Pilot Watch: Justice


Συντελεστές. O spy daddy Victor Garber πρωταγωνιστεί μαζί με τον Kerr Smith του Dawson's Creek και την Rebecca Mader (που δεν την ήξερα, αλλά θα την δούμε στο 'The Devil Wears Prada'). Οι δημιουργοί μου είναι άγνωστοι, αλλά ο παραγωγός είναι ο Jerry Bruckheimer των CSI και άλλων, oh, 675 procedurals.

Premise. Ομάδα μεγαλοδικηγόρων υπεράσπισης μοιράζει τα καθήκοντα: το μεγάλο αστέρι, Ron Trott, αναλαμβάνει τα media ενώ ο πιο συμπαθής Tom Nicholson μιλάει στο δικαστήριο.

Yada-Yada.
Όπως και πέρσι με το Bones (το οποίο και αποτελεί το ζευγάρι του Justice για φέτος) έτσι και εδώ δεν υπήρχε αμφιβολία οτι θα το ακολουθούσα, τουλάχιστον στην αρχή: ο πρωταγωνιστής είναι υπερβολικά λατρεμένος για να το αγνοήσω, ακόμα κι αν επρόκειτο για ένα procedural του σωρού (όπως η σειρά του David Boreanaz). Το καλό είναι πως το Justice μου φάνηκε πολύ πιο ευχάριστο στην παρακολούθηση, και όχι αποκλειστικά χάρη στον Jack Bristow. Το έξυπνο gimmick είναι πως ο πρωταγωνιστής έχει στην πραγματικότητα λίγα πράγματα να κάνει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, το οποίο σημαίνει πρακτικά πως από τη μέση του επεισοδίου και μετά το βάρος φεύγει από τον Garber (ο οποίος διασκεδάζει απίστευτα με τον χαρακτήρα του) και πέφτει στον Smith (που δεν είναι κακός). Προς μεγάλη μου έκπληξη και ευχαρίστηση, το ενδιαφέρον μου παρέμεινε αμείωτο. Η σειρά ασχολείται σε βάθος με πράγματα για τα οποία είμαι εντελώς sucker, όπως επιλογές ενόρκων, focus groups, shadow jury, μεγάλες σκηνές μέσα στο δικαστήριο... επιτέλους ένα δικαστικό δράμα που δε μας βγάζει το λάδι με 35 λεπτά περιφερειακές αηδίες και κανά πεντάλεπτο το πολύ μέσα στην αίθουσα! Επιπλέον οι χαρακτήρες είναι άμεσα διαχωρίσιμοι, σε αντίθεση με το βαρετό Shark. Η ίδια η υπόθεση βέβαια είναι όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη και μάλλον προβλέψιμα εξελισσόμενη, ενώ θα ήθελα σε ένα από τα πρώτα επεισόδια οι πρωταγωνιστές να υπερασπιστούν έναν ένοχο για να μου φύγει αυτή η φοβία ότι όλα σε αυτή τη σειρά θα είναι clean-cut.

Πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη.

9 σχόλια:

  1. Kai ton Victor Garber na diabazei ton Astiko Kodika na edeixne, ego pali tha to eblepa. Oloi oi ypoloipoi einai aplos aoratoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nai, alla polles fores o Astikos Kwdikas mporei na einai apeirws pio endiaferwn apo ena show tou Jerry Bruckheimer. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Astikos Kodikas ala Bruckheimer tha itan pop-up book me live anaparastaseis olon ton periptoseon kai, fysika, PEIRATES!!!

    The Bruck rules.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I'm a sucker for procedurals, αλλά besides that το Justice δεν είναι καθόλου κακό! Είναι διαφορετικό από τα συνήθη δικαστικά δράματα, έχει χαρακτήρες με δυνατότητες εξέλιξης και ο Victor Garber είναι όντως απολαυστικός. Νομίζω ότι θα μπορέσει να ξεχωρίσει άνετα από τα υπόλοιπα procedurals του σωρού.

    Oh, and I can't wait να αναλάβουν κάποιον ένοχο :P!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nai, ki emena mou fanike oti oi xaraktires exoun dynatotita ekseliksis. Episis mou arese san idea to oti 8a deixnei sto telos tou ka8e epeisodiou to whodunnit. Mou arese pou edw den xrisimopoii8ike gia kapoia efetzidiki anatropi, kai mou aresei pou mporei sto mellon na mas deiksei kati diaforetiko apo ayto pou pisteyoume oti egine, apo ayto pou oi dikigoroi pisteyoun oti egine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Exactly όπως τα λες Tyler! Το τέλος με το στοιχείο του "τι έγινε τελικά" είναι κάτι new στις σειρές αυτού του είδους, και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Plus, some extra points για την επιλογή της μουσικής από το Insider. Ελπίζω (και το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής) ότι η σειρά δε θα μας απογοητεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Na pw ki egw ena geia edw, na pw pws parakolouthw to blog edw kai arketous mines kai poli sixna. Omws me exeis katastrepsei giati exw valei sto programma polles seires gia fetos, epeidi exw diavasei ta Pilot Watch sou kai ta exw dei ki egw.

    Oso gia to Justice, sintoma tha to dw. Den kserw omws ti elpizw, na aksizei h oxi:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Thanx pou mpaineis ston kopo! Perasa apo to blog sou kai afisa tin psifo mou sto poll sou (Grey's kai ta myala sta kagkela), enopsei kai tis neas season pou arxizei me ola ta agapimena shows na epistrefoun. Na doume twra an ta Emmys ayrio 8a symfwnisoun me tin psifo mou gia to Grey's i an 8a mou kanoun kamia strabi... Xexe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pantws to Lost exei ksefigei telika. Ki egw pou hlpiza na ginei kamia ekpliksi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή