TrailerWatch: Rubicon



Right. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν αυτό με εξιτάρει ή μου προκαλεί χασμουρητά. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν των ιστοριών με συνωμοσίες, για την ακρίβεια μάλλον τις ψιλο-σιχαίνομαι. Ακόμα χειρότερα όταν είναι σειρές: Οι παραγωγοί ποτέ δεν έχουν ιδέα πού πάει το πράγμα, η κατάσταση μπλέκει και μπλέκει και μπλέκει, και γενικά το να τραβήξεις το χαλί κάτω από τα πόδια του θεατή γίνεται αυτοσκοπός και υποσκάπτει την παραμικρή αίσθηση δραματουργίας. Και κάπως έτσι ένα θαυμάσιο mini-series 13 επεισοδίων γίνεται ένα ατελείωτο επεισόδιο των Looney Tunes. Ένα παράδειγμα μόνο αυτό.

Όμως το Rubicon πληρεί κάποιες προϋποθέσεις για να κάνει τα πράγματα σωστά. Πρώτη και κυριότερη εκ των οποίων ότι έρχεται στο AMC. Το καλωδιακό κανάλι έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των original scripted σειρών, και ως τώρα εκτός του Rubicon έχει επιλέξει 3 σειρές και ένα mini-series: Το Mad Men και το Breaking Bad δεν χρειάζονται συστάσεις. Για το Walking Dead
τα είπαμε πρόσφατα, θα σκίζει. Είχαν κάνει και το remake του Prisoner σε μορφή mini-series, το οποίο αν δε θέλουμε δεν το μετράμε, αλλά ΟΚ, αν μη τι άλλο ήταν φιλόδοξη και ευγενής αποτυχία.

Η ουσία είναι ότι εκεί μοιάζουν να ξέρουν τι κάνουν, και δε θα μας έδιναν ένα θρίλερ συνωμοσιών αν αυτό δεν πληρούσε κάποια ποιοτικά στάνταρ. Επιπλέον το τρέιλερ παρουσιάζει ενδιαφέρον σε δράση και σε πρόσωπα. Στη σειρά εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο James Badge Dale (που ήταν κρέας στο 24 αλλά γουστάραμε στο Pacific), η Miranda Richardson, η Lily Taylor, o Harris Yulin, ο Δικαστής Phelan από το Wire (που βαριέμαι να ψάχνω στο imdb πώς τον λένε) και αρκετοί ακόμα. Κι αν ο Jason Howritch που γράφει δεν έχει κάποιο ιστορικό που να μας λέει κάτι, η εμπιστοσύνη του AMC για την ώρα αρκεί, ενώ η παρουσία του βετεράνου Allen Coulter πίσω από την κάμερα δε μας χαλάει: Οι Sopranos ήταν από τα πιο καλοσκηνοθετημένα shows που έχουν εμφανιστεί ποτέ.

H πρεμιέρα είναι την 1η Αυγούστου.

.

11 σχόλια:

  1. Συνήθως αυτά βγαίνουν και πετυχημένα.
    Φαντάσου πριν 3 χρόνια να περιέγραφες μια καινουργια σειρά από τον gilligan, που το αξιότερο που είχε κάνει ήταν κάτι x-files, και η ιστορία ήταν ένας καρκινπαθής χημικός που μπλα μπλα. Yawn.

    Σήμερα το προσκυνάει -και- ο Ryan.

    Μου άρεσε το trailer. Είχε κάτι το ψυχασθενές. Αρκεί να μην πατήσει μόνο στο κονσπίρασι κομμάτι. Αν και δεν νομίζω να το έπαιρνε το amc αν ήταν μόνο αυτό.


    Απ' την άλλη, όταν κάποτε διάβαζες το στόρυ του JFC έκλανες πάνω σου από ενθουσιασμό, εγώ τουλάχιστον, επηρεαζόμενος βέβαια και από τον δημιουργό, αλλά να που πλέον ούτε στο official site δεν το περιλαμβάνουν. Καλά αυτό πιθανότατα να είναι άλλη ιστορία. Η σειρά παραμένει πείραμα ατομικής βόμβας, που θάφτηκε κάτω από το μετρό, γιατί μάλλον δεν ήσουν τόσο παλαβός για να τη χωνέψει το μυαλό σου. Ανόητε τηλεθεατή. Μουχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nomizo oti tha diksoun ton piloti autin tin kuriaki, meta to finale tou breaking bad kai opos eipes i upoloipi seira tha paixtei ton Augousto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eixame kai persons unknown premiera xthes...
    tha dei3ei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αλλά να που πλέον ούτε στο official site δεν το περιλαμβάνουν. Καλά αυτό πιθανότατα να είναι άλλη ιστορία."

    Και το ΟΖ βγάλανε και το Rome και άλλα...πολύ κρίμα. Παλιές σειρές ΟΚ αλλά σημάδεψαν ρε γαμώτο, κρατήστε τις τουλάχιστον τυπικά, για την αίγλη! Εννοείς τίποτα παραπάνω με το "άλλη ιστορία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην το παίζω ότι ξέρω τίποτα παραπάνω. Υποθέσεις κανω. Απλά με όλα αυτά που έγιναν τότε με το αν θα γινει τελικά 4η του deadwood, και ναι θα γινει, και τελικα οχι, και ισως 2 ταινιες κλπ. Μ' αυτά και μ' αυτά τελικα ο milch ξεκινησε το jfc, και το ΗΒΟ εσπασε τα συμβολαια των ηθοποιων του deadwood. Το οποιο deadwood λειπει και αυτο απο τη λιστα του site. Εν τω μεταξύ, deadwood και και JFC(και το σοπρανος) ήταν ολα αγορα απο τον albrecht, του πρωην προεδρα, ο οποιος ειναι φιλος καλος τού μιλτς. Ο albrecht τοτε ενω το deadwood ηταν ακομα στο αν θα συνεχισει ή οχι, ειχε κατι μπλεξιματα στο λας βεγκας και κατι σουρωματα κλπ, και τελικα πηρε ποδι απο το hbo. O Μιλτς φυσικο και επομενο τον υποστηριζε.


    Γινονται ολα αυτα, αλλα παλι για ΗΒΟ θα γραψει.
    Αν ελειπε και το σοπρανος απο το σιτε, θα ειχα λογο να πιστευω οτι παντου τελικα υπαρχουν μαλακες εγκζεκιουτιβες, αλλα τωρα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω.

    Και για αυτο που λες, οτι ειναι παλιες σειρες, δεν νομιζω να τους εμποδισε αυτο. Δεν λεμε να βαλουν και τις ιστοριες απο την κρυπτη, αλλα εχουν ηδη μεσα το six feet under. το jfc ηρθε αργοτερα. και το deadwood.

    Ποιος ξέρει. Ειναι πράγματι κρίμα πάντως.


    Tyler σ'το γαμησα το θεμα. Σορρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. No worries man, κουβεντούλα κάνουμε, όχι κοντρολαρισμένο ντιμπέιτ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ παιζει ο πιο κακος ηθοποιος (εντελως χαλια) απο το Pacific (πολυ πολυ χαλια σειρα)..
    Δε νομιζω να αντεξω να το δω με αυτον τον αταλαντο για πρωταγωνιστη, κριμα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσχετο (κάνε κάπου κάπου ένα γενικό ποστ για να γράφουμε τέτοια μικρά ), από Δευτέρα το Daily Show θα έχει τον Oliver στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχε και στο χθεσινό ένα γαμάτο ρεπορτάζ.

    Και ο SPartacus ξεπέρασε τον καρκίνο. Nice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια και τα δύο!

    (Σήμερα η Βδομάδα από την Κόλαση τελειώνει, οπότε το weekend θα ξαναπιάσει ρυθμό το blog.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. nai epoxi mundial tha milame gia th sookie... an kai to finale tou breaking bad einai karamust this week.dark,btw ti omada ypostirizeis;ego ENGLAND.Latrevo tin iroiki tous aftokatastrofi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Και δε γαμιέται; Θα κάνω ποστ για το Μουντιάλ, στην τηλεόραση παίζεται κι αυτό :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή