TrailerWatch: Veep


Όπου ο Armando Iannucci μεταφέρει επιτέλους τη βιτριολική πολιτική του σάτιρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και λέω επιτέλους όχι για κανάν άλλο λόγο, αλλά γιατί στο ΗΒΟ θα παράγει επεισόδια σε μεγαλύτερη συχνότητα κα ποσότητα από ό,τι στην Αγγλική τηλεόραση. Δηλαδή έλεος, λες σε κάποιον να δει το The Thick of It και όταν το τελειώσει όλο τον ενημερώνεις πως έχει και ταινία και πανηγυρίζει γιατί θα έχει να δει άλλο τόσο.

Το σκηνικό μεταφέρεται στον Λευκό Οίκο και η ιστορία εστιάζει στην VP που υποδύεται η Julia Louis-Dreyfus, η οποία όπως θα περίμενες από μια τέτοιου είδους κωμική σειρά, δεν είναι ούτε αρκετά προετοιμασμένη, ούτε αρκετά ικανή, ούτε αρκετά αρκετή για να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο. Ο Iannucci γενικά δεν έχει δείξει κανένα δείγμα φτηνού πολιτικού χιούμορ, οπότε είναι από τους λίγους ανθρώπους που θα εμπιστευόμουν ποτέ απολύτως με τέτοιο υλικό.

Οι πολιτικές φιγούρες του στο The Thick of It (και στο υστερικά αστείο 'In the Loop' που ακολούθησε) δεν είχαν δόλιες ατζέντες, δεν ήταν γραφικοί κακοί, δεν ήταν χάρτινοι πολιτικάντηδες που έστριβαν το μουστάκι τους γελώντας μοχθηρά - ήταν απλοί, καθημερινοί, άβουλοι άνθρωποι, μαριονέτες σε μια ιεραρχία συμφερόντων που προέκυπτε περισσότερο ως αποτέλεσμα της αυτόματης λειτουργίας ενός αδηφάγου, γραφειοκρατούμενου συστήματος, παρά ως απόβλητο μιας πολιτικής ατζέντας οδηγούμενη από συμφέροντα ή έστω από ιδεολογία. Αυτό μέσα από έναν χιουμοριστικής στρέβλωσης φακό μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύ πιο ουσιαστικό, αλλά και πολύ πιο αστείο από οτιδήποτε άλλο.

Αναρωτιέμαι βάσει αυτού του τρέιλερ ποιος ηθοποιός θα κρατάει εδώ το χαρακτήρα του Malcolm του Peter Capaldi (ο διασημότερος χαρακτήρας του Thick) ή αν απλά τα χαρακτηριστικά του θα είναι διάσπαρτα σε άλλους. Το σίγουρο είναι ότι προσωπικά θα έδινα Έμμυ στην Dreyfus και μόνο βασισμένος στη σκηνή δευτερολέπτων όπου επεξεργάζεται την είδηση πως ο Πρόεδρος νιώθει πόνους στο στήθος. Το έχω δει μια ντουζίνα φορές στο repeat ήδη απολαμβάνοντας κάθε μικρό στάδιο της αντίδρασής της.

Το Veep του Armando Iannucci κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου, και δε βλέπω την ώρα να κάνει πρεμιέρα για να μην προλαβαίνω να γράφω ούτε γι'αυτό! (#Luck)

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου