DVD: Smallville (Season Four)

Maybe I'm the villain of this story.
~Lex Luthor
...βρίσκεις?

Είναι πολλά τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτή την τέταρτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς αλλά δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει τον χειρισμό του χαρακτήρα του Lex Luthor. Από την πιο μικρή αντίθεση συμφερόντων, μέχρι την ξεκάθαρη μάχη με τον evil twin του (στο "υποχρεωτικό" αντίστοιχο επεισόδιο) ο μέλλων archnemesis του Superman παλεύει με τον εαυτό του σε κάθε βήμα της πορείας του. Δίπλα στον εντυπωσιακό Michael Rosenbaum στέκονται επάξια το αμφιβόλων προθέσεων δίδυμο μητέρας-γιου των Jensen Ackles (Supernatural) και Jane Saymour (Dr. Quinn), σε ένα φρενήρες κυνήγι 3 μαγικών πετραδιών που αν πέσουν στα λάθος χέρια θα επιφέρουν την καταστροφή του κόσμου. Επιπλέον, η προσθήκη της Erica Durance στο καστ ως Lois γίνεται με φροντίδα για το χαρακτήρα και με έμπνευση ως προς το κάστινγκ (η Durance κερδίζει όλες τις σκηνές της, και κάνει αχτύπητο δίδυμο με την Chloe της λατρεμένης Allison Mack).

Σε μια ακόμα επίδειξη αυτοπεποίθησης, το συγγραφικό τιμ της σειράς δεν φοβήθηκε να κάνει τα 2 πιο light-hearted επεισόδια του πρώτου μισού της σεζόν να είναι ταυτόχρονα τα 2 πιο σημαντικά για τη μυθολογία (τα season highlights "Transference", όπου Lionel-Clark ανταλλάζουν σώματα, και "Spell" όπου οι 3 gals του καστ καταλαμβάνονται από πνεύματα μαγισσών του 16ου αιώνα). Όσο χτίζεται η πλοκή προς την κορύφωση σαφώς η αγωνία κορυφώνεται, σχέσεις και φιλίες δοκιμάζονται, οι ανατροπές δε λείπουν ενώ την ίδια στιγμή δεν υποχρεούμαστε να υποστούμε ένα παράταιρο σοβάρεμα. Το fun παραμένει στη θέση του και το απολαμβάνουμε είτε στο πρόσωπο ενός σκύλου με υπερδυνάμεις ("Krypto") είτε σε αυτό της Martha Kent να τραγουδάει το La La της Ashlee Simpson ("Spirit", όπου το πνεύμα μιας wannabee prom queen καταλαμβάνει όποιον βρίσκει μπροστά της)! Και όλα αυτά ενώ η ίδια κορύφωση γίνεται με ένα φοβερό blockbuster επεισόδιο ("Commencement") στο οποίο λάμπουν όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες, και το οποίο δίνει ιδανική ασίστ για την πολύ καλύτερη, ως τώρα, 5η σεζόν που ακολουθεί.

Σίγουρα, το Smallville δεν είναι ο θρίαμβος της intellectual τηλεόρασης, αλλά αυτό που επιχειρεί να κάνει το πετυχαίνει απόλυτα. Είναι fun, είναι cool και μάλιστα χωρίς να του λείπουν τα έξυπνα plots. Είναι εν ολίγοις ο απόλυτος θρίαμβος της entertaining τηλεόρασης. Enjoy.

EXTRAS
Σε ένα φτωχό αλλά αισθητικά φροντισμένο πακέτο, περιλαμβάνονται 3 commentaries με την πλειοψηφία cast & crew, κομμένες σκηνές σε 12 από τα 22 επεισόδια, ένα 10λεπτο αφιέρωμα στην Lois Lane και τις διάφορες ενσαρκώσεις της (ευτυχώς η Teri Hatcher απουσιάζει-- και είναι η μόνη...) και ένα 15λεπτο featurette πάνω στη διαδικασία συγγραφής των επεισοδίων.

Κυκλοφορεί σε Region 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου