Emmys 2006: Comedy Supporting Actress

Dream Ballot:
  1. JESSICA WALTER (Arrested Development)
    Η πιο λατρεμένη σκυλάρα της τηλεόρασης μας αποχαιρέτισε με μια ακόμα ανυπέρβλητη σεζόν, γεμάτη μεθυσμένες παρεξηγήσεις και εγωιστικές δολοπλοκίες εις βάρος των παιδιών της. Εκπληκτικό κωμικό timing για μια ηθοποιό που μπορεί να είναι αστεία εξίσου εύκολα, είτε με τη χρήση straight face ή γελώντας με το -συνήθως ξεκαρδιστικό- πολιτικώς μη ορθό αστείο που έχει μόλις ξεσ
    τομίσει. Θησαυρός, και είναι καιρός να το πάρει.
    Παλιά γνώριμη των ψηφοφόρων, δε θα την ξεχάσουν στην τελευταία χρονιά της σειράς.

  2. Kelly Bishop (Gilmore Girls)
    Η άλλη λατρεμένη σκύλα είναι φυσικά η Emily Gilmore της θαυμάσιας Bishop, η οποία εδώ και χρόνια καταφέρνει σταθερά να υποχρεώνει το κοινό να αγαπήσει έναν χαρακτήρα που τόσο εύ
    κολα θα μπορούσε να έχει ξεπέσει στην ευκολία της καρικατούρας. Φέτος ειδικά, με έκανε να βουρκώσω σε τουλάχιστον δύο στιγμές, κατανόησα την misguided και τυφλωμένη οπτική του χαρακτήρα της όσο έθρεφε τη Rory, και υποκλίθηκα σε κάθε μία από τις σκηνές που μοιράστηκε με την Lauren Graham στο δεύτερο μισό της σεζόν. Για το 'Driving Miss Gilmore', θα έπρεπε να κερδίσει την αντίστοιχη κατηγορία στο δράμα.
    Παρότι έχει συζητηθεί πολύ (πακέτο με την Graham) θα είναι έκπληξη αν χωρέσει στην πεντάδα.

  3. Εlizabeth Perkins (Weeds)
    Χμ, παρατηρώ ένα pattern εδώ. Η τρίτη σκύλα αποτελεί το καλύτερο στοιχείο της συμπαθούς σειράς. Η Perkins δεν ισορροπεί απλώς ανάμεσα στις δραματικές και τις κωμικές καταστάσεις, αλλά κάνει κάτι δυσκολότερο-- υπογραμμίζει ένα ιδιότυπο black χιούμορ μέσα και από τα πλέον δυσβάσταχτα storylines. Εξαιρετική.
    Θα είναι υποψήφια.

  4. Jenna Fischer (The Office)
    Χαρισματική και υποτιμημένη κωμικός, που όπως και το έτερόν της ήμισυ επί της οθόνης, καταφέρνει να ισορροπεί αξιοθαύμστα ανάμεσα στην άβολη κωμωδία και το ρομαντικό δράμα.

    Μάλλον outsider. Βέβαια δεν γνωρίζουμε με σιγουριά το γκελ που έχει κάνει η σειρά στο σώμα των ψηφοφόρων, οπότε ίσως εκπλαγούμε.

  5. Alyson Hannigan (How I Met Your Mother)
    Πουθενά κοντά στις επιδόσεις των 4 παραπάνω, αλλά η πιο ευχάριστη από τις υπόλοιπες σημαντικές φετινές παρουσίες της κατηγορίας,
    η Buffy vet κάνει εδώ πολύ καλά αυτό που πάντα γνωρίζαμε οτι μπορούσε-- δηλαδή να παίξει straight κωμωδία. Θα ήθελα έναν ρόλο με μεγαλύτερες απαιτήσεις (γιατί ξέρω οτι η Hannigan έχει τις ανάλογες δυνατότητες) αλλά ως τότε, η γλυκιά και αστεία περσόνα της σε αυτή τη σειρά, δε με χαλάει καθόλου.
    Ακούγεται δειλά-δειλά τις τελευταίες εβδομάδες, και θα είναι ενδιαφέρον να κάνει την έκπληξη τελικά. Εξάλλου, δικαιούται υποψ
    ηφιότητα Έμμυ χρόνια τώρα. Παραμένει όμως μακρινή πιθανότητα, μιας και οι ψηφοφόροι δεν έβαλαν καν τη σειρά της στη δεκάδα τους.

Επικρατέστεροι:
  • Elizabeth Perkins / Weeds: Με υποψηφιότητα στις Σφαίρες και με τη σπάνια περίπτωση ενός επιτυχημένου show σχεδόν να στηρίζεται σε ένα β' ρόλο, θα είναι σοκ αν δεν μπει πεντάδα.
  • Jessica Walter / Arrested Development: Οι ψηφοφόροι την αγαπούν, τελευταία σεζόν της σειράς που τιμήθηκε στα Έμμυ. Παραμένει από τα φαβορί για την πεντάδα.
  • Megan Mullally / Will & Grace: Με το νέο σύστημα να μην εφαρμόζεται εδώ, η σειρά πιθανότατα θα καταφέρει κάποιες υποψηφιότητες σαν αυτήν, για την αποχαιρετιστήρια χρονιά της.
  • Holland Taylor / Two and a Half Men: Αγαπημένη της ακαδημίας, δύσκολα θα κάνει χώρο για μια νεότερη υποψηφιότητα.
Για μια θέση (ίσως και δεύτερη, αν για κάποιο λόγο οι ψηφοφόροι ξέχασαν κιόλας το Arrested Development) θα μονομαχήσουν μάλλον οι Jenna Fischer / The Office, Jamie Pressly / My Name is Earl (έχει κάνει μεγάλο γκελ με την αμερικάνικη κριτική-- βλέπω το γιατί, αλλά προσωπικά δεν την αντέχω), Sarah Chalke / Scrubs (η σειρά έχει επιτέλους την προσοχή που της αρμόζει, η Chalke είχε μια καλή σεζόν, η κριτική την λατρεύει), με τις Alyson Hannigan / How I Met Your Mother και Kelly Bishop / Gilmore Girls να παραμένουν μάλλον wishful thinking από πλευράς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου