Golden Globe Awards

Σε μια απονομή που κρίνοντας από τις υποψηφιότητες μύριζε σπάσιμο τραπεζιών από εκνευρισμό, όλα τα έπιπλα του δωματίου κατάφεραν να τη βγάλουν καθαρή. Γιατί, όσο κι αν δαγκωνόμουν όταν οι Desperate Housewives κέρδισαν γελοιωδώς το βραβείο της Καλύτερης Κωμικής Σειράς, στο τέλος δε μπορούσα παρά να κρατήσω το υπέροχο συναίσθημα που μου άφησε το δίδυμο νικητών Steve Carell / Mary-Louise Parker! H διπλή νίκη των δύο λατρεμένων ηθοποιών παραμέρισε και την απέχθειά μου προς την Geena Davis η οποία επικράτησε της Glenn Close στην κούρσα για την Καλύτερη Δραματική Ηθοποιό, βράβευση που συνοδεύτηκε και από έναν πομπώδη όσο και κουραστικό λόγο.

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με την αδιάφορη επικράτηση του απόντος Paul Newman επί των σπουδαίων Jeremy Piven ("πράκτορα" στο Entourage κατά τον Χρήστο Μήτση) και Naveen Andrews στην κατηγορία Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, για την εμφάνισή του στο Empire Falls. Τα καλά ξεκίνησαν αμέσως μετά, όταν η συμπαθέστατη Sandra Oh του Grey's Anatomy έκανε την έκπληξη και, εμφανώς τρακαρισμένη, παρέλαβε με τρέμουλο το βραβείο του Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου.

Στις κωμικές κατηγορίες ο διπλός θριάμβος των Carell και Parker επισκίασε λίγο-πολύ όλο το υπόλοιπο τηλεοπτικό κομμάτι της βραδιάς. Ο πρωταγωνιστής του The Office άρχισε επιτέλους να μαζεύει βραβεία (προσωπικά τον θεωρώ ως τον καλύτερο κωμικό αυτή τη στιγμή, ψηλότερα και από τον Will Ferrell) και επιπλέον διάβασε και τον αστειότερο λόγο από όλους τους βραβευθέντες. Η ομιλία του είχε concept (ναι, ναι) οτι ο ίδιος ο Carell δεν είχε ετοιμάσει τίποτα γιατί δεν πίστευε οτι θα νικούσε, και αντ'αυτού την έγραψε η γυναίκα του. Μετά από αρκετά female empowerment κομμάτια, ελάχιστες αναφορές στον εαυτό του και 4 (!) ευχαριστίες προς τη γυναίκα του, ο Carell αποχώρησε και η τελετή συνεχίστηκε με το θέατρο να αποθεώνει τον κωμικό.

Αργότερα ήταν η σειρά της Parker να κάνει την έκπληξη, παραμερίζοντας τις 4 overhyped νοικοκυρές (μεταξύ των οποίων την κουκλάρα, και στα όρια της μέθης, Eva Longoria) για να πάρει ένα απόλυτα δίκαιο βραβείο για το εξαιρετικό Weeds. Τέτοια ήταν η χαρά της που στην ομιλία της ευχαρίστησε εγκαρδίως και τους σεναριογράφους, ξεχνόντας οτι ενώ η σειρά παιζόταν το καλοκαίρι ήταν η ίδια που κόντεψε να την στείλει πριν της ώρας της, απαιτώντας μεταξύ άλλων την απόλυση ορισμένων από αυτούς. Περασμένα ξεχασμένα, I guess.

Δυστυχώς οι Housewives πήραν την εκδίκησή τους λίγο αργότερα, παραμερίζοντας τα φοβερά Entourage και Weeds για να κερδίσουν για δεύτερη χρονιά το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας. Κι αυτό προς μεγάλη ευχαρίστηση των σχολιαστών του Filmnet, κύριους Μήτση και Ανδρεαδάκη που εντελώς οπαδικά πανηγύριζαν για τη νίκη του καναλιού τους, εν μέσω μιας γενικότερα ελλιπούς, άστοχης και εξυπνακίστικης μετάδοσης. Προς θεού, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έχει γνώμη επί των πάντων, αλλά τότε
1) Δεν έχει δουλειά να κάνει τη μετάδοση και, κυρίως
2) Δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει κριτικά.
Αλλά ποιος νοιάζεται. Αφού κέρδισε το Housewives που μεταδίδεται από το Filmnet, όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς, τα έμαθε από τη λαμπρή μετάδοση των κυρίων.

Και μιλώντας για τη μετάδοση των Μήτση-Ανδρεαδάκη, να πούμε και για τα δράματα. Πέραν της Geena Davis, τα πράγματα δεν ήταν άσχημα. Ο εκ των δύο κορυφαίων ηθοποιών αυτή τη στιγμή σε όλη την τηλεόραση, Hugh Laurie, κέρδισε επιτέλους το βραβείο που αξίζει και μάλιστα το συνόδευσε με μια πολύ αστεία ομιλία αποδοχής. Και, εντάξει, το Lost δεν είναι ούτε με σφαίρες το Καλύτερο Δράμα αυτή τη στιγμή, αλλά δεδομένων των υποψηφιοτήτων δεν υπήρχε κάποιο αισθητά ανώτερο. Το Grey's Anatomy μάλλον θα περιμένει του χρόνου, όπως ακριβώς και το Lost περίμενε ένα χρόνο για να πάρει αυτό που άξιζε πέρσι. Ένας ακόμα λόγος που χάρηκα αυτή τη νίκη, ήταν η εικόνα του καθηλωτικού καστ σε παράταξη πίσω από παραγωγούς και δημιουργούς. Α, και ο Damon Lindelof ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, και τη γυναίκα του Steve Carell. Πρέπει να εκτιμήσεις έναν άνθρωπο που εκτός από φαντασία έχει και χιούμορ. Να μας το έδειχνε και συχνότερα στη σειρά όμως, τι καλά που θα ήταν...

Επόμενο ραντεβού τώρα, οι υποψηφιότητες των Emmy σε περίπου 5 μήνες από τώρα. Ακολουθούν οι κατηγορίες των Golden Globes, με highighted φυσικά τους νικητές.
Go Steve! Go MP!

BEST TELEVISION SERIES - DRAMA
Commander in Chief (ABC)
Grey's Anatomy (ABC)
Lost (ABC)
Prison Break (FOX)
Rome (HBO)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Patricia Arquette (Medium)
Glenn Close (The Shield)
Geena Davis (Commander in Chief)
Kyra Sedgwick (The Closer)
Polly Walker (Rome)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Patrick Dempsey (Grey's Anatomy)
Matthew Fox (Lost)
Hugh Laurie (House)
Wentworth Miller (Prison Break)
Kiefer Sutherland (24)


BEST TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Curb your Enthusiasm (HBO)
Desperate Housewives (ABC)
Entourage (HBO)
Everybody Hates Chris (UPN)
My Name is Earl (NBC)
Weeds (Showtime)


BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Marcia Cross (Desperate Housewives)
Teri Hatcher (Desperate Housewives)
Felicity Huffman (Desperate Housewives)
Eva Longoria (Desperate Housewives)
Mary-Louise Parker (Weeds)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Zach Braff (Scrubs)
Steve Carell (The Office)
Larry David (Curb your Enthusiasm)
Jason Lee (My Name is Earl)
Charlie Sheen (Two and a Half Men)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Candice Bergen (Boston Legal)
Camryn Manheim (Elvis)
Sandra Oh (Grey's Anatomy)
Elizabeth Perkins (Weeds)
Joanne Woodward (Empire Falls)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Naveen Andrews (Lost)
Paul Newman (Empire Falls)
Jeremy Piven (Entourage)
Randy Quaid (Elvis)
Donald Sutherland (Commander in Chief)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου