Fringe: The Man from the Other Side


To Fringe έχει γίνει αληθινά καλό, όχι βλακείες. Spoilers μετά το άλμα και για τα δύο τελευταία επεισόδια.


Ακόμα και το περασμένο επεισόδιο, που δεν το μετράς για μυθολογίας ακριβώς, περισσότερο standalone ήταν, διέθετε εφευρετικότητα, αφήγηση και συναισθηματικό κέντρο που τα ζηλεύεις. Το εύρημα του ταξιδιού στο χρόνο έγινε με εξαιρετικό τρόπο κομμάτι της αφήγησης και το πώς συνδέθηκαν η ιστορία αυτού του άντρα με τον Walter έκανε την κορύφωση τουλάχιστον συγκινητική. Για visuals φυσικά δε συζητάμε, ως συνήθως ήταν καθηλωτικά, και επιπλέον το ταξίδι στο χρόνο λογικά θα μας μείνει για να επανέλθει στην επόμενη σεζόν.

Αλλά για την ώρα έχουν ήδη αρκετό υλικό για να γίνεται κόλαση και τώρα. Ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο σύμπαντα αρχίζει και φουντώνει, shapeshifters πάνε κι έρχονται, ο Newton σχεδιάζει να φέρει στο δικό μας σύμπαν έναν άντρα που δεν ξέρουμε ποιος είναι (αλλά μπορούμε να υποθέσουμε) και τα καταφέρνει με εντυπωσιακό τρόπο. Μια άμεση συνέπεια, ήταν ο Peter να καταλάβει επιτέλους την αλήθεια για το παρελθόν του, με μια ατάκα "I'm not from here, am I;" να φέρει φοβερή βαρύτητα χάρη στον τρόπο με τον οποίον η σειρά έχει χτίσει τη σχέση του με τον πατέρα του.

Και την ίδια στιγμή που η σχέση των δύο αντρών, που έχει ούτως ή άλλως περάσει από 40 κύματα, φαίνεται έτοιμη να διαλυθεί, ο πόλεμος μαίνεται. Η σκοτεινή φιγούρα από την απέναντι πλευρά πέρασε στο δικό μας σύμπαν, στο φινάλε θα γίνει χαλασμός, υποπτεύομαι.

Τώρα, ρεαλιστικά, παίζει ο μυστηριώδης άντρας να είναι άλλος πλην του Walter; Μπορεί να είναι ο Bell; Ψηφίζω alt-Water. Κόλαση.


.

3 σχόλια:

  1. Ναι, πολύ καλό επεισόδιο. Και κλασσικά, εκεί που συζητούσαν αν θα πουν στον Πήτερ την αλήθεια, αν πρέπει, αν δεν πρέπει, την μαθαίνει μόνος του. Καλό αυτό, οδηγεί σε συγκρούσεις γενικά και σε μιούζικαλ επεισόδιο ειδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω Walternative ψηφίζω και να δεις που όλα αυτά θα έχουν γίνει για να πάρει πίσω τον Peternative :P

    Πολύ καλό επισόδειο!
    Μια καθηλωτική σειρά που ξεκίνησε απλά ως ενδιαφέρουσα, με μια μυθολογία που όλο και εμπλουτίζεται.

    Και με εύστοχες ερμηνείες (και ναι, βάζω και της Anna Torv σε αυτές :Ρ)

    Από τώρα σκέφτομαι πως θα περάσω το κενό ανάμεσα στις σεζόν, αφού σίγουρα το φινάλε της 2ης θα είναι τελείως cliff hanger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, μωρή φριντζάρα!

    Κάτι έγινε στη δεύτερη σαιζόν.

    Παρ' όλο που υπήρξαν λίγα μέτρια επεισόδια, τα υπόλοιπα είναι μπόμπες.

    Άλλαξε κάτι; Προστέθηκε κάποιος σεναριογράφος; Ή έφυγε κανένας κουράδας; Έχει ακούσει κανείς κάτι; Έτσι πληροφοριακά.


    Κι εγώ θα ήθελα αλτ-ουόλτερ, αλλά μήπως είναι πολύ προφανές για τα δεδομένα σειράς-δημιουργού; Βέβαια, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον ο οποίος θα μας κάνει να ξεράσουμε awe. Αυτό όμως είναι και το νόημα του μη προφανούς. Τέσπα.

    Μόνο που βλέπεις οργιάζουσες φαντασίες με movie-like γραφικά, φτάνει.


    Η λεκτική επαλήθευση είναι fnigre.
    Booyakasha!

    ΑπάντησηΔιαγραφή