστ για την 3η σεζόν.

Δε θα είναι η μόνη προσθήκη, καθώς υπονοήθηκε εντονότατα πως θα χορτάσουμε Georgina του χρόνου. Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό που έγινε με την Poppy: Πήρε όντως τα λεφτά πίσω στα πλαίσια του σβησίματος των εκκρεμοτήτων της σεζόν που λέγαμε πιο πάνω, ή απλώς λέει πάλι ψέμματα για κάποιον λόγο; Σε κάθε περίπτωση, θα πάει NYU μαζί με την Blair και τον Dan, οπότε δε θα μας λείωουν οι απαντήσεις του χρόνου.

Η Serena επιμένει ακόμα η σειρά πως θα τη στείλει Yale αλλα πολύ αμφιβάλω. Ο Nate έτσι κι αλλιώς είναι irrelevant (κατάλαβες, Gossip Girl;) οπότε ας πάει όπου θέλει, ενώ ο Chuck είναι πιστευτός ως omnipresent semi-deity, άρα και να μην πάει κολλέγιο μια χαρά θα τα βγάλουμε πέρα. Γενικά έχω εμπιστοσύνη στον Schwartz και την Savage για το τι θα καταφέρουν με την κρίσιμη college season. To OC των ιδίων είναι η μοναδική σειρά στην ιστορία των νεανικών shows που όχι μόνο δεν έπαθε κλακάζ στην πρώτη κολλεγιακή σεζόν, αλλά επιπλέον είδε και την πιο δημιουργική του περίοδο. Ο Schwartz πέτυχε εκεί που στραβοπάτησαν ο Joss Whedon, η Amy Sherman-Palladino, o Rob Thomas και γενικά όποιος έχει δει ποτέ τους χαρακτήρες των σειρών του να γίνονται 18. Μπορεί να το καταφέρει ξανά, ειδικά από τη στιγμή που το Gossip Girl έτσι κι αλλιώς δεν πολυβασίζεται στον σχολικό περίγυρο.

Αυτά για φέτος. Το 2ο μισό της σεζόν ήταν κάπως rocky road, αλλά η σειρά έχει ήδη επιβιώσει πολύ περισσότερο από όσο περίμενα δίχως να ζήσει ουσιαστικό backlash. Very well done. See you in college.


.

11 σχόλια:

  1. ... Αναμένοντας την φάτσα της Blair μόλις δεί την νέα της συγκάτοικο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. No further comments. Συμφωνώ σε όλα for a change. :P

    Ο νέος γιος είναι hawt!! :**
    Θα τα φτιάξει με τη Jenny και μετά θα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο λολ κλισέ αλλά μπορεί να συμβεί.

    Προσωπικά λάτρεψα την college era της Rory. Αλλά πάλι όλα τα λάτρεψα σε εκείνη τη σειρά. Φταίνε τα αρχικά μάλλον: GG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tην college era της Rory κι εγώ τη λάτρεψα εν γένει (όπως και οτιδήποτε σε αυτή τη σειρά), απλά κατά τη γνώμη μου η 4η σεζόν είναι η πιο αδύναμη από τις 6, και έχει να κάνει με το οτι η Palladino 'υποχρεώθηκε' να χωρίσει Rory και Lorelai χωρίς να έχει σκεφτεί έναν τρόπο να το κάνει όλο αυτό να δουλέψει. Αυτό ακριβώς το 'πρέπει' είναι που γονατίζει όλες τις σειρές στην πρώτη τους κολλεγιακή σεζόν, και ακριβώς η απουσία του ήταν που έκανε θαύματα στο OC, το οποίο πολύ απλά τόλμησε να μη στείλει τους χαρακτήρες του στο κολλέγιο. (Ή όχι όλους, τελοσπάντων.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού πω ότι οτιδήποτε έχει σχέση με το Gilmore Girls, δεν δέχομαι πολλά πολλά πέρα από την τελευταία σεζόν :P, να κάνω σχόλιο σπαστικού αναγνώστη, ότι η Σερίνα θα πάει στο Μπράουν τελικά. Επίσης να σε ρωτήσω εσύ που τα ξέρεις αυτά. Τώρα που η Trachtenberg, θα είναι regular cast σε σειρά του NBC, αυτή με τις νοσοκόμες, θα την αφήσουν να παίζει έστω και σαν guest στο GG;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίκιο για Serena, έχασα τη μπάλα με τα κολλέγια!

    To 'Mercy' της Trachtenberg είναι midseason show και θα παίξει προς Μάρτη μεριά, οπότε μέχρι τότε... ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Για την ώρα θα έχει όση άνεση θέλει ο Schwartz να τη χρησιμοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. latrepsa pos ksafnika epestrepsan sto proskinio OLA ta subplots tis xronias! ola ola omos, k eskasan san mpompa stous protagwnistes. trelos epilogos.

    k latreyw little J k Nelly Yuiki, elpizw na doume perissotero tou xronou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσυπογράφω. Το φινάλε ήταν -με μια λέξη- Α Π Ο Λ Α Υ Σ Η και ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανοίγοντας μας την όρεξη για "του χρόνου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. wow they did it!!1
    eida 2 fores to episode kai milame aplos jeskisan ekei sto gossip girl!!!
    ola ta subplots edo kai 2 seasons irthan stin epifaneia kai aplos ta svisame gia na jekinisoume nees peripeteies!!!
    perimeno san trellos 3i season(kai eilikrina tha kathomoun se opoio stelexos tis seiras gia ena hint(toso tsoula!)
    tora peirazei pou kai college na pane poios endiaferetai..afou tha exoume ta apeira skandala na paizoun!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxa, ths ekane protash gamou mastourwmenos!! auth h seira einai ta panta, it's like brothers karamazov!
    ouf ti wraio finale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ ένα σχόλιο έχω να κάνω: ο νέος γιος είναι σαν τραβεστί. Ούτε η Veronica Mars δεν έλαμπε τόσο από το make-up. :P

    Γουστάρω Georgina next season. Επιτέλους, μια σειρά στην οποία η Trachtenberg είναι απολαυστικά εκνευριστική, αντί για σκέτο... εκνευριστική. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Dawn ΕΠΡΕΠΕ να είναι εκνευριστική! (LOL)

    Πάντως κρίμα που θα είναι μόνο για 3 επεισόδια. Αν και ποιον δουλεύουμε, το Nurses θα κοπεί πάραυτα και ο Schwartz θα μπορεί μέχρι και στο καστ να την βάλει τη Michelle...

    ΑπάντησηΔιαγραφή