TitleWatch: The Last Airbender: Legend of Korra


Το Avatar: The Last Airbender (όχι το έκτρωμα του Shyamalan, αλλά η φανταστική σειρά 3 σεζόν του Nickelodeon) είναι μάλλον το αγαπημένο μου τηλεοπτικό animation γιατί πήρε μια θεματική σύνθεση χιλιοειπωμένη και πάνω σε αυτήν έστησε ένα απίστευτα λεπτομερές και τρισδιάστατο σύμπαν χαρακτήρων, εμπλουτισμένο με φοβερούς χαρακτήρες και μια τελικά συναρπαστική ματιά πάνω στην 'προαιώνια μάχη του καλού με το κακό'. Το συναρπαστική δεν το χρησιμοποιώ ελαφρά τη καρδία, όπως όταν θέλουμε να γράψουμε για μια Οσκαρική Ερμηνεία που μας άρεσε, κι επειδή βαριόμαστε γράφουμε ότι ήταν 'συγκλονιστική'. Όχι, το εννοώ το συναρπαστική: Είχα δει τους 3 κύκλους της σειράς σε ένα σάπιο τριήμερο 15αύγουστου πριν 3-4 χρόνια. Πραγματικά βαριόμουν να πέσω να κοιμηθώ.

Όλα αυτά τα γράφω για να υπενθυμίσω σε εμένα κυρίως, ότι η κλισέ βάση στην οποία μοιάζει να ξεκινά το spin-off/sequel series Legend of Korra, δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι άσχημο. Apparently είμαστε πολύ-πολύ καιρό μετά τα γεγονότα της original σειράς, όπου όλα καλά κι όλα ωραία, οι διδαχές του Aang έχουν πιάσει τόπο και η Γη ζει σε μια τόσο αφόρητα αρμονική κατάσταση που έχει για πρωτεύσουσα μια πόλη που λέγεται Republic City. Για όνομα.

Είναι προφανές πως οι δυνάμεις του κακού πρέπει να επέμβουν, για το καλό όλων μας - και φυσικά αυτό θα κάνουν. Με τρόπο που μετά χαράς θα περιμένω να παρακολουθήσω το 2012 όταν και θα ξεκινήσει αυτός ο νέος κύκλος της μυθολογίας του Avatar. (Του κανονικού του Avatar, όχι του άλλου που είναι remake της 'Pocahontas'.)

Τα credits της αρχής του TLA:LoK (ναι, μόλις το νομιμοποίησα αυτό το πράγμα στο μπλογκ μου, σόρι) μπορείτε να τα δείτε στο io9, όπου οι χαραμοφάηδες τα έχουν χώσει μέσα σε μια σελίδα τους και δε μας αφήνουν ούτε embed να κάνουμε.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου