24 - Day 3

Με αφορμή την κυκλοφορία της 4ης σεζόν του 24 σε dvd την περασμένη εβδομάδα, και με την πρεμιέρα-event της 5ης να απέχει πλέον λιγότερο από ένα μήνα, ευκαιρία για ένα σύντομο revisiting των 4 μακρύτερων ημερών της ζωής του πράκτορα Jack Bauer. Κάθε Παρασκευή θα ποστάρεται ένα μικρό outline κάθε μίας από τις περασμένες σεζόν, ενώ η τελευταία Παρασκευή πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή θα είναι αφιερωμένη σε ένα preview της επερχόμενης 5ης ημέρας.

Να σημειωθεί οτι όλες οι σεζόν spoilάρονται στο μέγιστο βαθμό, οπότε διαβάστε μόνο υπ'ευθύνη σας.


Stars
Kiefer Sutherland (Jack Bauer)
Carlos Bernard (Tony Almeida)

Dennis Haysbert (President David Palmer)

Elisha Cuthbert (Kim Bauer)

Reiko Aylesworth (Michelle Dessler)

Penny Johnson Jerald (Sherry Palmer)

James Badge Dale (Chase Edmunds)

DB Woodside (Wayne Palmer)

Mary Lynn Rajskub (Chloe O'Brian)

Jesse Borrego (Gael Ortega)

Paul Schulze (Ryan Chappelle)

Sarah Clarke (Nina Myers)

Joaquim de Almeida (Ramon Salazar)

Vincent Laresca (Hector Salazar)


Main Story
Ο Steven Saunders, συνεργάτης του Jack κατά την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Σερβία το '98 όταν και θεωρήθηκε νεκρός από τους συμπολεμιστές του, επιχειρεί να εκδικηθεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ απειλώντας να απελευθερώσει ποσότητες ενός φονικού ιού σε 12 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Plot Points
Η εξάρτηση του Jack από την ηρωίνη, αποτέλεσμα της undercover αποστολής του-- Ο εκβιασμός του Προέδρου Palmer από τον Alan Milliken, βασικό του χρηματοδότη-- Η, εν μέσω εξέγερσης, απελευθέρωση από τον Jack του εμπόρου ναρκωτικών Ramon Salazar από τις φυλακές όπου κρατείτο-- Ο πλειστηριασμός για την αγορά του ιού μεταξύ της Nina Myers και της συμμαχίας των Salazar με τον Jack-- Η απελευθέρωση του ιού σε κεντρικό ξενοδοχείο και η προσπάθεια της CTU για απομόνωσή του-- Ο εντοπισμός της κόρης του Saunders που οδηγεί στον ίδιο τον τρομοκράτη.

Character Development
Η πλήρης μετατροπή του Jack σε άψυχο ον, όπως αποτυπώνεται στην χωρίς δισταγμό απόφασή του να πυροβολήσει τον Chase, οδηγεί στην εν ψυχρώ δολοφονία της Nina Myers. Γεγονός που, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή της κόρης του, είναι ικανό να φέρει στην επιφάνεια ό,τι συναίσθημα του έχει απομείνει σε ένα αξέχαστο ξέσπασμα. Ο Palmer υποχρεώνεται στη μία υποχώρηση μετά την άλλη και, όταν η κρίση τελειώνει, αυτό που βλέπει πλέον στον εαυτό του τον αναγκάζει σε παραίτηση, σε μια απόλυτα πιστή στον χαρακτήρα του εξέλιξη. Ο Tony βλέπει στη Michelle το ένα πράγμα που τον κάνει καλύτερο άνθρωπο (αλλά και καλύτερο επαγγελματία, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της 2ης σεζόν) και ύστερα από μια σειρά συναισθηματικά έντονων στιγμών, την ώρα της κρίσιμης απόφασης διαλέγει αυτήν εις βάρος του καθήκοντός του, προτιμώντας να καταστραφεί ο ίδιος, παρά η γυναίκα που έδωσε νόημα στη ζωή του. Υπερβολή? Δείτε την 4η σεζόν...

Shock and Awe
Η εκτέλεση του Ryan Chappelle από τον Jack Bauer, ίσως η πιο σοκαριστική στιγμή στα 4 χρόνια της σειράς-- Η εν ψυχρώ δολοφονία της Nina από τον Jack-- Η διπλή μπλόφα σχετικά με το ποιον υπηρετεί ο Gael-- Η απελευθέρωση του ιού στο πρόσωπο του Gael-- Η δολοφονία ενός πολίτη από την, μη έχουσα άλλη επιλογή, Michelle-- Η επιλογή του Palmer να μην κατέβει στις εκλογές για να κυνηγήσει 2η θητεία-- Η σύλληψη του Tony Almeida με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας-- Η δολοφονία της Sherry Palmer.

Highest Highs
Η ατάκα του Palmer όταν αποφασίζει να παίξει βρώμικα ενάντια στον Milliken: "Call Sherry"-- Η παρουσία των εξαιρετικών ηθοποιών Gina Torres, Jesse Borrego και Joaquim de Almeida σε ρόλους κλειδιά κατά τη διάρκεια της σεζόν-- Το αγωνιώδες, έως και εφιαλτικό, σερί επεισοδίων που διαδραματίζονται στο ξενοδοχείο που έχει τεθεί σε καραντίνα-- Το ταιριαστό κλείσιμο του κεφαλαίου "Nina Myers"-- Η συγκλονιστική από κάθε άποψη αναμονή του Chappelle εν όψει της δολοφονίας του, στιγμή που θα μπορούσε άνετα να αποτελεί το jump the shark της σειράς αλλά είναι αντιθέτως το κορυφαίο της επεισόδιο-- Ο χαρακτήρας και η ερμηνεία της Mary Lynn Rajskub -- Η σύντομη εμφάνιση της Sarah Wynter που λειτουργεί ως γέφυρα με τη 2η σεζόν, και ταυτόχρονα μας δείχνει πού βρίσκεται συναισθηματικά ο Jack αυτή τη στιγμή-- Το ξέσπασμα του Jack σε κλάμματα στο τέλος της ημέρας.

Lowest Lows
Τα λιγότερο ενδιαφέροντα πρώτα επεισόδια-- Η νέα επιστροφή της Nina Myers δεν εξέπληξε πλέον κανέναν-- Η νεα επιστροφή της Sherry Palmer δεν εξέπληξε πλέον κανέναν-- Ο ισχνός αφηγηματικός ιστός ολόκληρης της σεζόν και η προσπάθεια των σεναριογράφων να κρυφτούν πίσω από τις μεγάλης συχνότητας σοκαριστικές στιγμές-- Ο γελοιωδώς αδιάφορος χαρακτήρας του Chase Edmunds και η άχρωμη παρουσία του James Badge Dale στο ρόλο-- Το storyline με το μωρό του Chase-- Οι ερμηνείες της Elisha Cuthbert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου