DVD: Buffy, Spike, X-Files Collections

Αυτά τα παλικάρια στη Fox δε λένε να το χωνέψουν. Ίσως οι δυο πιο defining σειρές των 90s είναι δικές τους και παρά την 3ετία που, αισίως, μας χωρίζει από το φινάλε τους, δε λένε να τις αφήσουν στην ησυχία τους. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να κυκλοφορήσουν οι παρακάτω συλλογές:
  • Buffy: Curse of the Hellmouth, όπου συλλέγονται 8 επεισόδια με κοινό θεματικό άξονα την τρομακτική (μπου!) φύση του monster of the week. Οι επιλογές των επεισοδίων κινούνται από σωστές (The Wish, Hush) μέχρι τραγικά άστοχες- διάολε, το Halloween ήταν περισσότερο κωμωδία παρά θρίλερ και το Passion ήταν ένα συγκλονιστικό δράμα! Για ποιον τρόμο μιλάμε? Αλλά τελοσπάντων, το βασικό πρόβλημα με αυτές τις συλλογές είναι οτι δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ασχέτως του πόσο καλή είναι η επιλογή των επεισοδίων.

    Στο 2-disc set περιέχονται ακόμα τα επεισόδια The Pack, Helpless, Fear Itself και Same Time, Same Place. Ένα featurette της κακιάς ώρας (δεν το έχω δει, αλλά μπορώ να μαντέψω- 15 λεπτά διάρκεια που θα αποτελούνται από 20'' σχολιασμού απ'τους Joss Whedon, Marti Noxon, David Fury, και 14 λεπτά συρραφής σκηνών) με τίτλο Buffy, the Fear Inside "συμπληρώνει" μια ακόμα ντροπιαστική κυκλοφορία της Fox.

  • Spike: Love is Hell, όπου σε ένα δισκάκι συγκεντρώνονται 4 επεισόδια με πρωταγωνιστή το Spike και θεματικό άξονα, εμ... τον έρωτα. Φυσικά εδώ βρίσκονται το αξέχαστο Lovers Walk (το μεθυσμένο comeback της 3η σεζόν!) και το προφανές Fool for Love (5η σεζόν, με τα φλασμπάκ στις προηγούμενες slayers). Άντε πες δεκτό θεματικά και το αριστουργηματικό Lie to Me (2η σεζόν, του Joss Whedon), αλλά πραγματικά το School Hard δεν έχει θέση εδώ.

    Όπως θέση οπουδήποτε δεν έχει αυτό το σετ- ποιος ήθελα να ήξερα τα αγοράζει αυτά? Ποιος άνθρωπος θα αγοράσει μια συλλογή 4 διάσπαρτων επεισοδίων ενός εκ των πολλών χαρακτήρων του BtVS? A, σωστά, θα το αγοράσουμε για το ανεκτίμητο character profile, με τα κλασικά 14 λεπτά συρρραφής σκηνών, και τα quotes-απάτη από παλαιότερες συνεντεύξεις των Marti Noxon, David Greenwalt κτλ.


  • The X-Files Mythology, vol.3: Colonization, όπου η ηλιθιότητα χτυπάει ταβάνι. Και οι πέτρες γνωρίζουν οτι η σειρά είχε 2 ανεξάρτητες μυθολογίες, η πρώτη εκ των οποίων διήρκεσε ως τα μέσα της 6ης σεζόν, ενώ η άλλη κάλυψε τις υπόλοιπες 3 σεζόν. Δε φτάνει λοιπόν που αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει μια σειρά συλλογών αποκλειστικά με επεισόδια μυθολογίας, δεν κατάφεραν καν να κάνουν ένα διαχωρισμό της προκοπής. Βάλε μέσα μάστορα, και εδώ έχουμε χύμα κι όποιον πάρει ο χάρος: το δυναμικό φινάλε της πρώτης μυθολογίας, τα επεισόδια που αποτελούν εισαγωγή και επίλογο της ταινίας (που φυσικά και δεν περιλαμβάνεται), κάτι άσχετα επεισόδια με τον Krycek και τον Skinner, όπως και το resolution της 7ετούς (ΗΜΑΡΤΟΝ) αναζήτησης της Samantha Mulder (τι? δεν ανήκουν στη μυθολογία αυτά? έεεεελα μωρέ καημένε), ενώ κάπου στο δεύτερο δισκάκι ξεκινάει η Νέα Μυθολογία. Το παν είναι να έχουμε οργάνωση, ε?

    Τι ξεχωρίζει από όλο αυτό τον πανικό? S.R.819, ένα πραγματικό θρίλερ που βάζει αντιμέτωπο τον Skinner με ένα μυστηριώδη άγνωστο, να αγωνίζεται για τη ζωή του. Two Fathers/One Son, κάπως "μαζέφτε τα να τελειώνουμε" φινάλε της μυθολογίας της Εποίκησης που πάντως καταφέρνει να πετύχει αρκετά jaw-droppers. Closure, με τον Mulder να βρίσκει την απάντηση που αναζητούσε όλη του τη ζωή κλείνοντας ένα storyline που είχε το θάρρος να καταλήξει ολότελα διαφορετικά από ό,τι περιμέναμε. Requiem/Within/Without, σημαδιακό storyline που σήμανε την εισαγωγή, επιτέλους, ενός νέου χαρακτήρα στη σειρά μετά από 5 χρόνια στασιμότητας.

    Στα 4 δισκάκια της συλλογής περιέχονται συνολικά 16 επεισόδια, συνοδεία 6 commentaries και ενός επεξηγηματικού (χρειαζόταν :p) featurette για την εξέλιξη της μυθολογίας. Kids, don't do drugs, and don't buy collections.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου