Pretty Little Liars: The secret



To θερινό σκέλος της πρώτης σεζόν της ένοχης απόλαυσης του καλοκαιριού (*) έφτασε στο τέλος του. Η πρώτη σεζόν συνεχίζεται τον Ιανουάριο (**) και μέχρι τότε μένουμε με ένα διαολεμένο cliffhanger. Spoilers εν συντομία μετά το άλμα.


(*) Ποιο True Blood; Το True Blood είναι τουλάχιστον David Milch μπροστά στο PLL.


(**) Και σε αυτό το σημείο απλά θέλω να αναρωτηθώ και φωναχτά για ποιο λόγο δύο ντουζίνες επεισοδίων που τις χωρίζουν 5 μήνες, θεωρούνται κομμάτια της ίδιας σεζόν. Σαν προγραμματισμός βγάζει νόημα, απλά πρόκειται ουσιαστικά για δύο σεζόν που η κάθε μία έχει το δικό της arc, την κορύφωση, το cliffhanger. Γιατί να τις κολλάς μαζί στα χαρτιά; Για να μπερδεύεις εμάς που έχουμε OCD; :P

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία ψευδαίσθηση (ή ιδιαίτερη θέληση) πως θα δω τη σειρά ποτέ να εξηγεί ποιος/ποια είναι ο/η "Α" (αν και
ξεκάθαρα είναι η Gossip Girl, duh!), οπότε κάθε είδους ανατροπή ή αποκάλυψη δε μου δημιουργεί ποτέ αντίδραση του τύπου "ω ρε φίλε, ναι/wow!", αλλά κυρίως "γαμάτο, γιατί όχι!". Και κυρίως, πολλά κρίνονται από την εκτέλεση.

Οπότε δε θα μπορούσα να έχω παράπονο από ένα sort-of-season-finale που έχει τον Toby σε εντυπωσιακή και ψιλο-creepy επιστροφή, που τον στήνει στον τοίχο ως υποψήφιο δολοφόνο, και που εν τέλει γυρνάει τελευταία στιγμή για να μας δείξει όχι αυτόν, αλλά τον Ian (who?) της αδερφής της Spencer, και μάλιστα με γαμάτο τρόπο. Διότι είχαμε την Hanna να τρέχει φωνάζοντας ότι κατάλαβε ποιος είναι ο δολοφόνος (και τον/την "Α" να το επιβεβαιώνει στα υπόλοιπα κορίτσια μέσω κινητού λίγο αργότερα), να την χτυπάει αυτοκίνητο αφήνοντας την apparently νεκρή (αλλά μαντεύω ότι θα είναι περίπου εξίσου νεκρή με τον Chuck Bass), και μετά στα καπάκια την κάμερα στο μυστηριώδες βίντεο της Ali να γυρνάει και να αποκαλύπτει το πρόσωπο του μυστηριώδη εραστή, του Ian.

Καλή φάση, fun stuff, με τα συνήθη ερωτικά μπλεξίματα από γύρω, ένα ερώτημα για προίκα ως τον Ιανουάριο (είναι ο Ian o "A";) και το λατρεμένο σταθερό moral για βάση της τούρτας: Ό,τι και αν κάνεις είναι αποδεκτό, αρκεί να μην το κρύψεις από τις κολλητές σου.

Είπε δηλαδή καμία τους τίποτα στην Spencer όταν τους αποκάλυψε την κακή της συνήθεια; (Άλλοι πχ τρώνε τα νύχια τους, η Spencer την πέφτει στους γκόμενους της αδερφής της.) Τίποτα! Αφού ήταν ειλικρινής μαζί τους όλα καλά. Το ίδιο κι αν επιδίδεσαι σε μαραθώνια making out sessions με τον καθηγητή σου. Ή αν πηγαίνεις στον χορό με αυτόν που υποψιάζεσαι ότι μπορεί και να σκότωσε την καλύτερή σου φίλη. Γενικά όλα είναι αποδεκτά- αρκεί να το μοιραστείς με αυτούς που πρέπει να το μοιραστείς.

You know what; Αυτός ο τρόπος σκέψης ίσως να μην είναι τελικά τόσο λάθος όσο νόμιζα ότι είναι. Κάτι σαν την ίδια τη σειρά δηλαδή.



.

13 σχόλια:

  1. Περίμενα πολύ καιρό post για PLL! Ωραία!

    Καλό το φινάλε αλλά περίμενα να μάθουμε ποια/ποιος είναι η "Α". Ελπίζω να κάνουν την αποκάλυψη στα καινούργια επεισόδια. Έχω σύνδρομο Lost, άμα έχει μυστήρια, θέλω απαντήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (**) Φαίνεται πως δεν ανήκεις στη μειοψηφία που περιμένει κάθε φορά ένα πεντάμηνο μετά το mid-season finale για την επιστροφή της πιο συμπαθητικής νεανικής σειράς τα τελευταία 3 χρόνια (για το Greek αναφέρομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @vie2dance: Άσε, τους βλέπω να το τραβάνε για πάντα αυτό το μυστήριο.

    @Darkcity: Δεν το έχω δει καθόλου το Greek, όχι, παρά τα καλά πραγματάκια που ακούω. Έχω καλύψει πολλές τρύπες αυτό το καλοκαίρι, ίσως προλάβω να το τσεκάρω κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αίσχος, δεν ήξερα ότι θα το κόψουν έτσι!

    You're bearer of bad news. :P

    Η Τζένα πώς έγινε από Κάβανω Μάρσαλ στα ξαφνικά είναι απορίας άξιο. Το ξέχασαν οι σεναριογράφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις είδα το mid-season finale (τη φράση κι αυτή!).

    Να αρχίσουμε να ποντάρουμε για τον/την Α; Ποντάρω στην αδερφή της Spencer.

    JANUARY CAN'T COME FAST ENOUGH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den pisteyo oti tha deijoun apo tora pois/poia einhai o a...an kai exontas diavasei ta books(nai pia to exo kapsei episima!!)einai para polly noris....kai pisteyo oti oute aytoi perimenan tetoia epityxia!!!

    giati an pame me ta vivlia to proto epeisodio htan sxedon olo to proto vivlio!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς συγκεκριμένα spoilers, όποιος/όποια έχει διαβάσει τα βιβλία ξέρει να πει αν είναι ίδια και μετά το πρώτο βιβλίο, που όπως λέει ο george είναι ίδιο με τον πιλότο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχοντας διαβάσει summaries των βιβλίων, νομίζω οτι έχουν πάρει κάποια στοιχεία απο τα βιβλία και κάποια καινούρια, δικά τους, και τα έχουν ανακατέψει χρονικά.

    Πχ το cliffhanger με τη Hannah στο τελευταίο επεισόδιο ήταν το cliffhanger του τέταρτου ή πέμπτου βιβλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. genikos kanane ena mix and match!!!!alla entajei to megalo mystiko einai o/h a....ara mexri na ginei ayto exoume na doume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ λέω οτι η Α είναι η Mona. Πάντως, τι σκατά φίλες ήταν με την Άλισον, η οποία είχε καλή πλευρά "if you get to know her", τ'άντερά της δε συμπαθούσε η μακαρίτισσα.

    Τέλειο το Camp Mona πάντως, μέχρι και "blow me" tent είχε, lol.

    A, δίνω κι εγώ μια ψήφο εμπιστοσύνης για το Greek!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. E, ξέρεις πώς είναι τώρα αυτά τα κοριτσάκια. Όταν είναι χαρακτήρες σε teen dramas. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα είδα όλα! Έχω πρόβλημα;!

    Και γω όπως η Νατ, ποντάρω σε Μόνα. Είναι αν μη τι άλλο προφανές μιας και είναι δευτερεύων χαρακτήρας που πριν ήταν σκουπίδι και τώρα είναι 2η queen bee. Επίσης η σειρά έχει δείξει την απόλυτη απέχθειά της στις "φιλενάδες" μιας και είναι γεμάτη κακία και ειρωνία στο κάθε τι.

    Πλας, τη μισούσε και η Α. Οπότε γιατί όχι. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς το γιατί, μιας και η Χάνα της φερόταν πολύ καλά. Μαλλον επειδή είναι 16 χρονών με ψυχολογικά απ' το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή