The 4400: The Home Front

Spoilers για το 7ο επεισόδιο της 3ης σεζόν.

Uuuuh-huh. Δηλαδή για να καταλάβω τώρα, αυτό ήταν με το Nova Group? Ξεμπερδέψαμε? Wow, άντε παιδιά, πιάστε την Al Qaeda τώρα, με τέτοια αποτελεσματικότητα ο πόλεμος στο Ιράκ θα έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Σε άλλα νέα, χαρακτήρες έρχονται και φεύγουν. Riveting stuff. Το συνεχές πήγαινε-έλα παλιών γνώριμων δε με πείθει στιγμή σε αυτή τη σειρά, κυρίως γιατί θυμίζει (όταν τύχει μετά από μια ακολουθία εξαιρετικών επεισοδίων, να το ξεχάσουμε) οτι το 4400 δε δίνει μία για τους χαρακτήρες του. Ανάμεσα στην κενή ύπαρξη της Nicki και την ξύλινη ερμηνεία της Megalyn Echikunwoke (Isabelle), όλες οι σκηνές του Shawn σε αυτό το επεισόδιο ήταν τουλάχιστον άβολες. Πάντως συνεχίζω να απολαμβάνω την βουτιά της πανίσχυρης 20χρονης στον κόσμο του κακού, και του... Dennis Ryland?! Πώς?

Άλλο ένα παράδειγμα απαράδεκτου characterization. O Ryland του Peter Coyote κάθε φορά που επιστρέφει στη σειρά παίζει κι άλλον ρόλο, τον εκάστοτε ρόλο που βολεύει τη δεδομένη στιγμή. Σαν τον Jack των παραμυθιών, έτσι και ο Ryland των Κυβερνητικών Συνομωσιών συγκεντρώνει όλα τα κλισέ στοιχεία των authority figures κάθε X-Files-esque ιστορίας της τελευταίας δεκαετίας, συνθέτωντας τον απόλυτο generic κακό που θα επιστρέφει όσο οι σεναριογράφοι δε μπορούν να σκεφτούν κάτι καλύτερο.

Επιστροφών συνέχεια, με τον Gary Navarro. Μέσα από μια ιστορία γεμάτη αφέλειες (το τελευταίο μέλος του τρομοκρατικού πυρήνα... παραιτήθηκε?), τρύπες (θα συναντούσε την Alana? Αλήθεια? Την ήξερε κι από χθες?), κλισέ (όχι άλλη δακρύβρεχτη ιστορία με αθώους τρομοκράτες που τους τά'φταιξε η ποτάνα η κενωνία, δεν αντέχω) και απλώς γελοίες εκλογικεύσεις (όλη η ιδέα πάνω στην οποία στηρίχτηκε η ιστορία δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα-- και η μετριότατη εκτέλεση δεν καταφέρνει να τον αναιρέσει), ένας άλλος βολικός χαρακτήρας-κενό σακάκι επιστρέφει για να φύγει παίρνωντας μαζί του την Alana. Η αγαπημένη του Tom (και δική μου-- λατρεύω την Karina Lombard) έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην 2η σεζόν της σειράς, αλλά από κει και μετά δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της. Σαν να μην ήξεραν οι συγγραφείς τι να κάνουν μαζί της. Ε, σκέφτηκαν ένα μισοψημένο terrorist plot και την ξεφορτώθηκαν.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στη μορφή του preview για το επόμενο επεισόδιο, το οποίο μοιάζει ολοκληρωτικά ανούσιο και βαρετό. Ρίχτε κανά χαστούκι στους εαυτούς σας, παίδες, αφήστε τους χαρακτήρες-περιγράμματα της πρώτης σεζόν, και ακολουθήστε την σύγκρουση της Isabelle με τους ανθρώπους από το μέλλον. Εκεί βρίσκονται τα ωραία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου