Entourage: One Day in the Valley

Όπως σε όλους τους episode-to-episode σχολιασμούς, ακoλουθούν mild spoilers.


Η ώρα της μεγάλης πρεμιέρας έφτασε, ο Ari απέχει από το σεξ, ο Eric προσπαθεί να κρατάει τις προσδοκίες του Vince χαμηλά, ενώ ο ίδιος ο Vince απλώς αδιαφορεί. Το επεισόδιο ξεκινά, αρκετά ταιριαστά, με τον σταρ να δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει το άνοιγμα του Aquaman, από τη στιγμή όμως που ο Turtle βάζει στόχο το Spiderman τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Το άγχος σταδιακά τον κυριεύει-- στην αρχή της μέρας πίστευε πως ένα άνοιγμα 50 εκατομμυριών θια ήταν καλό, αλλά ξαφνικά βάζει στόχο το άπιαστο ρεκόρ των 114 της ταινίας του Sam Raimi, για να φτάσει τελικά να ζήσει την Almost Famous στιγμή του (εξαιρετικό homage, και απόλυτα ταιριαστό, θεματικά) σε ένα λυκειακό πάρτυ στο οποίο καταλήγει με τους μόνιμα έφηβους κολλητούς του. Φυσικά η σειρά παραμένει πιστή στο μοτίβο που θέλει τον Vince πάντα να παίρνει αυτό που θέλει, αλλά έχει ενδιαφέρον το πώς οι σεναριογράφοι βρίσκουν πάντα νέους τρόπους να του το δίνουν.


Άλλα πράγματα που λάτρεψα στο επεισόδιο ήταν φυσικά το κλιπ από την ίδια την ταινία (που πολύ έξυπνα βρίσκει τρόπο να μη μας δείξει κάποιο πραγματικά ακριβό στιγμιότυπο, διακόπτοντας με black-out στο ακριβές σημείο που τα πράγματα θα άρχιζαν να ανάβουν), η Jedi στιγμή του Drama, η ατυχής προσπάθεια του Turtle να ρίξει την αδερφή του οικοδεσπότη του πάρτυ, ο Ari στην πισίνα, ο Ari στο session, ο Ari καθώς έσπαγε το άγαλμα του Lloyd-- o Ari γενικώς. Και μια και ανέφερα τον Lloyd, είχε πλάκα η παραδοχή του βοηθού οτι φοβάται την κυρία Ari. Ο λόγος που η τριάδα Ari - Mrs. Ari - Lloyd δουλεύει τόσο αποτελεσματικά, είναι επειδή ακριβώς ο gaysian ανέχεται το υφάκι του μάνατζερ, ενώ η γυναίκα του παίρνει την κατάσταση στα χέρια της όποτε νιώθει πως ο άντρας της περνάει τα όρια της αφοσίωσης στη δουλειά του.


Σαφώς ανώτερο επεισόδιο από μια έτσι κι αλλιώς πολύ καλή πρεμιέρα, και το Entourage μοιάζει πιο αχτύπητο από ποτέ. Τώρα όμως που άνοιξε το Aquaman, μένει να δούμε πώς η 3η σεζόν θα αρχίσει να εισάγει νέα storylines, και πόσο καλά αυτά θα σταθούν μετά τα όσα έχουμε δει ως τώρα.

2 σχόλια:

  1. Pragmatika oli i seira einai o Ari. Kathe skini tou einai instant classic. Kapou diabasa oti autos kai o Lloyd einai the new Karen and Rosario. Sosto!

    Episis poly xarika pou eida ton typo apo to Freaks & Geeks os ena apo ta dyo geeks (o allos apo pou einai? gnosti fatsa...) kai fysika to clipaki apo to Aquaman!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O allos itan re o Brad apo to Gilmore Girls, pou eixe fygei gia kapoio diastima apo to Chilton gia na paiksei, nomizw, Sondheim sto Broadway. Foberi fatsa!

    Anarwtiemai an ena ali8ino Aquaman apo ton James Cameron 8a ekane tetoio anoigma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή