Lost: Take the fucking pill


Όπως σωστά θα μαντέψατε, η καθυστέρηση οφείλεται σε μια προχωρημένη περίπτωση οξείας couldn't-care-less-ίτιδας. Πάμε να βρούμε λίγη ουσία από ένα από τα πιο ανούσια επεισόδια της σειράς, μετά το άλμα.


Εντελώς not a fan όμως. Το χειρότερο είναι η επιβεβαίωση των φόβων που πολλοί είχαμε μετά τη διασκεδαστικότατη πρεμιέρα, οτι τα flash-sideways απλά θα μας παιδεύουν μέχρι (αν!) καταλήξουν να έχουν κάποια σημασία πέραν του "ας δούμε τι subtle διαφορές θα έχει ο τάδε αγαπημένος μας ήρωας σε αυτή τη διάσταση!". Τις σκηνές της non-Kate με την non-Claire τις αντιμετώπιζα σαν διακοπή για διαφημίσεις, I kid you not. Γιατί συν τοις άλλοις, έπρεπε κιόλας το πρώτο flash-sideways να αφορά τον πιο απωθητικό χαρακτήρα της σειράς. Sigh.

Η ιστορία της Kate στο νησί με τον Sawyer στα έρημα σπίτια ήταν κάπως πιο ειλικρινής και ήταν κάτι που χρειαζόταν ώστε να υπάρχει κάποια συνέπεια στο τι στα κομμάτια συμβαίνει στα κεφάλια αυτών των χαρακτήρων... αλλά επειδή έχω έτσι κι αλλιώς σταματήσει προ πολλού να νοιάζομαι για περιφερειακούς -εν τέλει- χαρακτήρες, χασμουριόμουν κι εδώ.

Εναποθέτοντας τις ελπίδες μου στα non-Kate κομμάτια του επεισοδίου, ήρθα αντιμέτωπος με αυτή τη φριχτή ασθένεια που προσβάλει κάθε ενδιαφέρον sub-plot του Lost: χαρακτήρες που δεν εννοούν να πουν τρία πράγματα ο ένας στον άλλον ώστε να κάνουν μια γαμημένη συνεννόηση. Δε θέλω να γονατίσω το ποστ από τη γκρίνια, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο ατσούμπαλο filler ήταν αυτό το επεισόδιο ακόμα και στα sections του όπου κάτι υποτίθεται πως γινόταν (αποφασίστε τι θα κάνετε με το γαμημένο το χάπι!) αφήνοντάς μας ακριβώς εκεί που ήμασταν και όταν ξεκίνησε.

Με έναν μεγάλο αστερίσκο, την επιστροφή της Claire. Που, μιας και το έχουμε ρίξει στην resurrection-ολογία, να ποντάρω μία στα γρήγορα ότι είναι στην πραγματικότητα η Rousseau; Εκτός κι αν η 'τυχαία' αναφορά στη Γαλλίδα και τις παγίδες της (τώρα στημένες, υποθέτει κανείς, από την Claire) ήταν απλά ένα έντεχνο misdirection.

Ας σχολιάσουμε και τον έξυπνο τίτλο, που είναι παιχνίδι πάνω στο 'What Kate Did' της 2ης σεζόν. Θα είχε πλάκα αν όλοι οι τίτλοι της 6ης σεζόν έπαιζαν με κάποιον παλαιότερο, από επεισόδιο επικεντρωμένο στον αντίστοιχο χαρακτήρα.

Ας πούμε το 'The Constant' θα γινόταν εδώ 'The Constant'.


.

36 σχόλια:

  1. Ηλίθιο, ηλίθιο, ηλίθιο. Ίσως το 2ο πιο ανούσιο επεισόδιο σε όλη τη σειρά. Σπάστηκα πολύ άσχημα. Και η πρεμιέρα δεν ήταν καλή, αλλά τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής σε μερικά σημεία. Μ' αρέσει που έλεγε ο Cuse, "δεν θα μπορείτε να μιλήσετε για 3 μέρες σε fan μετά από το 6x03". Ναι βλάκα, γιατί όποιος μου μιλήσει τον βρίζω απ' την αγανάκτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "the constant" ε; κλαπ κλαπ, μπραβο μαλακα αχαχα

    κατα τ αλλα αυτο που ειπες: γιατι πεταει ο καθενας τη μαλακια του και φευγει ΚΑΠΟΥ, κι ο αλλος δε του λεει "κατσε ρε ανθρωπε, τι εννοεις;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι περήφανος για Constant-joke μου (LOL)

    Αυτό είναι ασθένεια που πάντα είχε το Lost πάντως, απλά γίνεται κάπως ανυπόφορο όταν δε συμβαίνει απολύτως τίποτα άλλο στο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και την 6η χρονια ο θεος αφησε τα προβατα να ξυπνησουν απο τον ληθαργο τους.

    lost(inside a fairytale)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν είδατε το ΜΕΓΑ κοινωνικο-οικονομικό σχόλιο του Lost στο θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που ξεπερνάει το μεγαλείο του BSG όταν έκραζε τον πόλεμο στον Κόλπο.

    Διότι η απάντηση στο “What Kate Does”, είναι το εμφανέστατο: την ταξιτζού.

    Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω εγώ τη δόξα για αυτή τη διαπίστωση. Είναι από μια πολύ σύντομη στιχομυθία σε GMail chat με ένα φίλο, όταν απογοητευμένος κι εγώ από την επιστροφή των παλιών συνηθειών (οι Άλλοι μας συμπεριφέρονται σκατένια και δεν απαντάνε στις εύλογες ερωτήσεις μας που ούτως ή άλλως δεν κάνουμε), αντιπρότεινα τον τίτλο «τι στομπούτσο κάνουν όλοι εκεί μέσα», ο ψηλός, ξανθός και ζούπερ φίλος μου με προσγείωσε και μου είπε απλώς «what kate does: τον ταξιτζή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τραγικό_
    ίσως το χειρότερο ep. όλων των σεζόν.

    έγραφα στο 01-02 ότι ελπίζω να δώσουν ένα τέλος στη σειρά που να σεβαστεί το μύθο που έκτισε, και τους χιλιάδες followers που απέκτησε.

    Αντ'αυτού στο 03 παραδίδουν το πιο ανούσιο, ακατανόητο και αδύναμο ever.. (έχετε δίκιο ΟΛΟΙ, οι διάλογοι είναι τραγικοί:)

    το μόνο καλό που άφησε, ήταν η brilliant σκέψη του Jack να καταπιεί το χάπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kai gw to idio pisteyw, to xeirotero epeisodio kata th gnwmh mou ws twra se olh th seira. GIATI?? Eimaste sto telos, giati to katastrefoun twra??

    Makari o Jack na to xe katapiei...

    P.S. Den katalabainw tpt akomh. Afou "it worked" to parallhlo sympan loipon pou dhmiourgh8hke ti rolo baraei? K mhpws o Miles einai moufa "ghost whisperer"? Elpizw to 4o na aksizei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια χαρα ηταν το επεισοδειακι, ο μονος τροπος να ευχαριστηθεις το λοστ ειναι σαν ενα τεραστιο παζλ που σε καθε επεισοδειο σου δινουν 2-3 κομματακια για να παιξεις...ωστε στο τελος να δεις την πληρη εικονα...

    αν δεν σας αρεσουν τα παζλ, μην βλεπετε λοστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά το παζλ ρε xavier... ρε μην προσάπτετε περισσότερη ευφυΐα στη σειρά απ' οση της αξίζει. Αυτό το επεισόδιο ήταν για τις κυρίες Μαρίκες του Αμέρικα που συμπαθούν την Kate και συμπάσχουν με την έγκυο Claire.

    Πάντως νομίζω οτι οι μεγάλες σειρές είναι αυτές που ακόμα και ένα μέτριο απο άποψη γεγονότων επεισόδιο σε καθηλώνει για άλλους λόγους - Mad Men anyone; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βαρετο ναι, filler οχι!
    μαθαμε τουλαχιστον τι ακριβως συνεβη με την Claire(και τον christian ισως), και τι παιζει με τη "μολυνση" που μας τα χαν πρηξει τοσες σεζον τωρα.Μαλλον μεταβατικο θα το ελεγα εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασικά με την περίφημη "αρρώστια" όλοι είχαμε πειστεί τις προηγούμενες σεζόν ότι ήταν αυτό που πάθαιναν όσοι μπαίναν από το νησί από τις λάθος συντεταγμένες. ΜΕ τα Nose bleeds κλπ.

    Τώρα, Claire και Russeau έχουν το κοινό ότι γέννησαν στο νησί. Ίσως το δέσουν με το άλλο plothole, με το τι έχουν οι έγκυες και ψοφάνε. :)
    Η Sun γέννησε εκτός νησιού οπότε φαντάζομαι δεν θα της έρθει η όρεξη να τριγυρνά αχτένιστη και να φτιάχνει παγίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δίκιο περί μεταβατικότητας του επεισοδίου.

    Για την αρρώστια κι εγώ νόμιζα οτι το είχαμε λύσει το θέμα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @xavier

    μαλακιουλα σειρα βλεπεις,δεν βλεπεις το 2001

    oποτε don't flatter yourself boy με ατακες για παζλ

    οσο για την εικονα που θα δεις στο τελος, αυτη θα ειναι οι παραγωγοι του lost να γελανε που ειχαν ολοκληρο πλανητη να ψαρωνει με την παραμυθα τους την ωρα που γεμιζαν τις τσεπες τους


    και ενα μπραβο στον dexter που δεν τρωει το κουτοχορτο κ λεει τις πικρες αληθειες διχως φτιασιδωματα για παζλ κ lego

    επιτελους καποιος που δειχνει το τσουτσουνακι του γυμνου αυτοκρατορα,την ωρα που ολοι τον παρουσιαζουν ντυμενο κ με 'προσοντα'


    υγ : αμα θες να δεις παζλ με αρχιδια, (ξανα)δες το wire.



    46+2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Claire και ο Sayid πεθαναν και εγιναν claimed απο καποια σκοτεινη δυναμη.Γι αυτη τη μολυνση λεω, και αυτη μαλλον εννοει η Rouseau (οι συνεργατες της περασαν στη σκοτεινη πλευρα )και αναγκαστηκε να τους σκοτωσει.Αντε να δουμε πως θα ειναι η Claire κακια τωρα (που ειναι "μολυσμενη" ενω η Rousseau δεν ηταν..και τελικα ουτε τρελλη πρεπει να ηταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμ, αυτό βγάζει νόημα. Αλλά ταυτόχρονα θα ακυρώνει τη θεωρία οτι ο Sayid είναι τώρα ο Jacob.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalo/metrio epeisodeio for me. epitelous CLAIRE ksana!!! mou ti spaei p o jack pleon kanei synexeia erwthseis alla (den) pairnei apanthseis me to tsiggeli...
    Foveri i skini Sawyer-Kate. To yperixografhma ths Claire pantws exei imerominia 22/10 kai oxi 22/9/2004 pou egine i arxiki pthsh. XMMMMMMMMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι, απο οτι θυμαμαι, ο Ρομπερτ ειναι αυτος που εχει τρελαθει και θελει να σκοτωσει τη Rouseau. Αλλο αν τον προλαβαινει. Ο Σαγιντ εχει γινει claimed απο καποια δυναμη.Τωρα παιζει να μην ειναι η σκοτεινη δυναμη (βλ. Claire κλπ) και να ειναι η αντιστοιχη "καλη"(jacob)?? θα το δουμε συντομα πιστευω..Το sideway πολυ μαπα παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βαρετό με όλα τα προβλήματα που ανέφερες. Ευτυχώς το είδα φαγωμένος και πιωμένος μετά από τα applebees και ήμουν σε κατάσταση αφασίας... γέλασα κιόλας με τη Kate να προσπαθεί να κλάψει, τον Jack να τρώει ξύλο για να μην μας πεθάνει και την αποτυχημένη permanent της Claire.

    Άλλο η αρρώστια από τις χωροχρονικές/ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές του νησιού και άλλο αυτό. Προφανώς είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη γαλλική ομάδα με τη Claire να γίνετε μια άλλη Rousseau και ο Sayid να τρελένεται σαν τους υπόλοιπους Γάλλους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταλήξατε μερικοί στο προηγούμενο ότι ο Sayid θα ήταν o Jacob και κάτι μου λέει ότι η Kate θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη (ή με αποτυχημένη permanent ala Claire).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kati tetoio...misery does not love company h allios:lost rule1356:ola ta episodia me frontrunner thn kate einai klapes....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και κάτι ακόμα που ίσως δε δίνει τόσες πιθανότητες ο Sayid να είναι ο Jacob:
    ο Man_in_Black\Black_Smoke δεν μπήκε στο σώμα του Locke, απλά πήρε τη μορφή του (το νεκρό σώμα υπάρχει ακόμα.

    Ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι αυτό σωστό. Μας τη σκάσανε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό έπρεπε να είναι το αρχικό post. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Claire: (κλαίγοντας)Άφησέ με να φύγω, σε παρακαλώ.
    Kate: STFU, δεν έχεις να πας πουθενά, κουφάλα χαλάς τη σειρά.

    ...δέκα λεπτά μετά...

    Kate: Φύγε!
    Claire: Και οι βαλίτσες μου;

    .....μισή ώρα μετά....

    Kate: Έλα να σε πάω με το ταξί όπου πηγαίνεις. (με το κλεμμένο ταξί, το οποίο στην αστυνομοκρατούμενη και παρακολουθούμενη Αμέρικα, δεν έχει εντοπίσει/καταδιώξει κανείς).

    Κάπου εδώ λυγίζουν και οι σκληροπυρηνικοί του lost νομίζω.

    Αχ, βαχ. Ελπίζω να έρχονται καλύτερες μέρες στη σειρά. Και να τελειώσει απαντώντας σε μερικά τουλάχιστον ερωτηματικά. Έτσι για το gamoto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το επεισόδιο ήταν βαρετότατο, όπως κάθε Kate-centric δηλαδή. Η σκηνή με Sawyer-Kate στην αποβάθρα με το δαχτυλίδι εντελώς cheesy, το flash-sideways εντελώς ηλίθιο και ό,τι να 'ναι(η Claire όχι μόνο ακολουθεί μια τρελή που πριν λίγη ώρα την απειλόυσε και δεν τη δίνει στους μπάτσους αλλά στο τέλος της δίνει και την πιστωτική της;; WTF!!)και οι σκηνές με τους άλλους μια απ' τα ίδια (αυτός ο Γιαπωνέζος μου τη δίνει στα νεύρα). Το μόνο που μου άρεσε ήταν όταν ο Jack κατάπιε το χάπι. Τελικά δεν έγινε και τόσο man of faith ε;
    Ελπίζω να πάει καλύτερα στα επόμενα πάντως γιατί αν συνεχίσει έτσι (σημειωτέον και η πρεμιέρα δεν ήταν το καλύτερο μου) θα βλαστημήσω την ώρα και τη στιγμή που άρχισα να το βλέπω πριν τόσα χρόνια.
    P.S Κι εμένα το The Wire είναι η αγαπημένη μου σειρά ever. Ουφ, ευτυχώς...δεν είμαι μια Ms. Marika. Δε θα το άντεχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνούμε στα περί του επεισοδίου, απλά μόνο ένα σχόλιο ήθελα. Το 'Μαρίκα' εντός του context που πρωτοαναφέρθηκε δεν είχε απολύτως τίποτα να κάνει ούτε με το Wire ούτε με καμία πτυχή όλου αυτού του culture war που έχει δυστυχώς ξεσπάσει. Ήταν απλώς μια σωστή (κατ'εμέ) τοποθέτηση του επεισοδίου στην κατηγορία που του αξίζει, δηλαδή εκείνη των πιο απλών, αργών, προσβάσιμων επεισοδίων, που κατά κύριο λόγο υπάρχουν για να έχουν κάτι να πιαστούν οι θεατές που δεν το πολυκουράζουν το θέμα όπως εμείς. Η Σούλα από το Παγκράτι, που λέει κι ο Πανούτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. No offence για τις Σούλες, τις Μαρίκες, και φυσικά το Παγκράτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @μελίνα: ακριβώς αυτό που είπε ο Tyler, δεν ήταν κανενός είδους επίθεση το σχόλιο "Μαρίκα", δεν περιμένω τους fan του Lost στη γωνία για να τους πω "χα! είδες τι βλακεία βλέπεις;". Κι εγω το βλέπω άλλωστε, τόσα χρόνια. Ήταν ξεκάθαρα ένα σχόλιο οτι το επεισόδιο απευθύνεται στο πολύ casual/maistream κοινό που έχει δημιουργήσει και θέλει (φυσικά) να κρατήσει. No offence στις Μαρίκες και απο μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Green Onion, δεν αναφερόμουν στο δικό σου σχόλιο, με το οποίο κατά ένα μεγάλο μέρος συμφωνώ. Απλά δανείστηκα την έκφραση σου και έτσι φάνηκε πως απευθυνόμουν σε εσένα. Sorry λοιπόν, για την παρανόηση. Στόχος μου ήταν το σχόλιο του/της 46+2 που προφανώς περιμένει τους fan του Lost στη γωνία, για να τους υπενθυμίσει πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή