Survivor: Redemption Island

Το καλύτερο πρώτο επεισόδιο Survivor εδώ και πολλά χρόνια.

Η παραφιλολογία πίσω από αυτή τη σεζόν, και το twist της, και την νιοστή επιστροφή του Boston Rob, και την 3η συμμετοχή του Russell σε 4 σεζόν, κτλ κτλ, ήταν ωραία για να περνά η ώρα, αλλά στην τελική ένα πράγμα έχει σημασία όταν αρχίσει το παιχνίδι: Να είναι καλό. Όλα τα άλλο είναι περιφερειακά.

Και τελικά το Redemption Island παρόλη την τεράστια συζήτηση που είχε προκαλέσει από μήνες πριν παιχτεί (τολμώ να πω ότι περισσότερο μιλάγαμε γι'αυτό στη διάρκεια της 21ης σεζόν, παρά για εκείνη που βλέπαμε) είναι απλά γαμάτη TV. Τουλάχιστον έτσι δείχνει η πρεμιέρα. Γιατί κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στον εθιμό του show στους δύο infamous αστέρες του και στην ανάγκη εισαγωγής νέων προσώπων. Από εκεί ξεκινάνε όλα, τόσο απλό είναι το ζήτημα.

Σε όποιον έχει δει λίγες σεζόν Survivor θα ήταν εμφανές ότι η συμμαχία της αποτυχίας θα έπαιρνε την άγουσα με το καλημέρα, και όντως αυτό συνέβη. Όπως σημείωσε κι ο φίλος Μανώλης, συμμάχησαν τρεις, και στο τέλος κατέληξαν να πάρουν ψήφους αυτοί οι τρείς μόνο. Fail, ναι; Αλλά και γαμάτη τηλεόραση. Διότι ο Former Federal Agent ήταν αυθεντικός, απολαυστικός τρελός, όχι από αυτούς τους φτιαχτούς TV-crazy τύπους α λα Dragonslayer ή τα φρικιά που πάνε στις οντισιόν του American Idol. Όχι, ο τύπος ήταν αυθεντικός, αγνός, τρελός. Ο τρόπος που διέκοπτε όλους, που δεν είχε συναίσθηση μυστικού, που δε μπορούσε να προφέρει το όνομα της συμμάχου του; Priceless.

Η δε Franquesceskaqualalala μπορεί και να είναι η πιο ενδιαφέρουσα και συμπαθητική παίκτρια που έχει φύγει ποτέ από το πρώτο επεισόδιο. Και φυσικά ήταν βασικός λόγος του πόσο απολαυστικό ήταν αυτό το πρώτο tribal council. (*) Από την έκθεση που πήρε κι από το πόσο έμοιαζε να την συμπαθεί και το ίδιο το show, δε θα μου ήταν έκπληξη αν κατέληγε να επιστρέψει στο παιχνίδι μέσω Redemption Island ή έστω να διαρκέσει αρκετά εκεί.

(* Και πόσο WTF-but-amazing στιγμή ήταν όταν ο Rob ΑΠΛΑ πήρε το idol στα χέρια του και της είπε να του το δώσει αλλιώς φεύγει; Δεν είναι τρομερό πώς με απλές κινήσεις και χωρίς πολλά-πολλά έγινε ο de facto αρχηγός της φυλής του; Και κανείς δεν έβγαλε κιχ;)

Τώρα, το Redemption Island twist είναι κάτι που προφανώς ακόμα δεν το είδαμε στην πράξη, αλλά δε με ενοχλεί ως ιδέα. (Είμαι στη μειοψηφία που έτσι κι αλλιώς δε με είχε ενοχλήσει ούτε το outcasts twist των Pearl Islands.) Δείνει μια έξτρα δραματική διάσταση στο παιχνίδι, καθώς κι ένα επιπλέον layer στρατηγικού παιχνιδιού. Και, καθαρά από την πλευρά της παραγωγής, είναι υποθέτω ένα failsafe που αυξάνει τις πιθανότητες τα δύο golden boys τους να φτάσουν και τα δύο στο merge. Διότι φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η δικλείδα μπήκε στο παιχνίδι ακριβώς στη σεζόν που όλοι μεταξύ μας την λέμε Russell Vs. Boston Rob εδώ και μήνες.

Τι γίνεται λοιπόν με τους δυο τους που επέστρεψαν; Η σειρά κατάφερε να δείξει μια αναπάντεχη αυτοσυγκράτηση όσο αφορά στον Russell - όχι ότι δεν είχε πάλι τεράστιο screen time. Είναι ότι σχετικά με αυτό που είχε πάρει ακόμα και στο Heroes Vs. Villains, εδώ μοιάζει φυσιολογικό. (Διότι άσε τη Samoa. Εκεί ήταν 17 κομμάτια άχυρο, και ο Russell. Λογικό να παίζει μόνος του στην κάμερα. Αλλά στο Heroes Vs. Villains ήταν πάλι 50% αυτός και 50% όλοι οι υπόλοιποι all-stars μαζί.) Να το θέσω αλλιώς. Η αφήγηση πάλι επικεντρωμένη στον Russell ήταν, αλλά αυτή τη φορά τελείωσε το επεισόδιο και θυμόμαστε και 2-3 ανθρώπους ακόμα από το tribe του.

Είναι η Νέα Natalie, η οποία δήλωνε όλο περηφάνια και μπρίο ότι "I'll stare him down" και όταν Την Επέλεξε, εκείνη μόνο ποδαράκι πίσω δεν έσπασε από τη χαρά της. Αλλά θα δούμε πώς θα πάει. Όλοι οι υπόλοιποι μοιάζουν να τον έχουν πάρει χαμπάρι. Τρελό stand-out είναι ο Redneck Ralph, όπως και ο τύπος που του έτριβε την πλάτη που τώρα δε θυμάμαι πώς τον λένε, αλλά νωρίς είναι. Μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο και για την winning tribe, οπότε λογικά περάσαμε λιγότερο χρόνο μαζί τους.

Ήταν βέβαια προφανές πως αυτοί θα κέρδιζαν, την γαμάτη πρώτη δοκιμασία. Ομολογώ πως όταν η φυλή του Rob έφτασε στο μέρος με το παζλ μου ήρθαν flashbacks από το Heroes Vs. Villains και τα τρελά comebacks που έκαναν οι villains χάρη στον Rob. Φοβήθηκα (*) πως θα γινόταν κι εδώ η ανατροπή, αλλά σύμφωνα με την Αξιόπιστη Αφήγηση, ο Russell πήρε τον έλεγχο της ομάδας του και τους οδήγησε στη νίκη. Προσφέροντάς έτσι την καλύτερη στιγμή του επεισοδίου, το βλέμα του Russell προς τον Rob με το immunity idol στο χέρι.

(* Ξεκθαρίζω πως σε αυτά τα πρώτα στάδια του παιχνιδιού είμαι με την ομάδα του Russell. Ο λόγος απλός, και δεν έχει να κάνει -μόνο με- φανμποϊσμό. Απλά πιστεύω πως η ομάδα του Rob δε θα τον διώξει ποτέ από το παιχνίδι, όπως και δεν το έκανε. Ενώ αντίθετα φοβάμαι πως η ομάδα του Russell θα θελήσει -βλακωδώς- να τον ξεφορτωθεί. Οπότε για να φτάσουν κι οι δύο στο merge πρέπει όσο γίνεται να κερδίζει ο Russell.)

Όλα καλά λοιπόν για αρχή. Το show μοιάζει να πετυχαίνει μια ιδανική ισορροπία, έχοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και τώρα περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο για να δούμε και στην πράξη πώς λειτουργεί το Redemption Island.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πέρασμα των σεζόν γίνεται όλο και πιο εύκολο να βρει κανείς μπροστά του την λίστα με τα αποτελέσματα του Survivor. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, απλά το ξανατονίζω μιας που αρχίζει νέα σεζόν, ότι η παραμικρή αναφορά σε κάποια τέτοια λίστα ή σε οτιδήποτε την αφορά, δε θα δημοσιευτεί. Έχω καταφέρει να μείνω τελείως unspoiled και θα ήθελα να μείνει έτσι.


.

8 σχόλια:

  1. Απολαυστική η πρεμιέρα, περιμένουμε να είναι έτσι και η υπόλοιπη σαιζόν. :D Team Russell φυσικά κι εγώ, ακριβώς για τους λόγους που είπες. Και όσο κι αν έχω βαρεθεί να βλέπω τη φάτσα του Boston Rob (του έκανα την τιμή να τον δω και στο Amazing Race τρομάρα του), ο τύπος είναι τεράστιος παίχτης και το απέδειξε με αυτό το πράγμα που πήγε να κάνει με το immunity idol. Άψογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε συ με πέθανε που δίπλα από το Former Federal Agent η παραγωγή βάζει και ένα ερωτηματικό
    " Former Federal Agent ? "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως πολύ καλή πρεμιέρα, ίσως η καλύτερη που θυμάμαι από εποχές Pearl Islands με τον Rupert να κλέβει τα πράγματα των άλλων (ωραίες εποχές, τότε δεν έβριζα ακόμα τον Rupert).
    Όσο για τον Russell δεν βλέπω πως μπορεί να τη γλιτώσει δυστυχώς, μόνο αν βρει immunity idols. Γιατί πέρα από τη στρατηγική, που όπως λες θα 'ναι ηλίθιο να τον διώξουν, θέλουν απλά να γραφτούν ως "οι άνθρωποι που έδιωξαν τον Russell", κάτι αντίστοιχο με τον Hatch στο All Stars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι, και κρίνε με όπως θέλεις, είμαι με την ομάδα του Rob για ένα τελείως διαφορετικό λόγο! Δεν θέλω να φύγει από το παιχνίδι η Katrina (ή όπως αλλιως λένε τη 40χρονη φοιτήτρια νομικής) από το παιχνίδι τόσο γρήγορα! Ευτυχώς όμως γι αυτήν όσο υπάρχει ο Federal Agent με το ροζ σλιπάκι στο παιχνίδι έχει ελπίδες να το γυρίσει υπέρ της!
    Υπάρχει η κρυφή ελπίδα βέβαια να γίνει η ανακατανομή των φυλών και να συνασπιστεί με το Russel! Αλλά πόσα ego χωράνε σε μια φυλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος θέλει να βάλει στοίχημα ότι ο Russ θα βρει τουλάχιστον ένα immunity idol χωρίς clue στο επόμενο επεισόδιο; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω αποφασίστηκε. Το "Formal Federal Agent?" με το κόκκινο σλιπάκι είναι το καλύτερο παρατσούκλι παίχτη στην ιστορία του Survivor.

    Φυσικά εννοείται πως θα απογοητευτώ πάρα πολύ αν δεν βρει τουλάχιστον ένα immunity idol ο Russell ή αν του δώσει κάποιος άλλος το δικό του χωρίς λόγο ή αν δεν προσγειωθεί ένα από τον ουρανό κατευθείαν στα χέρια του κτλ. Η πλάκα είναι που οι παραγωγοί έλεγαν μετά την περσινή σεζόν ότι πλέον λαμβάνουν υπόψη τους το 'Russell factor' κρύβοντας καλύτερα τα idols, και ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ μία παίκτρια βρίσκει ένα χωρίς καν υποψία clues. Απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαμάτη πρεμιέρα, ωραίοι οι πάλιοι κύριως ο Rob Που τον έδειξε και περισσότερο λόγω TC και ο τρόπος που χωρίς κανένα ίδρωτα έγινε το κέντρο της φυλής του απ την πρώτη στιγμή.

    Πάντως όσο συναρπάστικο και να ακούγεται μια σεζόν Russel vs. Rob μέχρι τέλους και όλους τους άλλους άβουλα θηράματα πραγματικά ελπίζω να ξεχωρίσει και κάποιος άλλος, έστω ένας. Τρείς σερί σεζόν χώρις ούτε έναν "καινούριο" memorable παικτη είναι πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ta analusame ola sto chat me tyler, den exw na prosthesw fovera pramata

    apla, poso latreuw tin sxesi tis mikris 'Harley Quinn' me ton Russell/Joker. trelo villain adoration.

    ΑπάντησηΔιαγραφή