Stars Hollow sucked into the Hellmouth

Crap.

It's The West Wing all over again.

Οι Amy και Dan Palladino είναι επισήμως παρελθόν για το Gilmore Girls από σήμερα το πρωί.

Η δημιουργός της σειράς, και ως συνέπεια και ο σύζυγός της, δεν ήρθαν σε συμφωνία με την Warner για επέκταση του συμβολαίου τους για έναν ακόμη χρόνο κι έτσι η σειρά θα μείνει ορφανή για την -πιθανότατα- τελευταία της σεζόν. Φήμες αναφέρουν οτι η Palladino δεν ήταν ικανοποιημένη με την ανανέωση της σειράς για μία μόνο σεζόν (ήθελε διετή ανανέωση, παρότι οι Lauren Graham και Alexis Bledel έχουν συμβόλαιο μόνο για μια ακόμα χρονιά) και αρνήθηκε τη νέα προσφορά παρά το τεράστιο ποσό που φέρεται να της προτάθηκε ($5 mil).

Δεδομένων των αρκετών επιπλοκών στις σχέσεις μεταξύ των βασικών χαρακτήρων φέτος, και με τα όσα ακούγονται για το φινάλε να φέρνουν τη σειρά σε ένα εκρηκτικό και άνευ προηγουμένου cliffhanger, φοβάμαι πως οι Palladinos αφήνουν έναν μεγάλο πανικό προς ξεκαθάριση, για τον επόμενο showrunner. Το όνομα αυτού, παρεμπιπτόντως, είναι David Rosenthal-- πριν από 4 χρόνια ο Rosenthal εγκατέλειψε τη δουλειά του και την οικογένειά του, πέρασε ένα χρόνο σε ξενοδοχεία όπου πλήρωνε γυναίκες για να, ερμ, του κρατούν παρέα (φημολογείται πως άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο δολλάρια) όσο αυτός έγραφε ένα θεατρικό στο οποίο κατακεραύνωνε τη θρησκεία και τη μονογαμία, το οποίο όταν το διάβασε ο πατέρας του τον έκλεισε για 2 μέρες σε ψυχιατρική κλινική. Μου ακούγεται αρκετά παλαβός για μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά.

Ο Rosenthal πέραν από τη συμμετοχή του στις σειρές Ellen και Hope & Faith, ήταν από φέτος μέλος του writing staff του Gilmore Girls, με 2 επεισόδια της 6ης σεζόν να έχουν γραφτεί από αυτόν (ειρωνικά το δεύτερο από αυτά, προβάλλεται αυτή την Τρίτη). Προσωπικά είμαι βέβαιος οτι ο άνθρωπος είναι ένας εξαιρετικός σεναριογράφος, δεν είναι εκεί το πρόβλημα (για να τον προσέλαβαν οι Palladinos σε τόσο προχωρημένη σεζόν, σαφώς και κάτι θα τους άρεσε). Η μεγάλη φοβία κάθε φαν είναι οτι με τους Palladinos να έχουν, ουσιαστικά, γράψει κάθε λέξη στις 6 σεζόν της σειράς, η μετάβαση στον επόμενο showrunner θα είναι περισσότερο John-Wells-στο-West-Wing, παρά Tim-Minear-στο-Angel.

Αρκεί ένας χρόνος συνεργασίας μαζί τους, για να μπορέσει ο Rosenthal να ακολουθήσει το ύφος τους? (θα είναι αδιανόητο να επιχειρήσει να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην τελευταία σεζόν της σειράς) Είναι η εκκεντρικότητά του μια παράμετρος που θα αποβεί θετική για ένα show ριζικά θεοπάλαβο? Χάσαμε τα Gilmore girls μας για πάντα? Οι ερωτήσεις που δημιουργούνται από αυτή την εξέλιξη, συναγωνίζονται μόνο αυτές που θα αφήσει αναπάντητες το τελευταίο επεισόδιο των Palladinos στη σειρά που δημιουργήσανε. Οι απαντήσεις, και στα δύο σετ αποριών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Υπάρχουν μερικές ακόμα ειδησούλες, αλλά είμαι υπερβολικά ταραγμένος για να τις γράψω τώρα.

Crap.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου