Jesse Custer does HBO!

Το ΗΒΟ ανακοίνωσε οτι βρίσκεται σε development η τηλεοπτική διασκευή του σπουδαίου κόμικ Preacher των Garth Ennis & Steve Dillon, κάτι που από μόνο του σηκώνει ολονύχτιους πανηγυρισμούς στην Ομόνοια. Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στα ονόματα που ανακοινώθηκαν: Mark Steven Johnson? Seriously? Ο άνθρωπος που έκανε τον Daredevil (έναν από τους 2 ή 3 συναρπαστικότερους χαρακτήρες του Marvel Universe) μια κόπια του Spiderman που είναι πιο αδιάφορη και από τον Punisher? Seriously? Aυτός ο άνθρωπος θα επαναδημιουργήσει τον Preacher για την τηλεόραση? Τον PREACHER?!

Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, το κόμικ του Garth Ennis ακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας losers σε ένα ιδιότυπo road trip προς την απόλυτη εκδίκηση: o ιερέας Jesse Custer, εξοργισμένος καθώς μαθαίνει οτι ο Θεός έχει εγκαταλείψει τον Παράδεισο, ξεκινάει ένα ταξίδι με στόχο να τον βρει και να τον δολοφονήσει. Κυριολεκτικά. Σύμμαχοί του σε αυτό το ταξίδι, η παλιά του αγαπημένη Tulip, και ο νέος φιλαράκος του, ο Cassidy, που τυγχάνει βαμπίρ. Α, και μια μικρή λεπτομέρεια. Ύστερα από μια περίεργη απόδραση από τον Παράδεισο, ένα ακαθόριστο -αρχικά- πλάσμα ονόματι Genesis καταλαμβάνει τον Jesse δίνοντάς του τη δύναμη να υποχρεώνει τους γύρω του να ακολουθούν πιστά οτιδήποτε τους διατάξει. Εκείνος ο άμοιρος ο αστυνομικός ακόμα προσπαθεί να μετρήσει ένα εκατομμύριο κόκκους άμμου...

Το ερώτημα φυσικά είναι κατά πόσο θα επικρατήσει ο καλλιτεχνικός οίστρος του Johnson ή τα υψηλά στάνταρ του ΗΒΟ που σπανίως αφήνουν δράμα να βγει πατάτα. Θέλω πολύ να ποντάρω στο δεύτερο, καθώς το Preacher παρά τις κοιλιές του και τον κατά τόπους ενοχλητικό διάλογο, είναι πάντα ένα απο τα αγαπημένα μου κόμικς, κι μια από αυτές τις σειρές που στην ουσία καθόρισαν αυτό που εννοούμε σήμερα ενήλικο mainstream κόμικ. Καλή μας τύχη, και ο Jesse Custer να βάλει το χέρι του. 'H μάλλον, τη φωνή του.

Στο in development project, ο Mark Steven Johnson θα είναι developer, executive producer και θα γράψει το σενάριο του πιλότου, με τον Howard Deutch του Pretty in Pink να σκηνοθετεί. Oι δημιουργοί Garth Ennis και Glenn Fabry θα έχουν credits ως co-executive producers, αλλά δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ποια θα είναι πρακτικά η ενασχόλησή τους με το project.

1 σχόλιο: